Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Ne desava se za vece iznose da mnogo oderu. Ono, naplate max koliko mogu, ali nisu mi naplacivali vise od toga zadnjih par godina. A mozes uvek da se zalis i da posaljes na ponovno carinjenje. Mozes i da im posaljes mailom racun da mogu da izracunaju tacno (iako ima racuna u paketu, ovako makar im stavljas do znanja da ti nije svejedno kolko ces da platis).
Nego, sad ces da das S&B-u jos jedan povod da pomisle kako ne bi bilo lose da zaobidju Srbiju. Kad ne preuzmes posiljku, to se vraca nazad. Verovatno ce te kontaktirati kad stigne tamo i ponuditi da ti posalju opet.
Nego, sad ces da das S&B-u jos jedan povod da pomisle kako ne bi bilo lose da zaobidju Srbiju. Kad ne preuzmes posiljku, to se vraca nazad. Verovatno ce te kontaktirati kad stigne tamo i ponuditi da ti posalju opet.
- Rockatansky
Kad razmislim bolje i da nam ne salju, nismo nizasta nego da nas istrebe.
pa ono, nije da nije, samo neke svinjarije sa nama 

Ja mislim da je njima (carini) glavni aršin odakle stiže pošiljka, ako je iz Amjerike onda to mora da je nešto skupo i yebbe im se da nešto tu gledaju cenovnike, naručio si nešto iz SAD znači imaš para (i da platiš carinu), da je to isto stiglo s obala Jangcenkjanga onda se verovatno ne bi desilo ništa, verovatno bi ti poštar to ugurao u sanduče i zdravo. Doduše, verovatno i samo pakovanje ima veze sa procenom "carinika", nedavno sam naručio neki bluetooth zvučnik, nije bio džabe, skoro 30$, iz Hong Konga, ovi ga zapakovali u neku fensi kartonsku kutiju sa magnetnom klapnom, kao za bolje mobilne telefone, odmah su mi rabnuli 600 dinarjev carine/poreza...
Poseban problem mi predstavlja u tom smislu kupovina polovnih predmeta (a dobro očuvanih), merkam neke ručne satove, konj zna kako će to tek da procene, još ako su replike koje su često stoti/hiljaditi deo cene od originalne čuke, prosto se ne usuđijem još išta tako da kupim...
Poseban problem mi predstavlja u tom smislu kupovina polovnih predmeta (a dobro očuvanih), merkam neke ručne satove, konj zna kako će to tek da procene, još ako su replike koje su često stoti/hiljaditi deo cene od originalne čuke, prosto se ne usuđijem još išta tako da kupim...
Ovo su verovatno najbolje zice koje sam koristio ikada u zivotu
http://www.stringsandbeyond.com/elpoelgustli.html
ton je mozda malo vise hi-fi u odnosu na d'addario, tj sigurno jeste, ali zadrzavaju ton beskrajno dugo, meni se inace puno znoje prsti i brzo unistavam zice, ali ove zice su stvarno sampioni ne korodiraju uopste imaju dobar ton i takodje nesto sto meni godi pri stavljanju na gitaru nemaju preteran zing kao d'addario na primer vec mi se odmah dopada ton, kod d'addario-a mi se sound krene dopadati tek posle par dana
kostaju koliko i d'addario najobicniji set u Mitrosu
apsolutna preporuka od mene ko zeli da proba nesto novo
http://www.stringsandbeyond.com/elpoelgustli.html
ton je mozda malo vise hi-fi u odnosu na d'addario, tj sigurno jeste, ali zadrzavaju ton beskrajno dugo, meni se inace puno znoje prsti i brzo unistavam zice, ali ove zice su stvarno sampioni ne korodiraju uopste imaju dobar ton i takodje nesto sto meni godi pri stavljanju na gitaru nemaju preteran zing kao d'addario na primer vec mi se odmah dopada ton, kod d'addario-a mi se sound krene dopadati tek posle par dana
kostaju koliko i d'addario najobicniji set u Mitrosu
apsolutna preporuka od mene ko zeli da proba nesto novo
- Rockatansky
Steta nema 10-52 

e nisam, da znas da hocu, good tip!
pre jedno mesec-dva su objavili najnoviji optiweb koji je jos tanji, ali njih naplacuju skuplje. Nanoweb mi je skroz super, pa nemam preke potrebe da porucujem. UzNem 2+1 pack za 17$ kad je rasprodaja u S&B i miran sam duze vreme. Vidim sad da su poskupele i da nema trenutno 2+1 paketa. Vratice verovatno nekad.
- tommytigh77
Ja čekam da kod nas dodje Optiweb da probam. Trenutno sam na Nanowebu iz čiste nužde, ali ih ne gotivim jer su tvrde i klizaju pod prstima kad bendujem pa sam prinudjen da koristim 9-46 komplet iako normalno koristim desetke. Baš me zanima kakve će ove nove da budu pod rukom. By the way, na akustaru sam pre neki dan stavio Nanoweb 80/20 Bronze 12-53 i mislim da sam našao žice svog života što se akustične tiče. Jasan i dubok ton koji će trajati mesecima, a najveći bonus je što mi prsti neće biti zeleni od korozije.
Da, zesce klizaju pri bendovanju, to mi se ne svidja.
Bendovanje je jedino sto radim
Pih

Pih
-
"piu" kao Be Be King 

Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlozi.
Danas mi pukla H zica iz ovog kompleta... hmmm vreme je za nove.. A? sta mislite....dejankuki wrote: ↑20 May 2010, 21:45Thu May 20, 2010 21:45
E, pipls... wish mi lak.. najzad sam nasao vremena i zamenio zice.... posle mesec ipo dana..![]()
![]()
![]()
Sada ce biti u fazi leganja, pa kad ondak zasviram... i za pojas zadenem...
Prvi utisci su ok... ono nije neka razlika, ali obzirom da sam svirao tanje, osecam pod prstima da su zadnje tri deblje... tek cu ih probati i videti kako se ponasaju u svirki...
btw ipak sam morao da malo dostelujem vintage tremolo... da podignem zice ... A i E6

-