Iskreno, imam Zooma 70CDR već dosta dugo, i sviram ga live na ne znam već koliko svirki (sa sve daisy chain napajanjem sa gomilom drugih pedala, dakle najgore moguće

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Iskreno, imam Zooma 70CDR već dosta dugo, i sviram ga live na ne znam već koliko svirki (sa sve daisy chain napajanjem sa gomilom drugih pedala, dakle najgore moguće
Baš čudno...probao sam ga sa raznim napajanjima i baterijama i uvijek je bilo toga, nekad manje, nekad više....jedino sam povezao da je pištanje bilo jače sa povećavnjem procesorske snage, valjda kada su mu neki efekti zahtjevniji, ili ih staviš više u lanac.....ko zna šta je. Ali gledah po forumima i youtube i čuo sam dosta istih iskustava....
Vjerovatno je tako nešto.....u svakom slučaju super pedala/procesor.hipihill wrote: ↑22 Apr 2017, 19:30Imao sam problem laganog pistanja sa Boss looperom. Na kraju sam shvatio da toga nema sa originalnim Boss i Vodoolab napajanjima, a ima sa nekim coperskim (DC Brick). Takodje je bilo problema kod koriscenja tkzv. usmerenog kabla. Taj problem se resava okretanjem kabla ili ubacivanjem klasicnog. Ocigledno se radi o petlji mase.Sada sam zaboravio u kojim kombinacijama sam imao, a u kojima nisam taj propblem, ali kod mene je looper bio "glavni krivac".
Kao da postoji to pištanje/zujanje svakako....kada je sama pedala i koristiš recimo samo korus to se i ne čuje gotovo, ali uz druge pedale se već više čuje, pa ako koristiš reverb i korus istovremeno onda se još više čuje......i tako.hipihill wrote: ↑23 Apr 2017, 12:13Taj Zoom nikada nisam ni video izbliza niti probao. Medjutim, da li se zujanje javlja i kada je solo pedala? Malo sam zaboravio, ali cinimi se da kod Bossa je zujanja bilo samo u kombinaciji sa drugim pedalama. Dao si mi zisku pa ako budem imao vremena probacu popodne.
Moram da se ispravim, jer se ispostavilo da si u pravu. Elem, zezao sam se nešto i svirao u stanu stereo setup sa dva Kjuba, i povezan je bio Dark Matter, pa Ibanez CS9, pa Zoom 70CDR, Boss RV-6, (sve preko napajanja koje inače koristim tipa switching adapter, plus daisy chain), Tenji došao da proba Dark matter, i dok sam šaltao kroz presete koje imam na Zoomu, dođem do preseta sa flangerom, i boga mi, na koje iznenađenje, zapišti i to junački, u kombinaciji sa uključenim Dark Matterom.
Kod tebe ima i Boss, koji imaju baš vesele bafere, šta god da ima zujanja/pištanja, sa Šefom će biti još gore. Ali nebitno, očigledno treba ugatati dobro napajanje.Baba Slim wrote: ↑23 Apr 2017, 20:10Moram da se ispravim, jer se ispostavilo da si u pravu. Elem, zezao sam se nešto i svirao u stanu stereo setup sa dva Kjuba, i povezan je bio Dark Matter, pa Ibanez CS9, pa Zoom 70CDR, Boss RV-6, (sve preko napajanja koje inače koristim tipa switching adapter, plus daisy chain), Tenji došao da proba Dark matter, i dok sam šaltao kroz presete koje imam na Zoomu, dođem do preseta sa flangerom, i boga mi, na koje iznenađenje, zapišti i to junački, u kombinaciji sa uključenim Dark Matterom.
Ne znam šta do ovoga dovodi, onda sam probao i da stavim Blues Driver isto u lanac, i kad se pojača gain na bilo kojem od drajvova, flanger-pištanje pravi žurku.
Tako da, potvrđujem navedeno. Nisam isprobavao kako je kad se Zoom stavi na poseban adapter ili baterije.
I, koliko primećujem, flanger je jedini efekat na Zoomu u kombinaciji sa kojim nastaje karambol. Ostalo, sve šljaka 10/10.
Ma imam ja ogroman gain sa Brownie, ali mi to trenutno ne treba....nešto me više loži da stakujem u poslednje vrijeme, nego da koristim jednu dist pedalu. Da, u pravu si Dark nije klasično dist, više OD...ali nešto slično kao i OCD, obavlja dobro obije funkcije. Meni to u principu uz neku skrimeroliku pedalu zvuči kao drajv kanal od pojačala i to je to. Neutralno i radi posao.Baba Slim wrote: ↑23 Apr 2017, 21:14Samo da se kratko vratim na Zoom priču: sve mi radi kako treba, u kojoj god kombinaciji, i sa Bossovima, i sa daisyjem i napajanjem takvim kakvo imam - samo i jedino flanger na Zoomu kad se ukljuci u kombinaciji sa jačim drajvom napravi pičvajz. Srećom pa mi taj efekat nikad ni ne treba, a za ovo ostalo, mogu slobodno da kažem nakon sad već dužeg vremena korišćenja Zooma u svim bendovskim kombinacijama da mi je postao veoma bitan, da ne kažem neizostavan deo postavke.
Što se Crne Matere tiče, ja ga recimo nikad ne bih okarakterisao kao dist, već u najboljem slučaju jači OD. No nebitno, zdrav je karakter, lepo se čuje u bendu naročito kad se pojačalo malo nagazi, i odlično se stackuje sa drugim OD kad se povežu ispred njega. Pošto znaš o kakvoj pedali se radi, i ako ne ganjaš suludi gain, ništa osim tople preporuke s moje strane.
Pobao sam Boss looper u svim kombinacijama i kada je solo tih je i na DC Bricku, ali cim se doda Druga Boss pedala cuje se pistanje, a sa drugom digitalnom (TC El.), srugim kablovima itd. cuje se clock. Ipak je znaci pedala problem. To naravno smeta jedino u sobi i potpunoj tisini.tocilj wrote: ↑23 Apr 2017, 17:45Kao da postoji to pištanje/zujanje svakako....kada je sama pedala i koristiš recimo samo korus to se i ne čuje gotovo, ali uz druge pedale se već više čuje, pa ako koristiš reverb i korus istovremeno onda se još više čuje......i tako.hipihill wrote: ↑23 Apr 2017, 12:13Taj Zoom nikada nisam ni video izbliza niti probao. Medjutim, da li se zujanje javlja i kada je solo pedala? Malo sam zaboravio, ali cinimi se da kod Bossa je zujanja bilo samo u kombinaciji sa drugim pedalama. Dao si mi zisku pa ako budem imao vremena probacu popodne.
Čak sam bio skontao da se frekvencija zujanja razlikuje u zavisnosti od efekta koji koristiš. Procesor pišti, e sad zašto, koliko i u odnosu na koja napajanja, to nisam siguran. Nije to ništa strašno toliko....ali dovoljno da se zapitaš šta će se desiti kada budeš svirao u nekom lokalu sa lošom strujom, uzemljenjem i sl.
Dao si mi potvrdu za stav koji imam o Boss pedalama. Gomila Boss pedala ima fantastičan zvuk, ali toliko problema prave sa tim baferima da sam ih zamrzio. Bukvalno mi se događalo više puta, da kada izvadim Boss-ovu pedalu iz pedalboarda, sve progleda...naročito su problematične njihove digitalije. I EHX digitalije znaju da prave probleme, a i kod MXR-a ima toga dosta.hipihill wrote: ↑24 Apr 2017, 19:09Pobao sam Boss looper u svim kombinacijama i kada je solo tih je i na DC Bricku, ali cim se doda Druga Boss pedala cuje se pistanje, a sa drugom digitalnom (TC El.), srugim kablovima itd. cuje se clock. Ipak je znaci pedala problem. To naravno smeta jedino u sobi i potpunoj tisini.tocilj wrote: ↑23 Apr 2017, 17:45Kao da postoji to pištanje/zujanje svakako....kada je sama pedala i koristiš recimo samo korus to se i ne čuje gotovo, ali uz druge pedale se već više čuje, pa ako koristiš reverb i korus istovremeno onda se još više čuje......i tako.hipihill wrote: ↑23 Apr 2017, 12:13Taj Zoom nikada nisam ni video izbliza niti probao. Medjutim, da li se zujanje javlja i kada je solo pedala? Malo sam zaboravio, ali cinimi se da kod Bossa je zujanja bilo samo u kombinaciji sa drugim pedalama. Dao si mi zisku pa ako budem imao vremena probacu popodne.
Čak sam bio skontao da se frekvencija zujanja razlikuje u zavisnosti od efekta koji koristiš. Procesor pišti, e sad zašto, koliko i u odnosu na koja napajanja, to nisam siguran. Nije to ništa strašno toliko....ali dovoljno da se zapitaš šta će se desiti kada budeš svirao u nekom lokalu sa lošom strujom, uzemljenjem i sl.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests