Na Boss buffer nemam nikakvu primedbu jer su isti kao i kod većine drugih proizvođača kao šo je Ibanez npr., znači tranzistor ili IC kao buffer i FET kao prekidač, nikakve tu posebne pameti nema.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ma znam da je pretjerivanje, ali u vidu bolesti kopka baš, i neda mira:-D Ne znam za Boss looper, ali zoom je jako neprijatno pištao....to je onaj momenat kada se svi u bendu zaustave i pitaju izmedju sebe šta to pišti jbt.hipihill wrote: ↑25 Apr 2017, 12:05Moj post nisi pažljivo čitao. Rekao sam da sam NAMERNO koristio čoperski DC Brick ispravljač jer sam sa njim primetio zujanje Boss loopera i jedino njega od onoga što imam. U kratkom testu sam pomenuo i korišćenje originalnog Boss napajanja i da je stvar ista. Imam i Voodoolab i ista je stvar sa RC-2 looperom - clock se čuje! Pri ruci mi je bio Flashback koji takođe ima nekakav buffer pa se i u kombinaciji sa njim čuje clok. Pošto u solo korišćenju nema tog problema zaključak je jasan - neki problem je sa masama između Boss loopera i drugih pedala. U principu time se ne zamaram, pedala radi odlično, ovo je samo akademaka rasprava razmaženih ušiju!
Na Boss buffer nemam nikakvu primedbu jer su isti kao i kod većine drugih proizvođača kao šo je Ibanez npr., znači tranzistor ili IC kao buffer i FET kao prekidač, nikakve tu posebne pameti nema.
plus iljaduCortex wrote: ↑25 Apr 2017, 11:25nikad nisam imao noise ni sa jednom boss ili EHX pedalom.
ne znam sta koristite od napajanja ali precesto srecem ljude koji koriste neka totalna sranja ili neke "firme" koje su jos i dobro platili a zujanja i problema koliko volis.
visual sound one spot kosta 17-20 evra ne secam se vise i njime napajam 10 pedala od kojih su pola digitalnih, ukljucujuci i boss i ehx i moje DIY pedale koje imaju interno dizanje na 18V i vuku preko 100mAh, znaci stvarno svacega ima tu sto vuce struju i sve radi savrseno i tiho.
imam i voodoo vibe pedal power 2 plus i iste pedale su do skoro bile na njemu sa izolovanim izlazima itd itd, i po prelasku na one spot nisam primetio ama nikakavu razliku u povecanju noise-a.
boss i ehx imaju perfektno resene power sekcije, izvinite ali problem je u vama![]()
Nisam ni ja sa Boss-om imao problema sa zujanjem. Sa Ehx-om sam već imao...ali kod EHX-a se isključivo radi o digitalnim pedalama. Generalno kada su problemi sa zujanjem, pištanjem u pitanju, uvijek se radi o pedalama koje zahtijevaju dosta mA. Ono preko 100. Ne zuje one same, zuje druge pedale kroz njih. Holy Grail npr. Mislio sam da mi drive pedale imaju mnogo više zujanja, dok nisam izvagio Holy grail iz borda. Ali opet trenutno imam jeftin dejzi čejn pame ništa ne čudi. Ranije sam imao nekih napajanja, ali generalno osim par ehx digitalnih pedala i Zoom ms70, nisam imao problema.Cortex wrote: ↑25 Apr 2017, 11:25nikad nisam imao noise ni sa jednom boss ili EHX pedalom.
ne znam sta koristite od napajanja ali precesto srecem ljude koji koriste neka totalna sranja ili neke "firme" koje su jos i dobro platili a zujanja i problema koliko volis.
visual sound one spot kosta 17-20 evra ne secam se vise i njime napajam 10 pedala od kojih su pola digitalnih, ukljucujuci i boss i ehx i moje DIY pedale koje imaju interno dizanje na 18V i vuku preko 100mAh, znaci stvarno svacega ima tu sto vuce struju i sve radi savrseno i tiho.
imam i voodoo vibe pedal power 2 plus i iste pedale su do skoro bile na njemu sa izolovanim izlazima itd itd, i po prelasku na one spot nisam primetio ama nikakavu razliku u povecanju noise-a.
boss i ehx imaju perfektno resene power sekcije, izvinite ali problem je u vama![]()
Board je otputovao novom vlasnikuLucky82 wrote: ↑23 Apr 2017, 23:37Drugari, imam jedan pravljeni pedalboard viska koji skuplja prasinu.
Ako nekome treba neka javi na PP i njegov je.
Kako izgleda mozete videti ovde
http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... &start=150
Pedale naravno ne idu uz board![]()
![]()
![]()
![]()
Ajd sad cvrc! Juce mi bio Boss looper pri ruci i rekoh ajd da snimim to zujanje i clock o cemu sam pisao. DC Brick kao napajanje, dva Klotz kabla, pedala izmedju, zakljucam ulaz kratkospojnikom da bih izbacio eventualno upijanje magneta i gle cuda - sve tiho! Dodam Boss kompresor iza i opet sve tiho! Jednostavno nemam objasnjenje! Uvek koristim isti izvor struje za napajanje i pojacala i pedala tako da i to treba odbaciti. Eto, demantujem samog sebe!hipihill wrote: ↑25 Apr 2017, 12:05Moj post nisi pažljivo čitao. Rekao sam da sam NAMERNO koristio čoperski DC Brick ispravljač jer sam sa njim primetio zujanje Boss loopera i jedino njega od onoga što imam. U kratkom testu sam pomenuo i korišćenje originalnog Boss napajanja i da je stvar ista. Imam i Voodoolab i ista je stvar sa RC-2 looperom - clock se čuje! Pri ruci mi je bio Flashback koji takođe ima nekakav buffer pa se i u kombinaciji sa njim čuje clok. Pošto u solo korišćenju nema tog problema zaključak je jasan - neki problem je sa masama između Boss loopera i drugih pedala.
E jbg. znao sam da će biti tako nešto
Nemam pojma, stvarno se ne razumijem...ove pedale su izašle neke 2009, tako nešto....više se ne proizvode. Vidim da su proizvedene u kini, dosta kvalitetno. I znam da ima bafer i noisles svič...ništa drugo. Zanimljivo mi je da je zvuk jako ispred, zvuči kao dobar drive kanal na nekom SS pojačalu, recimo stari Pevey bandit...zvuk je kompresovan ali nekako prijatan za sviranje sa tim fake harmonikama. Jdino je sranje taj Tone pot, jer na normalnoj boji pojačala (bugera recimo) kada se spusti skoro do kraja, zvuči ok...ali kada bih se šteknuo u neko svjetlije pojačalo, nemam gdje daljebancika wrote: ↑27 Apr 2017, 21:31to je neki drugi T Rex za koji je bila slika na ggl, ali pretpostavljam da su uradjene na istu foru. Jbg, sve manje se koriste through-hole komponente, za veliku proizvodnju je mnogo jeftinije da sklope sprave sa SMD komponentama...a i prakticnije ako je kolo komplikovano i/ili sadrzi digitalije (kao Strymon). Imao sam srecu sa modovanjem Blackstar pojacalca, jedna jedina through-hole komponenta na plocici je ulazni kondenzator, a bas mi je trebao da se na njega nakacim da bi mi upalio mod
Spoiler:
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests