Da je ovaj odvratan fizz i fuzz zvuk izasao iz nekog kineza ili ne daj boze Kempera, vec bi me kolege javno vesale na Terazijama

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Da da a najludje je pedale ili bilo koja oprema, koja u sobi zvuci katastrofa, a sa puno snage ispadne OKtocilj wrote: ↑27 Apr 2017, 19:47Tu si u pravu....a ima sprava koje obrnuto, super zvuče u sobi, a uživo katastrofa. Pogotovu npr. dist pedale. Moje prvo takvo iskustvo je ona žuta Blackstar LT drive pedalica.....a i HT dual nije daleko. U sobnim uslovima rade kao san, uživo, u bendu tanke i pune fiza, kao procesor.tommytigh77 wrote: ↑27 Apr 2017, 18:57Nadam se da mi niko neće zameriti, jer ne pišem s namerom da vredjam bilo koga, ali mislim da dosta neslaganja u ovoj raspravi potiče od činjenice da se ta oprema svira kući i na malim snagama, pa neko čuje razliku, a nekome je ok. Ja nikad nisam komentarisao i razmatrao parče opreme a da ga nisam probao na bini, gde se na muci poznaju junaci. Kada se svira na velikoj snazi u bendu, gitara je prinudjena da se sa klavijaturom i vokalima bori za svaki milimetar slobodnog prostora u miksu i onda do izražaja dolaze najmanje sitnice, detalji, artefakti, sve se vidi kao na dlanu. Ponekad se desi da ceo dan oprema radi protiv mene, dovoljno je da pomerim treble pot na pojačalu za 2mm ili mikrofon za pola centimetra bliže ivici zvučnika i odjednom sve "progleda". E, u takvim situacijama se jasno čuje i razlika u zvuku Maxon SD-9 u zavisnosti od vrste baterije koju sam stavio unutra, verujte na reč. Dok na recimo sobnoj snazi, svirajući uz neku matricu, ne bih verovatno čuo ni razliku izmedju mog strata i bilo kog Affinity Squiera. Iskreno mislim da je u tome konfuzija u celoj ovoj raspravi. Ja lično ne bih smeo da komentarišem da li nešto radi kao lampaš ili ne dok ga ne bih probao na svirci. U sobi sve radi.
Nisam nadležan, nemam iskustva sa njima.
Vladu sam samo naveo kao primer jer se zna da ima vrhunski studio i da mnogi muzicari snimaju kod njega. Njegovu muziku postujem, uglavnom je sve na istu foru, ima i finih pesama i to je to, i ja slusam uglavnom drugaciju muziku.MIKI-DJORDJE wrote: ↑28 Apr 2017, 03:03Gledam na oglasima gitare da nešto kupim..na prvih 5 strana pod ''najnovijim'' oglasima nađem barem 10 gitara koje se vrte pa ima oko pola godine, a neke su tu već i duže. Čemu li se ti ljudi nadaju? Kakao ih ne mrzi da svaki dan obnavljaju oglas a cena ista ili je podižu..pravi šou.
Jel bila možda tema koja se gitara najduže prodaje? nisam uspeo da nađem..možda neki izbor, najdugovečniji na KP...![]()
mada to je pre i tragedija
![]()
Sve je tacno to sto kazes. Kod nas je problem sto smo premalo trziste i slabe platezne moci i sto da bi se uslo u masovniju proizvodnju moralo bi mnogo vise da se ulozi, da se otvori prava registrovana radionica/mini fabrika sa vise ljudi a sve to kosta. Zato se u Srbiji u tom domenu i dalje prodaju pedale iz kucne radinosti bez placenih poreza i sl.fattwang wrote: ↑28 Apr 2017, 07:31Nisam nadležan, nemam iskustva sa njima.
I jedni i drugi mi ponekad pobude maštu isključivo zbog cene i tu su kinezi u prednosti.
Nije realno da naši naprave nešto vrhunsko za male pare. Nemamo hi-tech industriju, sve mora da se uvozi i kako da krajnji proizvod bude jeftin. Možda za njih postoji tržište u butik segmentu (kao hrvatska firma Drybell) ali se tada pojavljuje problem plasmana robe. Moraju da izađu na svetsko tržište a naša zemlja je još u prošlom veku u pogledu tokova kapitala.
U ovom svetu obilja ponude, gde non-stop nešto biraš i odlučuješ, čitajući diskusiju, mi se učinilo da bi faktor cene i porekla opreme mogao biti faktor kojim će se prekratiti agonija odabira. Apsolutno nemam nikakve egzaktne pokazatelje šta je bolje butik ili kineski proizvod. Kinezima kapa dole, ako mogi da naprave matičnu ploču za računar valjda mogu i gitarsku pedalu.boki1978 wrote: ↑28 Apr 2017, 16:27Mislio sam na nesto drugo, jer si spomenuo da su za jeftinije PB dovoljne kineske pedale a da za skuplje PB i pravu stvar i svirke mora mnogo vise da se ulozi. Pa sam cisto to pitao gde je granica, da li vazi pravilo da su Kinezi za kucno sviranje a butik pedale samo za prave muzicare?
Jer smatram da su Kinezi odavno vec usli preko mnogih delova a i nekih pedala u mnogo ozbiljnije vode nego sto su ove clone kineske pedale.
![]()
Al' ima i toga. Verovatno mnogi nisu ni culi za recimo ove likove kojima kapa dole. "Svetsko, a nase". Ovi baje su sudeci po svemu stvarno (svetski) lideri u svojoj industriji.
Svakako kapa dole za Nebojsu Matica, vlasnika ove firme. Svako ko se interesovao za nesto novo je sigurno citao casopis "Mikroelektronika" koji je Nebojsa pokrenuo. Koliko puta sam odlazeci kod njih po neke komponente, dok su jos bili na pocetku Balkanske ulice u dvoristu, malo zastao kada se oglasi lavez jednog vrlo nezgodnog psa tu u dvoristu. Inace i kasnije citajuci dosta inostranih casopisa iz oblasti elektronika nalazio njegov oglas preko cele strane i opet preispitujuci se da li je to on. Stvarno odlican covek.ProfessorBaltazar wrote: ↑28 Apr 2017, 19:12Al' ima i toga. Verovatno mnogi nisu ni culi za recimo ove likove kojima kapa dole. "Svetsko, a nase". Ovi baje su sudeci po svemu stvarno (svetski) lideri u svojoj industriji.
https://www.mikroe.com/
Ne znam nikoga od tih ljudi ali sam relativno skoro trazio taj neki edukativni set za ortakovog klinca, bazao po netu, naravno imao u vidu arduino i klonove al gde god odem na neki ozbiljniji forum spominjali su ove. Te sjajan hardver i sirok izbor kontrolera, te sjajni kompajleri, te sjajna dokumentacija (na engleskom jel) te sjajan customer support. Reko, malo je kompleksnije od arduinoa za ovog klinca ali imamo pobednika. Oni to na zapadu zovu mikroe i nije mi cak ni bilo sumnjivo to 'k', reko ovo su neki hardcore likovi, vidi pravilno su napisali mikro (grcki a ne engleski). Onda padnem na dupe kad skapiram da su nasi likovi. Pa bre kako, tog lika treba savatati i naterati ga da isprica drugim nasim biznismenima kako se to radi.apollomusicservice wrote: ↑28 Apr 2017, 20:23Svakako kapa dole za Nebojsu Matica, vlasnika ove firme. Svako ko se interesovao za nesto novo je sigurno citao casopis "Mikroelektronika" koji je Nebojsa pokrenuo. Koliko puta sam odlazeci kod njih po neke komponente, dok su jos bili na pocetku Balkanske ulice u dvoristu, malo zastao kada se oglasi lavez jednog vrlo nezgodnog psa tu u dvoristu. Inace i kasnije citajuci dosta inostranih casopisa iz oblasti elektronika nalazio njegov oglas preko cele strane i opet preispitujuci se da li je to on. Stvarno odlican covek.ProfessorBaltazar wrote: ↑28 Apr 2017, 19:12Al' ima i toga. Verovatno mnogi nisu ni culi za recimo ove likove kojima kapa dole. "Svetsko, a nase". Ovi baje su sudeci po svemu stvarno (svetski) lideri u svojoj industriji.
https://www.mikroe.com/
ProfessorBaltazar wrote: ↑28 Apr 2017, 21:10apollomusicservice wrote: ↑28 Apr 2017, 20:23Već je on to objasnjavao drugima, bio je i proglašen privrednikom godine, ali ovde važi neka druga burazersko-kumovska ekonomija, samim tim ispada iz kombinacije. Što se tiče razvojnih sistema ja sam imao jedan od prvih varijanti a dosta godina kasnije sam kupio još jedan na kome se naslednik učio.ProfessorBaltazar wrote: ↑28 Apr 2017, 19:12
Ne znam nikoga od tih ljudi ali sam relativno skoro trazio taj neki edukativni set za ortakovog klinca, bazao po netu, naravno imao u vidu arduino i klonove al gde god odem na neki ozbiljniji forum spominjali su ove. Te sjajan hardver i sirok izbor kontrolera, te sjajni kompajleri, te sjajna dokumentacija (na engleskom jel) te sjajan customer support. Reko, malo je kompleksnije od arduinoa za ovog klinca ali imamo pobednika. Oni to na zapadu zovu mikroe i nije mi cak ni bilo sumnjivo to 'k', reko ovo su neki hardcore likovi, vidi pravilno su napisali mikro (grcki a ne engleski). Onda padnem na dupe kad skapiram da su nasi likovi. Pa bre kako, tog lika treba savatati i naterati ga da isprica drugim nasim biznismenima kako se to radi.![]()
Pa čudim se jer sam protraćio nekoliko godina verujući da se zaista nešto može promeniti, naravno to je moj lični problem i naivnostSto se tice oglasa, ne znam zasto te to cudi. Mi smo JADNO trziste, slabo platezno. Kod nas ljudi ako im je hitno prodaju PRS CE24 gitare sa svim papirima i koferom za 1100-1200 EUR, custome za 1600, treba li dalje da pominjem? Evo ja prodajem Cornforda kojeg sam sa carinom platio nesto oko 1350 EUR, za 950 EUR i samo jedan kolega me je nesto pitao, niko zivi da se interesuje. Sa druge strane taj amp na Zapadu prodaju za 1100-1300 EUR kao dobar dan.
Iz iskustva sa KP znam da ako spusti cenu drasticnije onda ce krenuti cackanje i ucenjivanje, menjaze, dam ja tebi za to tipa 600 eur, znas u kesu kako je jedan meni rekao za mnogo manji iznos.
Neki ce da nude zamene za medijapan i druge vrste drveta, neki kosilice, alat i tako...![]()
Zato i stave cenu malko vecu i racunaju da se o njoj verovatno moze jos pregovarati, 50-100 eur, jer kod nas ljudi sve podrazumevaju pa i to, da je tudja stvar na oglasima uvek 50-100 eur jeftinija a svoju cene kao da je u pitanju nacionalno blago...
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests