Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply

metalstringer

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by metalstringer » 19 May 2017, 12:45

:D interesantno. Cena najvise

clapton

Post by clapton » 19 May 2017, 14:12

the twin

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 May 2017, 14:30

da Dex kapiram ja da je preprodavac ima toga svuda, ali sto laganje i muljačenje je stvarno izvan svake lige.... meni je fascinantno zašto ljudi prozivaju neke zaista manje važne i grešne prodavce eto likovi kao ovaj su potuno zaštićeni...

Gledam za neku gitaru ništa nisam našao, neće ljudi da spuste cenu u smislu kupili i mora za toliko da proda ili nešto malo ispod ....

Tako da sam se ponovo obratio ovima što donose nađoh lepog Washburna MG seriju za 60 evra :D , znači koštaće me oko 90 E da dođe do mene, nema šta da se menja sem da sredim malo pragove kao i na svakoj i verovatno ću zameniti magnet u bridžu i sve u svemu dobijem 1 liga super strata za nekih 150e, a ovde bi me to koštalo barem duplo više....

Isto važi i za pedale naručih iz Thomana pet prolazim jeftinije prilično.....

Kod nakupaca završi jer su im oglasi uvek aktivni i kontam ljudima kada se žuri gledaju prvo ko kupuje, a drugi možda sačekaju mesec dana stave neku nerealnu cenu i na kraju opet za dosta manje daju tim nakupcima...... mislio sam da će se tržište malo promeniti ali bejah naivan....

pozdrav :ziveli:

veljapa

Post by veljapa » 19 May 2017, 14:38

MIKI-DJORDJE wrote:
19 May 2017, 14:30
Tako da sam se ponovo obratio ovima što donose nađoh lepog Washburna MG seriju za 60 evra
Koji MG model? Jel imas sliku?

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 May 2017, 15:01

to je Evil Twin

SPISAK REČI KOJE GARANTUJU BRZU PRODAJU ili ti vodič za oglas :bambi:

- Švedska, Nemačka, Švjacarska i naravno Amerika to pomešati sa '' doneo sam '', ''doneli su mi '', ''kupljena je '' , ''rađena je za ------ tržište''

- Svirao je , pa razmak------- ubaciti ime nekog levaka iz naših bendova po mogustvu link do YT te se tada mogućnost penje već na relanu mogućnost prodaje

- Set up uradio ------- ubaciti neko zvučno ima par od ovih popularnih

- ''Ako je ne prodam ostaviću je za sebe', ''Najbolja gitara za ove pare'' , ''Nemojte potecenjivati'' , ''Nerelano niske ponude blokiram i prijavljujem''

- Dotana vredost - 2 plastičnje Alice trzalice, Fender kopija žica, ili bilo šta što ide sa reč ''novo'' tipa za ekstra vrednost '' stavljen nov komplet žica elixir'' :)

NAPOMENA ako je stavljen neki magnet onda podvući ''Samo magnet košta ....'', ili ''samo čivije koštaju....''' link je poželjan , nemojte zaboraviti magičnu vrednost '' Koštani nut pravio....''

- Gitara je iz doba kada su radile prave gitare :XD: :XD: :XD: , Nije Kineska itd ( znači aludirati na to kako je CNC bezveze)

- Made in pa ubaciti ------ USA ili Japan , mada i Korea isto dobro prolazi

- Potencirati cenu nove gitare u prodavnici i to naručito ako je razlika čitavih 20 evra , ukoliko se vrednost približila na 25 % od cene nove imate pravo dodati reči poput ''znam koliko košta'',
'' pogledajte u Mitros koliko je lošija od ove...'' pa link staviti i sve to začiniti sa ''na poruke ne odgovaram!''

- Ubaciti malo emocija poput '' Teško mi je da se rastanem od nje ali....'' , '' prodajem jer ima neka druga na oglasima inače ....'' , '' Znam da ću se kajati'' :bambi:

- Ohrabriti kupca sa '' Ko je kupi neće se pokajati '' :bambi: , '' Ko je uzme biće prezadovoljan garanutujem '' , '' Divna prilika da uzmete unitak, atikvitet, super retku na ovim prostorima itd''

ako znate koju lepu rečenicu da pomaže oglasima molim Vas nastvite niz , hvala puno :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 May 2017, 15:03

[/quote]

Koji MG model? Jel imas sliku?
[/quote]

MG 42 , ne znam kako se kače slike (nemam otvoren profil na nekom od ovih gde se kače slike jedva stignem i FB da proverim) kada je sredim podeliću sigurno na FB a i čim stigne pre sređivanja ....LM lako je možeš naći kako izgleda, znači 2 humbukera, Washburn s 600 Japanski FR , Alder telo, 24 praga Javor vrat itd...a da plastiku ću zameniti hromom sigurno

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 May 2017, 15:13

http://www.argusguitares.com/shop/107/w ... -mg-42.jpg

taj model, praktično to cela MG serija i kada je radio Grover Jackson su zadnje dobre

veljapa

Post by veljapa » 19 May 2017, 15:37

Izgleda OK ali vodi racuna tj. nadji pouzdanu specifikaciju gitare gde pisu materijali. Moj MG 340 iz 94 je bio od sper ploce i mnogi drugi iz te serije koji su se proizvodili u Korei. Pogotovo budi obazriv ako je crne ili druge boje kroz koju se ne vidi drvo.
Moj je nov placen 690 DEM i nije bio model na dnu serije. Recimo tad je MIM strat kostao 700 dem USA su se uglavnom vrtele neke gitare S serije i kostale su po 1200 DEM.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 May 2017, 16:18

Izgleda OK ali vodi racuna..........
Čekaj jesi je ti proverio u smislu da kada si skidao recimo magnete ili nešto slično pa izguliš lak ili ti je neko od majstora kazao? Ako si ti lično proverio onda OK, a ako ti je neko od ovih naših naloženih kazao onda .....Ali u svakom slučaju hvala...Znam Dosta o Njima, Naravno da su Korea to što ovi lažu po oglasima Japan i USA to je naučna fantstika :D

Svaki USA Washburn ima izričito napisano na galvi USA ne dizajnirano i tome slično već made ..USA , A što se Japana tiče to je bila samo prva G serija koji nikada iskreno nisam ni video kod nas, ove G1 i G3 i slično što se vrte su Korea...

Oko boje što se tiče uh pa puno njih je rađeno sa st. tj providnom bojom i gore bi išla recimo ploča od flame mepla tj Javora, za njih mi je lako jer se pozadi lepo vidi spoj da li je iz 2, 3 ili 4 dela telo...

Da nije taj tvoj mg 340 slučajno bilo telo iz više od 2 komada pa da je to protumačeno kao špera? sada ču baš da pogledam...Ova MG serija iz koje je moja su išle tipa do 80 i još GJ nije bio u timu, znači stoji striktno u opisu Alder body naravno ne piše iz koliko delova tako da je verovatno 2 ili 3 ...I išle su Washburn s 600 ili S 800 FR koji su dobri...

čekaj sada ću baš da vidim

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 May 2017, 16:23

Ikreno S seriju baš voleo da imam i to puno, ovaj komad os Steve S mi je boljka :D
opasno dobra gitara..ja sam tražio telo Super strat pa da pravim sam ali se izjalovilo jer je malko zaškripalo oko toga da mi ovde neko napravi telo cene su im nenormalne a drvo užas iz sušare ili sena, tako da mi je bolje da uzemem Washburna starog ili novog LTD ogulim ga naslikam štma mi je volja voskiram i vozi https://reverb-res.cloudinary.com/image ... tpnpx3.jpg

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 May 2017, 16:24

privukla me je kadica kod mg 40, 42 i 44 je ovako iz jedna pa je super da se šaltaju magneti http://farm3.static.flickr.com/2625/378 ... 5d17_o.jpg

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 May 2017, 16:54

Valjapo našao sam....Za MG 40-44 da se ne ponavljam izričito stoji ''Solid Alder'', mada sam se baš ufrikisao kada si spomenuo šperu :D

za tvoju iz 1994 MG 340 stoji ''selected hardwood'' , i našao sam prodajnu listu za 95 godinu a odnosi se na modele iz 94 kaže za tvoj model i model ispod tj MG300 '' HARDWOOD BODY '' za sve modele posle stoji ''SOLID ALDER BODY / BOOKMATCHED ASH TOP'' ngde se ovaj top razlikuje, poslaću ti u privatnim....

kako su uništili onaj divni sajt o starim washburnima po ovim ostacima piše i za mg 300 i 340 trebalo biti drvo e iz koliko komada i koje vrste to je pitanje jer su koristili šta im padne pod ruku...

Istina jeste da dosta niži modela jesu od prave pravcate šper ploče i mnogi su bili na KP :D ili su još tamo a za neke piše da navodno USA :D , pošto piše na pločici odakle je firma - to može samo kod nas :ziveli:

Žao mi je ako si dao tolike pare i posle sam proverio i uverio se da je špera...Znam da su išle Grover Čivije, licencirani FR koji je imao osnovu od čelika sedla su bila cink ali držao je dobro štim...bila je jedna Veljpajo na oglasima baš crna pre nekih pa ima jedno 3 godine iz BG-a možda je bila tvoja? sećam se da je lik napisao da mu je to prva gitara tj da je prvi vlasnik, meni se svidela dosta ali nisam imao pare i ako je bila povoljno...I pisalo je Grover Jackson na glavi , toliko sam upamtio ...

..ebiga zato su i prsli kao firma jer su srzali kvalitet iz 80ih na katastrofu tamo krajem 90ih ni danas ne mogu da se oporave i ako daju stvarno jako puno u svom cenovnom rangu...

jako lepa gitara ako je špera stvarno katastrofa...http://www3.ic-net.or.jp/~ojima/inst/images/0_mg340.jpg https://reverb.com/nz/item/3901757-wash ... -hard-case pozdrav :ziveli:

u svakom slučaju hvala puno na upozorenju, cenim to, neću zaboraviti...hvala još 1

veljapa

Post by veljapa » 19 May 2017, 17:37

Ja kad sam skapirao za moju rasturio sam je i bacio na djubre. Imam civije, magnete sam prodao, FR je djubre, ali i njega sam prodao iako sam napisao da je djubre. Tada 94-95 u Krusevcu nisam imao kako da dodjem do neke gitare osim da narucim da mi donese neko nesto, a kad uzmes da sam imao 14 ak godina dobro sam i prosao. Vrat se vukao neko vreme kod Tase pa ga kupio neko. Bio je OK.

Imao sam pre par godina jos jednog washburna IDOL wi-45, stavio SD jb i 59 na njega i gitara je bila vrh u svakom pogledu. Malo je bio tanji vrat i teska je gitara s obzirom da je telo manje od LPa, a imao sam Gibsona i njega pa sam ga prodao. Inace ultra gitarica. Da je 3.5 kile i neki deblji vrat bila bi idealna :)

kwiss

Post by kwiss » 19 May 2017, 20:29

Post Reply