Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
komil
ssmc wrote: ↑25 May 2017, 15:26
Rockatansky wrote: ↑25 May 2017, 14:40
RadeRas wrote: ↑25 May 2017, 12:22
Jeste jesu, ja sam ih postavio. Ovde u kraju sam navikao ljude da misle da mogu da ih kupe za 30 evra pa ću ih sada lepo uputiti na sajt i neću da se pravdam hehe
Ma to se napravi cas posla!
A i ne košta ništa™
Eto šta je inflacija

-
MIKI-DJORDJE
ovaj lik odavno radi od drveta i otpada u smislu ''ekološke''
https://www.youtube.com/watch?v=O1B4GZbkjw0
cene su mu tipa od 49 E za fuzz, a nešto mi je poznato ovo ime ''Geniac'' ☺

i ako je video 5 + god star on koristi ime prilično duže, kvalitet snimka nije vrh a ni sviranje...ali dobro važan je zvuk, cena and kvalitet...LM cene su uračunatom dostavom by the way ....

, ali nedostaje element samo hvaljenja i ''maltretiranja'' po FB grupama da bi popularniji
https://www.youtube.com/watch?v=qs2oijdzWIs, gde ima da skratim ako neko traži
https://www.etsy.com/shop/AnalogWise iskreno nisam kupovao nikada preko ovog weba
čisto rekoh da podelim
PS ne reklamiram ga, daleko od toga.
-
RadeRas
komil wrote: ↑25 May 2017, 15:43
ssmc wrote: ↑25 May 2017, 15:26
Rockatansky wrote: ↑25 May 2017, 14:40
Ma to se napravi cas posla!
A i ne košta ništa™
Eto šta je inflacija
Malo sam ja stavio cenu, al rekoh ajd promotivni period!

-
Frostensen
Nisam siguran da je ovo mesto za da se raspitam i ponudim, ali vidim da je najposecenije

Gledam da se otarasim nekih pedala koje mi ne trebaju. Sta mislite koliko mogu da vrede Behringer GDI-21, DD600 i OD100 (overdrive/distortion)? Nisu se bas ubile od koriscenja..
-
tommytigh77
Mislim da moj ortak juri DD600, aj na PP...
-
alfonso
Od100 sam ja skoro prodao za 1700. Mislim da vise od 2 tesko da ce moci
-
tocilj
Ja imam izuzetno dobro iskustvo sa Schecter-ima.....Jacksoni mogu biti odlični ili smeće, dok je Schecter nekako konstantniji. Konfiguracija je jako slična, magneti su sranje na obije, na jacksonu znam sigurno da jesu ti EMG, a šta je u ovoj drugoj, nemam pojma. Kvalitet gitare je veoma sličan, ako si u mogućnosti probaj. S obzirom i na cijenu, ja bih išao na Schectera...
Ali i jedna i druga su dobro isvirane....bar po količini rđe na metalnim dijelovima.
-
NikolaGerza
Nemam mogucnosti da probam. Razlika izmedju njih mi je 20e, zato sam neodlucan. Ono po cemu se ja trenutno vodim je to da mi vise odgovaraju gitare ravnog lica, umesto iskrivljenog kao kod Schectera. Schecter je ako se ne varam mahagoni, a ja trazim lakse drvo. Jer ponekad osecam bol u ledjima od tezine, basswood je laksi. Ali me opet brine ovaj Jackson sto ima skoro 1000 pregleda i jos nije prodat, pa se plasim da nema nekih mana. Mada me prodavac ubedjuje da je sve ok, da je svirana ali da nema nikakvih defekata. Meni je uglavnom bitno drvo i svirljivost, magneti mi nisu toliko bitni.
Ajd da sackekamo jos neki komentar.

-
tocilj
NikolaGerza wrote: ↑01 Jun 2017, 09:59
Nemam mogucnosti da probam. Razlika izmedju njih mi je 20e, zato sam neodlucan. Ono po cemu se ja trenutno vodim je to da mi vise odgovaraju gitare ravnog lica, umesto iskrivljenog kao kod Schectera. Schecter je ako se ne varam mahagoni, a ja trazim lakse drvo. Jer ponekad osecam bol u ledjima od tezine, basswood je laksi. Ali me opet brine ovaj Jackson sto ima skoro 1000 pregleda i jos nije prodat, pa se plasim da nema nekih mana. Mada me prodavac ubedjuje da je sve ok, da je svirana ali da nema nikakvih defekata. Meni je uglavnom bitno drvo i svirljivost, magneti mi nisu toliko bitni.
Ajd da sackekamo jos neki komentar.
Znaš kako, koliko vidjeh na brzinu, obije gitare su od lipe, ili ti basswood-a. Lipa nije baš neko reprezentativno drvo, jer se ranija izrada jeftinih instrumenata u glavnom vezuje za nju.
Meni je zasmetalo na tom oglasu za Jacksona to što je rekao da je gitara kao nova, a na fotkama se vidi da nije. Kako sam stariji, tako sam namćorastiji, pa možda je to...ali ja se sada nebih usudjivao da kupim gitaru koju nisam probao, Ipak je to nešto što treba da ti legne. Ako tražiš taj tip gitare, nemoj ignorisati ni washburn-ove, ima jako dobrih komada. A moje sve preporuke idu na Michael Kelly gitare. Ima ih na ebay.de. A ima nekoliko ljudi na KP koji uvoze to sve za minimalni procenat.
-
bancika
Lipa je na losem glasu, ali uopste nije lose drvo za gitaru. Nema mozda tvrdocu jasena i izgleda skroz bez veze, ali je lagano drvo i ima dobar sustain i balansiran ton koji nije muljav. Sad, mozda ima raznih vrsta i da stavljaju sve i svasta na jeftinijim modelima, ali ovo telo koje imam na Ibanezu (koji nije jeftina gitara) je skroz dobro. Ne mogu da kazem da je zbog toga losija nego neke druge gitare koje su od jasena ili jove (alder). Steve Morse Musicman ima telo od topole. Ona je jos meksa i laksa od lipe, kod nas valja samo za mrtvacke sanduke, ali eto prave dobre gitare i od toga

YMMV.
Jedini schecter kog sam probao je imao je nenormalno debeo vrat neki D ili C profil, uopste mi nije odgovarao. Definitivno probaj, najbitnije je da ti je zgodna.
-
Tenji
Omen Extreme bi trebalo da je od mahagonija, ne od lipe. Vrat na njemu nije nenormalno debeo, ali jeste deblji nego na Jacksonu sigurno. Posedovao sam takvog Schectera nekoliko godina, korektna gitara, jedino je moj bio prilicno mutav na suvo, pa je to na kraju presudilo da ga prodam.
-
NikolaGerza
Pa i JEM, Joe Satriani je od lipe isto...

Ponavljam da nisam u mogucnosti da probam. Probao sam ovaj Schecter jednom davno u MixMusicu, ali je bio neki komad pun prasine i korodiranih zica pa mi nije odao neki utisak bog zna sta. A od Jacksona sam probao samo JS modele i bili su mi okej. Ovo je malo jaca serija pa mislim da bi bio zadovoljan njime. Isto me brine i to da sviram Squier koji ima standard tremolo bridge, pa ne znam kako cu se navici na TOM bridge prilikom mutiranja zica, posto je dosta visi od ovog, al moram da probam. Razlika u ceni mi je 20e, tako da ono... Stvarno sam neodlucan

-
NikolaGerza
Tenji wrote: ↑01 Jun 2017, 12:40
Omen Extreme bi trebalo da je od mahagonija, ne od lipe. Vrat na njemu nije nenormalno debeo, ali jeste deblji nego na Jacksonu sigurno. Posedovao sam takvog Schectera nekoliko godina, korektna gitara, jedino je moj bio prilicno mutav na suvo, pa je to na kraju presudilo da ga prodam.
+ za Jackson zbog vrata, takodje trazim tanji vrat.
-
Mitar
NikolaGerza wrote: ↑01 Jun 2017, 12:46
Pa i JEM, Joe Satriani je od lipe isto...

Ponavljam da nisam u mogucnosti da probam. Probao sam ovaj Schecter jednom davno u MixMusicu, ali je bio neki komad pun prasine i korodiranih zica pa mi nije odao neki utisak bog zna sta. A od Jacksona sam probao samo JS modele i bili su mi okej.
Ovo je malo jaca serija pa mislim da bi bio zadovoljan njime. Isto me brine i to da sviram Squier koji ima standard tremolo bridge, pa ne znam kako cu se navici na TOM bridge prilikom mutiranja zica, posto je dosta visi od ovog, al moram da probam. Razlika u ceni mi je 20e, tako da ono... Stvarno sam neodlucan
E sad, ne razumem se ja u jacksone skoro uopšte ali sam i sam 2007./2008. godine hteo sebi da kupim jacksona. Gledao sam, ako se ne varam, soloist i dinky modele proizvedene u japanu (tad mi nešto bio trip da gitara mora iz japana da bude) i iskreno razočarao sam se. Pre toga sam dugo svirao na drugarovom JS 20 koji mi je bio šest puta bolji što se osećaja u ruci tiče od svih ostalih jacksona koje sam tad probao (tad sam i birao gitaru da mi leži, a zvuk mi je uvek bio isti pošto sam tad bio hevi metalac

). Tako da, poenta moje priče je, gitara mora obavezno da se proba pre kupovine, to šta je iz koje serije nema prviše veze kad gitara lepo leži u ruci i kad je zadovoljstvo svirati je