Malmsteen - kreten ili...

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Malmsteen -kreten ili.........

Post by sinisake » 23 Jul 2008, 18:56

Hm, hm...
Pa ako nije, ajde da cujemo sta je to Nyarlathotep komponovao i sta je to dobro komponovanje, da cujemo te neke njegove autorske stvari?!?!?! Ja sam preslusao ono iz vasi radovi, i na sve mi lici, samo na muziku ne.
Pa sa, nije ti ovo bas dobra argumentacija, znas ono: "Nisam koka da nosim zlatna jaja, ali umem da prepoznam mucak". :mrgreen:

@goodlikesweeper, 'ajde preslusacu taj koncert (album sam slusao), pa ako prezivim, ostavicu ovde neki review... :mrgreen:

Uzgred, ne slusam klasiku, ali sam ubedjen da ni pravi ljubitelji klasike ne bi voleli Ingvija, jer je tezak kicheraj u pitanju.
Problem sa kichom je tome sto kich nastoji da bude umetnos', i taj neuspeli pokusaj da se dosegne istinska vrednost cini ga ogavnim...

U tom smislu AC/DC nisu kich (oni ljudi nikad nisu hteli da stvaraju umetnos'), ali Ingvi jeste... :mrgreen:

A sad, bezim! :mrgreen: :hide:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 23 Jul 2008, 19:02

Samo ti odslusaj taj koncert pa ces da vidis sta je Kic! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Kazem,prvi album ima OK ideja,i bio je velik u ono vreme,ali stvarno nije nista sad TOLIKO posebno.Ali ovaj koncert je obavezan za svakog ljubitelja klasike i rok,metal muzike.Pa nek kaze ko sta hoce! :D

zakljucak:

Prvi album kic--OK.Slazem se.Cela te neoklasika je sranje,ali ipak,album je bio originalan i drugaciji,tako da zasluzuje bar mali respect.

Koncert--nije se srelo sa bilo cime sto ima najmanje veze sa kichom.

**** ga,ako ne volis klasiku,sumnjam da ce ti se svideti.To je ipak klasicni koncert,u pravom smislu te reci.Samo sto, umesto violine imas el. gitaru.Ali ipak,neces ga ni pljuvati!Barem ne bi trebalo. :wink:

XtrmntR

Post by XtrmntR » 23 Jul 2008, 20:28

@Sinisake

http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =39&t=2228

ajd molim te preslusaj ovo i reci mi sta mislis, i kazi da li bi ti napisao isto(ili slicno) kao i ja??!?!?!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Jul 2008, 23:18

XtrmntR wrote:@Sinisake

ajd molim te preslusaj ovo i reci mi sta mislis, i kazi da li bi ti napisao isto(ili slicno) kao i ja??!?!?!
Pa vidi, ako ti je stalo do mog misljenja napisacu ti ga na PP. :wink:

XtrmntR

Post by XtrmntR » 23 Jul 2008, 23:46

Vazi. Moze. :)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 24 Jul 2008, 18:38

XtrmntR wrote:Pa i istina je velikim delom da ljudi koji sviraju gitaru uglavnom slusaju te instrumentaliste, upravo zato sto ih oni "razumeju". A moje misljenje je uglavnom da ljudi koji mrze i pljuju malmsteena uglavnom nisu u stanju da odsviraju(tj. nemaju tehniku ni izbliza potrebnu za takvo sviranje) skoro nista od njega. :)

Eto npr, (nista licno) ali ja sam uveren da doticni Nyarlathotep(koji kako jednom davno rece kako je on prerastao malmsteena i vezbao po njegovoj skoli) ne moze odsvirati ni jednu njegovu solazu. Jesam li u pravu?
glup ti je rezon do jaja...

Nyarlathotep se sa 15-16 godina ubijao od skidanja i sviranja Malmsteena, Friedmana, Petruccia, Satrianija (koga i danas obozava), i skoro 10 godina je bio aktivni strejt hevi metal solo gitarista (dobro, i danas imam stoner/doom/prog bend)... ali, hvala kurcu, posle je poceo da slusa i svira dab, dzez, fank, fjuzn, alternativni rok, nojz i ostale lepe stvari...

ja recimo obozavam Sacha, a prezirem svinjce...
zasto?
zato sto je Satrijani sjajan kompozitor i veliki rok gitarista. a Malmsteen je unesreceni plagijator (samog sebe) koji u bezumnom ocaju ne odustaje od jedne te iste jadne, slinave, mediokritetske formule koju vecno ponavlja.

Malmsteen (neracunajuci prva tri albuma) nije se ni malo pomakao (u kreativnom smislu), vec samo degradira u ponor - jednostavno, covek je jadno los muzicar, ocajan kompozitor, a pritom je uzasno losem fazonu kako muzicki, tako i ovako vizuelno (sve sa Kemish kajlama i narukvicama). fuj!

na kraju krajeva, i da nikada nisam odsvirao nijednu Malsteenovu solazu (a trilogy mi je kao klincu bio jedan od top 15 albuma, koje sam svakodnevno prosviravao)... nije to ni malo bitno.

ja mrzim malmsteena danas, i istina, nisam u kondiciji da tako brzo i precizno sviram arpedja i te parterne kao nekad, ali isto tako obozavam McLaughlina do besvesti, iako tek njega nisam u stanju da odsviram - ni danas, niti sam nekada pre mogao, niti cu ikada moci tako tehnicki da sviram...

Malmsteen je jednostavno los i glup muzicar...

naravno, nista licno... pozdrav.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 24 Jul 2008, 19:14

sinisake wrote:
XtrmntR wrote:@Sinisake

Pa vidi, ako ti je stalo do mog misljenja napisacu ti ga na PP. :wink:
opusteno, ljudi... nije meni frka od mog ega...

i ovo nije komponovana muzika (da se ne tripujete dzabe, a nije ni muzika, vec ambient - a sta je ambient, potrebna je duuga prica koja pocinje od johna cage i briana ena, no to je za drugi topik), vec improvizovana, nisam je ja sam uradio vec sa dva drugara, od kojih je jedan nas renomirani producent i muzicar (i godinama svirao u bendu Urgh! ako je neko od vas seca njih...).. ceo fazon je da je to impro trip ambient dron fazona, i desetine ljudi koje ne oznajemo nam je uzvratilo odusevljenjem - naravno ljudi koji vole takve stvari i takvu muziku... slobodno komentaristite i pljujete na temi otvorenoj za to, zasto ovde kod Malmsteena?

jednostavno, nije ni za ocekivati od nekog ko ne slusa Briana Ena, Autechre, Pole, Merzbow, FSOL i ostalu amorfnu elektroniku da mu se svidi ovo... i ja to potpuno razumem, nisam ni mojoj kevi pustao snimke mog thrash metal benda kad sm bio u srednjoj skoli....

Critical
PedoBear

Post by Critical » 24 Jul 2008, 20:18

Malmsteen je jednostavno los i glup muzicar...
Da je los muzicar niko ne bi cuo za njega a ni mi sada ne bi pricali o njemu a za ovo drugo se slazem :D

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 24 Jul 2008, 22:13

jbg, i ceca je popularna, i o njoj se naveliko prica. krmak je los, jer je samo jedousmereni tehnicar u losem fazonu, daleko od kreativnosti. nista vise. nekad je bio wunderkind, sada je debilcina.

Jimi Hendrix, Bill Frisell, Dimebag Darrel, Angus Young, Zappa, Chuck Schuldiner, John Scofield, Jimmy Page, Tom Morello, Joe Satriani, Buckethead i mnogi drugi su genijalni gitaristi, i muzicari, neuporedivo daleko izvan domasaja svinceta. ovako pricam, iako i danas sluam sredere i talme, ali i mnogo toga sa strane, pa imam siru sliku no pre. naravno svako ima svoj ukus, i to je ok. pa i voleti malstina, naravno. :wink: ali on nije dobar ni muzicar, ni gitarista.

da, ja nikada za sebe nisam rekao da sam vrhunski muzicar i kompozitor. naravno. ja samo sviram dugo i mnogo, i zaludjen sam i opsednut raznom muzikom. nista vise.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 24 Jul 2008, 22:28

ali on nije dobar ni muzicar, ni gitarista
Malo si preterao,koliko god JA mislio da je Malmsteen kreten i da se ponavlja necu reci da nije dobar gitarista a ni muzicar ,reci cu da nije kreativan to da i to znam da je tako a znas i ti ali,sad bas da nema pojma i to sve daleko bilo......
Malo si ga preterao moras priznati :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 24 Jul 2008, 22:31

ej ne dirajte cecu bre!:)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 24 Jul 2008, 22:37

hehe... jbg.
po meni dobar muzicar svakako podrazumeva i kreativnost. meni je ona mozda cak i najbitnija, iako mnogo toga pored nje tu treba uvrstiti.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 24 Jul 2008, 22:42

meni licno mali Omar Rodigues Lopez jede Malmsteena za dorucak.
da ne spominem tatu Djanga, Scota Hendersona ili Davea Fiuczynskog.. bezbroj njih ima, ali ne i svedski poturica... :mrgreen: od njega su gori jedino njegoviklonovi, a mnogo ih je.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 24 Jul 2008, 22:45

ja mislim da ovde treba onda da ustanovimo sta kome znaci termin 'muzicar'. jer ako gledamo objektivno, ne moze neko tebi da bude dobar muzicar, a njemu ne i obrnuto. znaci, problem je u tome sto ljudi nemaju istu definiciju muzicara. mozda ono sto kritikal kaze bi se tvojom terminologijom moglo bolje okarakterisati kao 'svirac' ili 'izvodjac', znaci malmstin je dobar svirac gitare:)
sto se tice kreativnosti, za mene licno u mom bavljenju muzikom, ona jeste najbitnija, uvek bih u bend primio recimo coveka koji je svirao bubnjeve dva dana (ili manje haha), nego suvog profesionalca sa 20 godina staza koji radi sta mu se kaze i to radi savrseno.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Jul 2008, 23:01

Nyarlathotep wrote:meni licno mali Omar Rodigues Lopez jede Malmsteena za dorucak.
da ne spominem tatu Djanga, Scota Hendersona ili Davea Fiuczynskog.. bezbroj njih ima, ali ne i svedski poturica... :mrgreen: od njega su gori jedino njegoviklonovi, a mnogo ih je.
Kad procitam tvoje postove skoro mi dodje da branim sirotog svedskog nestaska. :mrgreen:

Mislim da pravis gresku poredeci ga sa gitaristima koji bas i ne vuku korene iz (hard) rok tradicije.
Don't mix grandmas and frogs! :mrgreen:

Mislim da je debeljko ipak odlican muzikant koji bi mogao da odsvira dosta zajebanih partitura, sto je sigurno jedno od merila kvaliteta nekog sviraca (jes' da su ga neki prosviravali i sa 15-16, ali dobro sad), a najbitnije bi bilo da te partiture ne budu napisane njegovom rukom! :mrgreen:

Onda ne bi bilo ovoliko kontroverze oko lika &dela doticnog... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Post Reply