XtrmntR wrote:Pa i istina je velikim delom da ljudi koji sviraju gitaru uglavnom slusaju te instrumentaliste, upravo zato sto ih oni "razumeju". A moje misljenje je uglavnom da ljudi koji mrze i pljuju malmsteena uglavnom nisu u stanju da odsviraju(tj. nemaju tehniku ni izbliza potrebnu za takvo sviranje) skoro nista od njega.
Eto npr, (nista licno) ali ja sam uveren da doticni Nyarlathotep(koji kako jednom davno rece kako je on prerastao malmsteena i vezbao po njegovoj skoli) ne moze odsvirati ni jednu njegovu solazu. Jesam li u pravu?
glup ti je rezon do jaja...
Nyarlathotep se sa 15-16 godina ubijao od skidanja i sviranja Malmsteena, Friedmana, Petruccia, Satrianija (koga i danas obozava), i skoro 10 godina je bio aktivni strejt hevi metal solo gitarista (dobro, i danas imam stoner/doom/prog bend)... ali, hvala kurcu, posle je poceo da slusa i svira dab, dzez, fank, fjuzn, alternativni rok, nojz i ostale lepe stvari...
ja recimo obozavam Sacha, a prezirem svinjce...
zasto?
zato sto je Satrijani sjajan kompozitor i veliki rok gitarista. a Malmsteen je unesreceni plagijator (samog sebe) koji u bezumnom ocaju ne odustaje od jedne te iste jadne, slinave, mediokritetske formule koju vecno ponavlja.
Malmsteen (neracunajuci prva tri albuma) nije se ni malo pomakao (u kreativnom smislu), vec samo degradira u ponor - jednostavno, covek je jadno los muzicar, ocajan kompozitor, a pritom je uzasno losem fazonu kako muzicki, tako i ovako vizuelno (sve sa Kemish kajlama i narukvicama). fuj!
na kraju krajeva, i da nikada nisam odsvirao nijednu Malsteenovu solazu (a trilogy mi je kao klincu bio jedan od top 15 albuma, koje sam svakodnevno prosviravao)... nije to ni malo bitno.
ja mrzim malmsteena danas, i istina, nisam u kondiciji da tako brzo i precizno sviram arpedja i te parterne kao nekad, ali isto tako obozavam McLaughlina do besvesti, iako tek njega nisam u stanju da odsviram - ni danas, niti sam nekada pre mogao, niti cu ikada moci tako tehnicki da sviram...
Malmsteen je jednostavno los i glup muzicar...
naravno, nista licno... pozdrav.