.....Jedini nedostatak je taj sto su B i G zice nekako kao mutirane kad se okinu na prazno. Ne znam u cemu je frka, podigao sam malo bridge i opet isto. Ne kace u pragove, izgleda mi kao da je do nuta. Ali nisam siguran. Mozda i vrat treba malo da se nivelise, ali tu nemam bas nekog iskustva. Nadam se da cu ubrzo to resiti.
Sve u svemu za 195e odlicna gitara.
super! čestitam na kupovini, da te služi u zdravlje

, ako ti nije bilo tako ''mutirano'' sa tim prvim zicama onda je do žica, tj jesi samo skino te stare pa vratio ili si stavio nove? Ako si kupio Fender i tako te sa Kupujem prodajem ovi što preprodaju sa Alija onda je to problem - provereno, užasnog su kvaliteta, ratežu se, ne drže štim često a ton nula, osim navodno d adario kojije ali nemoj eksperimantisti, imaš jeftinije a dobre žice u Artistu tipa 500din.
To se dešava kada je i žica mrtva, koje je beše on imao na gitari ako je pisalo na oglasima, može biti neka kopija ovih sa onim đavolima preko sebe nano itd pa ako su kopije ubije se ton, ili su prosto stare ma koje god da su
...Nut Možeš ovako da proveriš da stisneš tu žicu prstom iza nuta pa je okini ako je i dalje to mutirano ne verujem da je do njega, jer kada stisneš prstom žica će baš da nalegne na žleb ..
Nut je inače dobrog kvaliteta to su dobre gitare u glavnom nemoj da menjaš za kosti i slično to ti je moj savet/predlog (znam da zbog ovoga rizikujem drvlje i kamenje ovde ali boli me uvo

) nut je verovatno graphteck ili nešto slično u najgorem slučaju je grafitni što je opet super. Izguglaj pa ćeš vidjeti zašto mislim da ukoliko menjaš uzmeš ili isti ili moderniji materijal - ukoliko to radiš npr izmeri imaš već izrazene kod Marića graphteck ili od preko , 11000 din je, proba sam sve za mene su super i na dosta gitara baš imam graftek. Mesing je već skuplji da ti neko pravi.
Ovako samo po pisanju je teško da procenim. Ako imaš neku dobru kamericu na skaypu kad imaš vremena javi se pa nekako ćemo ukopiti tajmin pa mogu da bacim pogled za na kratko tj da čujem...U svakom slučaju ne deluje mi kao ozbljan problem i mislim da to možeš sam da rešiš samo da indetifikuješ tačno šta je

, žice, nut ili bridže.
VAŽNO! pogledaj tamo kako je složena žica kod namotavanja da ne ide prema gore već prema dnu čivije kako bi imala ok pritisak na nut. mada probaj ono što sam naveo gore ako je i tada tako onda nije on verovatno, jedino baš ako je totalno ravno urezan bez pada. mislim na ovo skroz levo gore
https://static.gearslutz.com/board/imge ... 64735eaa01 i u slučaju da menjaš
https://www.youtube.com/watch?v=tREb43ogVHg
ulikoko si uradi to iza nuta isto zvuči, žica je lepo složena na dole, ako misliš da bridge ok , a žice dobre i nove daj im malo vremena istegni ih ...to je sve što ja znam da moglo biti, ne bih voleo da je ozbiljnije tipa bridž ako ne zuji itd ..sve svemu uzeo si super gitaru - moje skromno mišljenje.