Proglašen je najbržim gitaristom od strane čitalaca magazina,
Ček, ček... Ne beše li Chris Impellitteri najbrži Gonzales shred gitare, Milky Way-a i okolice, il' me sećanje vara? ProfessorBaltazareeee!!!
Edit: U pravu si, Batio I, Chris II i Yngwie III.
Bio je Chris u startu, MABatalio je to odavno izgleda. Sad bluzira, stali li. Ja pamtim samo dve reprezentativne stvari, Stand In Line (s Ingvetovom pevaljkom) i Somewhere Over The Rainbow. Ako cemo pravo, najbrzi je ovaj baja iz Indonezije jer taj njegov palac sve poStizava (mada ja gotivim Balavana, sjajnog ortaka sa FB iz Inbdonezije, taj je lud sto gradi).
Samo Vi čačkajte profesora Joe-a i doktora MABA-a.... . Sve ću da Vas kažem šta ste rekli ...Chris Impellitteri se trenutno šminka u nekakvom metal bendu kiss future gwar tako sam ga poslednji put video i doživljava renesansu sa nekim ibanezom na kome je izlepio trake one iz 80ih
Učim uglavnom sa raznih sajtova po netu, imam i "Gitaru za neupućene", to mi i odgovara jer sam prilično u toj kategoriji. Srećom, radim kao nastavnik, pa imam i učenike koje pitam za savet, a koji imaju svoje bendove i dobro sviraju. U svakom slučaju bio bih ti zahvalan ako možeš nešto da mi preporučiš od literature, sajtova i sl.
Pozdrav
[/quote]
OK, video sam tu knjigu tačnije izguglao sam ali su mi poznata slična ako ne i ista izdanja na Engleskom, dobra je knjiga skroz...Kako stojiš sa Engleskih jezikom? Knjige koje bih ti preporučio su na tom jeziku, mogu se naći lako a tiču se baš rock i heavy gitare ...i ono što se meni sviđa drugačiji je pristum od tipičnog klasičarskog, krenuo sam da objašnjavam i predlažem knjige ali to je loše povući će ljude možda na neki sukob mišljenja a to nije to tema ...bolje umesto objašnjavanja i vremena koje potrošim ovde da to ispišem da ti kažem šta i kako tako će ići brže, ako ne znaš Engleski nema veze smislićemo nešto u smislu barem ćeš dobti ok smernice šta da nađeš i na čemu da radiš. U svakom slučaju skratiće ti put i lutanje. Tako da najbolje u privatnim porukama
Lemmy poslao sam ti privatno poruku šta da potražiš tj preporuke itd, pa ti kada vidiš javi se. Pregledao sam šta sve imam od imam od knjiga pa najbolje da utanačimo šta bi najviše hteo , mogu da ti nešto i pošaljem eventualno ako hoćeš a nemožeš da nađeš.
Što se učenja tiče ja i dan danas učim samo manje. One zvezde što kažu ''ja sam sve sam'' to je laž do nekle u smislu sam je kada čovek sedi negde pa nauči iz ničega, a čitanje magazina, drug im nešto pokaže ili knjiga to nije sam. Čisto kao neku motivaciju to ti navodim da ne misliš da je neko od njih nad čovek. A zašto tako pričaju da su ''sami'' sad ja mogu samo da nagađam - to kaže moj stariji kolega sve je to BS. jer čim se ne obnavlja makar naučeno počinje zaboravljanje, kako imaš đake znaš i sam...Veliki pozdrav pa se čujemo.
Nego kada ste već kod originalnih gitarista, sluša li neko od vas Steely dan? (nema veze sa temom i metalom).
Nikad ludji offtopic. Ja se sečem na Steely Dan, znam i mnogo stvari da sviram, a solo album Donalda Fagena ''The Nightfly'' mi je 'ladno u top 5 omiljenih albuma svih vremena. S tim što je solaže u Steely Dan prvo svirao Jeff ''Skunk'' Baxter, a kasnije Larry Carlton - Walter Becker je pre svega kompozitor, nije mnogo zaludjen za soliranje.
Nego kada ste već kod originalnih gitarista, sluša li neko od vas Steely dan? (nema veze sa temom i metalom).
Nikad ludji offtopic. Ja se sečem na Steely Dan, znam i mnogo stvari da sviram, a solo album Donalda Fagena ''The Nightfly'' mi je 'ladno u top 5 omiljenih albuma svih vremena. S tim što je solaže u Steely Dan prvo svirao Jeff ''Skunk'' Baxter, a kasnije Larry Carlton - Walter Becker je pre svega kompozitor, nije mnogo zaludjen za soliranje.
Već dugo vremena sam mislio da sam jedini fan u Srbiji I kome god puštam taj band nikome se ne sviđa....
A zbog Larry Carlton-a sam i pitao...savršenstvo tona i osjećaja. Aja i Two against the nature su mi promijenili svojevremeno pogled na muziku. Tek sa njima sam skontao da pjesma može da bude beskonačno kvalitetna i ozbiljna kompozicija, aranžmanski kompleksna...a da ostane pitka i dobra pop pjesma. Ali nebitno, da ne smaramo ostale, drago mi je da postoji još neko....
Dok sam bio u Dalasu, imao sam priliku da gledam koncert uživo...i nisam je iskoristio, morao sam njakati nekoga da me vozi i vrati sa koncerta (pedesetak kilometara), pa sam odustao....ali se strašno kajem, jer su ipak dosta matori...
Slusam i ja to povremeno, kad pusti negde neko. Tako ceo zivot. Gotivim te likove al ima toliko dobre muzike u istoriji da ono...ne zalim ni za cim. U mom zavicaju (Beograd, SFRJ), ono sedamdesetih i osamdesetih, to je stalno picilo u vazduhu, da li kaseta necija na gajbi, razglas u robnoj kuci, radio u skoli ili na poslu...
I Supertramp je tad bio popularan na radio talasima. Slican fazon - donekle.
Već dugo vremena sam mislio da sam jedini fan u Srbiji I kome god puštam taj band nikome se ne sviđa....
Davno je to bilo a i puno akorda po jedinici pesme, pa zbunjuje... a i onako, kao narod, nismo skloni harmonskom pluralizmu, min 60 % prednosti, da se zna ko je (gde je) tonski centar.
I mozda za Steely Dan netipican ali meni omiljen Ellingtonov klasik, East St. Louis Toodle-Oo, sa sjajnom talk-box gitarom...
Eto, to je Skunk Baxter. Da ne nabrajam omiljene pesme inače bih zatrpao stranu, od albuma gotivim naravno Aja, zatim prvi Can't Buy A Thrill, ali i The Royal Scam, verovatno zbog Don't Take Me Alive, prve pesme koja me je ozbiljno zarazila Steely Dan-om (morao sam odmah da skinem i harmu i uvodni Carltonov solo), iako sam ih otkrio na albumu Two Against Nature kad se pojavio.
Šteta što nemaju svi delovi, imao je ranije na YT komplet Fagenov kurs ''Concepts For Jazz/Rock Piano'', gde poprilično fino objašnjava kako su nastajale neke SD stvari, ali i za one koji pre toga nisu imali prilike da se susretnu s tom materijom, objašnjava neke od, što bi Lukather rek'o, ''akorda za odrasle'' koji se koriste u tim pesmama.
Mene je kod njih uvijek fascinirala produkcija...vjerovatno najbolja za to vrijeme. A kao sto vec rekoh toliko kompleksne forme, dobri tekstovi i kompozicija...a tako hiticne pop pjesme u isto vrijeme, nisam znao da mogu zajedno. Ono sto me je takodje kupilo kod njih je neutralnost...nekako idu i kad si raspolozen i kad si skenjan...stvarno dobar i originalan, a kod nas previdjen bend.