a u novije vreme u Kinu. Jedini razlog je ispumpavanje sto veceg profita. Razlika je u tome sto su Japanci pravili vrlo kvalitetne stvari (a i danas je tako), a Kinezi vrlo jeftine stvari. Koliko para toliko i muzike, nije ta maksima slucajno izmisljena. Sve u svemu generalno govoreci kineska pedala od 30 e toliko i vredi ma sta neko tvrdio. Naravno, neke firme prave svoje proizvode samo u Kini (na primer Celstion radi sve izuzev par proizvoda) i to ima dobar kvalitet, ali i dobru cenu.
nije sve iz Japana super naravno, i njihove cene su bile realativno niske i smatrano je jeftnim, bilo je i prilično skupih proizvoda. Neki to koriste pa bi sve sa MIJ da unovče dobrano. Pre par nedelja sam gledao ALO ALO ona serija ima deo gde sa nekim kleštima hoće da iseku lanac, u glavnom neka altaka je u pitanju, i krene međutim raspadne se, i komentar ide ''pa kada je Japansko'' i ono ha ha ha ha ha u pozadini tako je bilo 80ih. Ne trebam ja da kažem išta za pedalu od 30e, ona govri sama kada se upotrebi, ili otvori. Wahove Dunlopove craybaby koji su oko 90e gcb 95 beše...ista pedala isto kučište, sve to do zadnjeg dela isto beše u Nemačkoj 18e

ali je išlo pod brendom te prodavnice, i tamo gde je dunlop natpis ovde je prazno. Nema više prodalo se.... Ove godine ja na NAMM bilo kažu izveštači da možeš da odabereš pedalu sa sve dizajnom, ok kvalitet, gotov proizvod upakovan na noge u US 30$ max nabavna cena...Ali će takva sa Eddie Kramerovim imenom koštati više nego li taj Donner recimo. Ta rečenica koliko love = muzike važi i danas samo se treba spustiti na nivo nabavke imho, tj tu meriti šta se dobije, ovako kao krajnji proizvod u prodavnici gde se neko ogradio a neko nije - dosta je to šareno. Nekada je bilo da gitare počinju iznad 1000DM a to se puno promenilo, barem po mom shvatanju.
Žao mi je za to u PP palamuđenje, to je bezveze, ja ti to nisam rekao sigurno

da neko ne pomisli iz konteksta slučajno da sam ja taj. Mišljenje svako ima, može i treba da ga iznese bez da ugrožava ikoga, naravno razumem sve.. što kažu ima onaj izraz ''ne treba sedeti na svojim potrebama'' ali nije ni svak pa dužan da mene trpi kao ni ja nekoga.. i ja sam grešio zilion puta .. LM slažem se sa svim skoro a po pitanju mišljenja i iznošenja istoga bez pogovorno sa svim, Živci danas generalno manjakaju kod nas, na žalost kao što si i kazao to je sve potkačilo. Ja mislim da su krivi rat i nemaština. Ako mi se dozvoli da kažem, nakon x godina kada sam otišao preko onako bunovan odmičem se od stanice koja je u sred centra i gledam ide lepa devojka smeje se, opet neka ide smeje se, naravno uzvratim osmehom nije mi teško , kad ljudi svi najsmejani, obliva me znoj kao 'šta je sad?'' gledam po sebi nemam nikakve fleke, sve zakopčano po propisu, ništa mi ne fali ( valjda), i onda shvatim da su ljudi normalni, nasmejani i opušteni...Iskreno imao sam kultruološki šok prvih 2 nedelje i ako mi nije stran život tamo, ali ...avaj....

A kod nas kao da si pobio pola familije svakom, ako se osmehneš kažu ''pusti vidiš da je lud''

daleko bilo može i frka da padne ako si nasmejan u pogrešnom trenu
ma biće bolje i ovde, bilo je danas na dnevniku sada sam baš gledao

, još samo malo tu je iza ćoška,

..zezam se al naravno da mora biti.
Brojno stanje pravih ''čistokrvnih Kineza'' ću da povećavam, ne zato jer sam škrt ili jeftin (to najbolje znaju oni oko mene) već zato što želim da imam što više i neću da me iko više ''šiša'' ...I zato sam uveo to pravilo 50 e max, ne treba niko da se gloži oko toga, to je neka moja filosofija to je cifra za koju me stvarno mrzi da se mlatim, radije bih da sviram, slikam, čitam... neko drugi ima neku svoju filosofiju i pristup i to je super

živela razlika , sloboda mišljena i govora
dugačka je to tema, možda nekada o tome možemo private...
što se mene tiče sve opušteno... ništa nije vredno gubitka nerava.

hajd u zdravlje

Sve je OK