Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Post by bancika » 17 Jun 2017, 23:15

ovi u Nisu mi naplate uvek, bez obzira na velicinu posiljke. I otvaraju uvek, cak i male koverte. Jedini put kad mi nisu naplatili je kad je neki lik poslao trzalice u obicnom pismu pa se nije ni videlo da ima nesto osim papira unutra.

hipihill

Post by hipihill » 18 Jun 2017, 10:46

Pakuju kako ti je objasnjeno sa fakturom unutra, ali meni jos ni jednom nista nisu naplatili za zice. Pri tom uvek ide kutija sa 10 kompleta i jos po koji komplet pride. Naglasavam da su uvek bile samo zice, nista trzalice i slicno.

xakep

Post by xakep » 19 Jun 2017, 00:27

Hvala na informacijama. Narucujem sledecom prilikom kad bude besplatna postarina.

clapton

Post by clapton » 24 Jun 2017, 10:02

Stigle jutros, dakle tacno 15 dana. Nije loše mada mi je prekjuce stigao paket sa Ali-a za 9 dana. :)

Ubacili su poklon 3 trzalice i neki free membership gift card.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 24 Jun 2017, 10:48

clapton wrote:
24 Jun 2017, 10:02
Stigle jutros, dakle tacno 15 dana. Nije loše mada mi je prekjuce stigao paket sa Ali-a za 9 dana. :)

Super!!! Hoću i meni da objasnite i ja da kupim trze i žice ozbiljno...kad bude blizu 1 ako se ne snađem pitaću Vas...a kako i prošao a carinom?

clapton

Post by clapton » 24 Jun 2017, 13:03

MIKI-DJORDJE wrote:
24 Jun 2017, 10:48
clapton wrote:

Super!!! Hoću i meni da objasnite i ja da kupim trze i žice ozbiljno...kad bude blizu 1 ako se ne snađem pitaću Vas...a kako i prošao a carinom?
Samo 1e poštaru. CG.
Sad se kajem sto ne uzeh još zica i neke trzalice.

Nema ništa da se objašnjava. Isto kao sto narucujes sa Ali-a... Samo je postarina veca, ali cekaj kad bude besplatna pošto znam da vas jebu s carinom.

hipihill

Post by hipihill » 25 Jun 2017, 10:01

MIKI-DJORDJE wrote:
24 Jun 2017, 10:48
clapton wrote:

Znaci nista kineske zice :lol: ! Ej, pomoci cemo ti svi, samo da te vidimo kako jednom dajes kintu Amerima :D!

Vec godinama kupujem zice online samo zato sto sam poludeo sa nekim bajatim zicama kod nas. Ove su po pravilu vrlo sveze pa pakovanja jos mirisu na boju. Na kraju izadju i jeftinije nego kod nas. I jednostavnije je. Sednes za racunar, par klikova i platio si. Onda sacekas da ti postar donese na noge.

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Jun 2017, 16:03

Ja naručio jednom sa SB (možda pre 4-5 god), žice ispadnu solidno jeftinije na količinu trt mrt. Stiglo mi 5 komada, u prvom setu mi odmah pukle dve. Ostali su bili ok, al sam onda odustao, uzimam Ernija kod Marića, on uvek ima sveže, a i ja ih menjam na 3-4 m tako da nije strašno. Jbg :kokice: izgleda da me tako usralo.

hipihill

Post by hipihill » 26 Jun 2017, 10:58

Meni zice ne pucaju bez obzira gde su kupljene. Pucala mi je tanka e kod jednog skupog Gibsona koji je bio neispravan (odvijala se kuglica). Nakon sredjivanja pragova nikada vise nije pukla zica. Jos su mi pucale zice kod igranja sa bridgevima pa cestog otpustanja, stavljanja drugog bridgea i tako vise puta. U normalnoj upotrebi ne secam se da mi je ikada pukla neka zica. Govorim o najjeftinijim Daddario i EB 10-kama koje najcesce koristim. Vidi, kada imas nekoliko gitara onda je bitno i da zice platis sto manje, mislim meni je bitno.

nebojsak

Post by nebojsak » 26 Jun 2017, 11:50

Ni meni, očito sam fasovao bajat ili kako već sjeban set od njih.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Jun 2017, 21:12

Znaci nista kineske zice :lol: ! Ej, pomoci cemo ti svi, samo da te vidimo kako jednom dajes kintu Amerima :D!
ih pa dajem Amerima kintu hteo ili ne..ono mi pa i živimo sa Američkom kintom kad pogledaš navodnu pomoć, kredite, MMF itd sve je to Američka lova ☺☺☺...
Nije mi stvarno važna zemlja tražim da bude ok a ko će praviti totalno mi je na zadnjem mestu...Probah ja i Kineske žice da valjaju ☺, one Harli Benton nisu loše ali Fame iz music stora ih tuku sa kvalitetom a ispod su 2 evra, beše evro i frtalj tj 1,4 tako nešto... Kako ja menjam žice nakom mesec pa i do 3 zavisi od količine sviranja totalno mi vrše posao za neko vežbuckanje..kada mi treba dobar zvuk zveknem GHS boomers i super, može i erni. može i'' Drndario'' :D nego muka dok nađem prave, svi kažu 'sigurno su orignal pa mi ne prodajemo kopije'' kad otvorim uvek skoro bude kopija....
i meni se desi da pukne žica odmah, nedavno sam baš te drdario stavljao nisam ni zategao ode prva...nema pravila..
Onaj Dunlop ultra glide beshe plava bočica za žice - sredsvo - odlično mi se pokazalo, mešam to i fast fret..dunlop na svakih par dana a fast fret uvek pre nego li uzmem gitaru 1 put...
Ovaj SB mi je interesantan zbog Clayton trzalica Acetal vidim da ima 72 kom za 15ak $ što je smešno super, a nemogu nigde da ih iskopam ..bejahu 1,52 trouglaste velike pa moram da seckam, te bih iskreno uzeo suza oblik te mi nekako pasuju najviše trenutno...pre par godina sam kupio 2 pakovanja 1,9mm te suze i svako malo im se vraćam traju nenormalno dugo, klizaju preko žica i imaju čudan zvuk koji mi se dopada....a ono ubaciću i koji komplet zica da i ja platim Amerima zlim direkt :ziveli: :bambi:

pisac

Post by pisac » 26 Jun 2017, 21:36

Image

U subotu kupim Elixir zice,Nanoweb(13 evra bajo moj!),namestim na Hagstroma i probam,i ostanem zatecen-zvuk odlican,samo gitara-pojacalo relacija,a sa blagim overdrive-om,uh!...posle probe pogledam pakovanje,i vidim da :
1.Ima tri vrste Elixir plastificiranih presvucenih zica,to nisam znao do prekjuce,jer sam uglavnom uvek koristio EB i D'Addario (i inace nemam obicaj da proucavam pakovanje,nikad ne gledam sta pise).Vidi se na poledjini pakovanja-Nanoweb,Optoweb,Polyweb.
2.Zvuk je mnogo bolji nego pre par godina kad sam ih stavljao-e sad,ne mogu da se setim da li sam stavljao Polyweb ili Optiweb,ili nesto trece.Znam da mi se tada nisu svidele.Mozda su nesto menjali,usavrsili,nemam pojma,ali ovakav zvuk je ono bas oho-ho dobar.Za sada.
Da li su to oni prosirili ponudu,ili su oduvek imali ove vrste zica,i da li su vremenom nesto poboljsavali,menjali,usavrsavali?
P.S.Kupio sam Big Stubby trzalice,ali nisu mi ,,legle''...ostaje mi i dalje u ruci Jim Dunlop celuloid M.Ima finocu.

clapton

Post by clapton » 26 Jun 2017, 21:51

Optiweb su pustene u prodaju pocetkom ove godine. novo.

pisac

Post by pisac » 26 Jun 2017, 21:57

clapton wrote:
26 Jun 2017, 21:51
Optiweb su pustene u prodaju pocetkom ove godine. novo.
Hvala,Clapton,sad je jasnije. :ziveli:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 27 Jun 2017, 12:24

DA ne otvaram posebu temu za ovo (a mozda je vec i bilo reci), video sam ovo jos i ranije, vise puta ali nikad nisam probao... DA li neko vec probao da ovako "zakljucava" zice?

Post Reply