Ma taman posla da se ljutim, zasto bih? Za mene je ratio dobar kada prirodno okrenes civiju tacno onoliko koliko treba ili kako je bancika napisao " Za svaku zicu namesten tako da dobijes isti odnos izmedju obrtaja civije i promene tona". Ponekad me nervira kod nekih civija kada si oko nule i treba samo malo oticu u plus ili minus, a malo mrdnes ono ode previse. Sve u svemu nazvao bih to preciznim civijama. U onaj drugi deo oko kvaliteta zakljucavanja, luftova i slicno necu sada ulaziti. To je recimo jedna od razlika u civijama na kopijama kao sto je na Squier CV na primer i usa Fender.Rockatansky wrote: ↑30 Jun 2017, 22:35Dobro nemoj da se ljutis. Zato sam pitao. Nemam pojma sta je to "odlican" prenosni odnos, pa zato.
Ni Fender ni Gibson nemaju svoj hardware vec narucuju kod raznih proizvodjaca. Nekada je vodeci bio Kluson, ali on odavno ne postoji. Preciznije, ponovo su se aktivirali, ali to danas rade verovatno u Kini i to nije ni blizu originalnog kvaliteta. Ovo govorim iz prve ruke jer sam kupio na ebayu Kluson bridge koji je tonski daleko ispod originalnog Gibsonovog. Kako na bridgeu nista ne pise dopisivao sam se sa Klusonom radi potvrde autenticnosti i na kraju su odgovorili nesto u stilu "pa trebalo bi da je to nas proizvod". Ni u to nisu sigurni jer su ocigledno samo trgovci, nisu proizvodjaci, a slao sam im i detaljne slike vakuumskog pakovanja i delova.MIKI-DJORDJE wrote: ↑30 Jun 2017, 22:44Fenderov hardver ne podnosim mislim da je u poređenju sa bilo kojim big name hardeverom prilično iza po kvalitutu...gotoh volim jer qvalitetan a ni ne divljaju sa cenama previše...kako bilo -
Fender vec godinama unazad stavlja uglavnom Gotoh i Tonepros hardware, mozda jos nesto malo koriste od Schallera to mi nije u glavi u ovom momentu. Pri tom Gotoh proizvodi za Tonepros. Prema tome kontradiktorna je tvoja tvrdnja da "Fenderov hardver ne podnosim", a "gotoh volim jer qvalitetan".
Ovo je civija sa jednog mog Fender CS-a, a to je standardna Gotoh vintage civija kakve sam predlozio tommyu ranije:
http://i.imgur.com/LGFy7cP.jpg