Ništa nema tu egzotično, sve su to opštenarodne firme
Celuloid je super, ja pa baš mislim da svi koji ganjaju vintage zvuk i jure celuloid, danas je on egzotičniji od tortexa, duralina, policarbonata raznih....jedina mana meni je što na tanjim trzama ume da se pokida...Sećam se 90ih mi je drug doneo nekoliko Fender trouglastih thin naravno celulid, istraumirao sam se je su se cepale a ono kao ime meni je tada značilo.... pa sam ostale sklonio da čuvam, doduše bile su pretanke...posle sam dugo koristio Martin 90 i nešto mm, one nisu pucale tako lako, a iskreno nije bilo ni drugih da se kupi...bejahu nemačke one od najlona herdim...pa sam počeo sam da pravim, hteo sam jazz 3 nije bilo kod nas te bih nalazio ''obične'' martin ili dunlop te ih sekao na zeljeni oblik....
Alice nisu isto što i stubby, iszgledaju isto ali je različit materijal a time i zvuk, Stubby je nekakav gel a Alice su obična plastika, navodno piše ABS ali baš i ne bih rekao... u glavnom su OK
Metalne Alice su najveći krš od trzalice koje sam probao po pitanju metalnih, to kažem da se neko ne zezne kao ja...ivice su oštre i uništavaju žice, nisu ih zaobili već garant to ide pod presu pa ih samo ona seče na taj oblik i toliko, nisu obrađene...pokušao sam da to obradim šmirgl papirom ali su tanke i nije to to...suviše maltretiranja i vitopere se...drugo lažu da je čelik nije 100% već običan lim....imam ih 30 ak stoje mi, neke sam poklonio ali uvek upozorim ljude da nisu za sviranje pa ako im se turpija samo napred
metalne rze su super stvar ali ko je ove probao kao svoje prve metalne u životu mislim da će se razočarati....
ove druge vrše posao ali kao što rekoh najobičnija plastika, super je kao jeftino ultra ali...avaj....Neogu da preuzmem odgovornost da šaljem al ko živi blizu neka se javi naiđe i neka ih nosi, meni ne trebaju....a sramota bi me bilo da ih prodajem. Iskreno zbog tog šlj kvaliteta sam zamzeo ove preprodavce koji dovlače sa alija delove, kupovao sam naivno i min 50% je potpuno neupotrebljivo, ko ne zna za bolje biće mu ok- mislim na delove...ima i dobrih ali treba to probrati, a da li će ko iskreno kazati e to je već domen SFa