Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
Kombi nemam, mada bi mi dobro dosao.
Sa druge strane kombo, as in pojacalo, je u mom vlasnistvu vec 5-6 godina. Jedino je Ibanez od skoro kod mene, ostalo je vec vidjeno.

-
Haha ja mislio da je kombo nju. Cestitam onda na gitri i da te sluzi dobro i dugo! A kazi mi za amp kako ti se cini? Razmisljao sam o kupovini istog pa zato pitam. Mada i Bugera bi mi dobro dosla.
Hvala na cestitkama!
Sto se 6505+ nema tu neke velike mudrosti. Lead kanal je standard za moderan metal. Na Rhythm kanalu se moze namestiti i dosta upotrebljiv drajv zvuk sa raznim stepenima gejna, tako da sto se prljavstine tice, pokriva sirok spektar zvukova. Ali na pravi clean mozes da zaboravis otprilike, ima cudan karakter tu, nekakvu vrlo ruznu kompresiju koje je jako tesko resiti se, dinamika na cleanu mu je nula u sustini. Mada ja ga nikad ni ne koristim za neki kristalno cist zvuk, uglavnom ili je neki prljavi clean na srednji drajv, ili je clean sa tonom reverba i delaya za kojekakve post rock zvukove. A tu je ok. U sustini pojacalo je smisljeno da radi sa tonom gejna, i tu briljira.
Sto se ovako nekih prakticnih iskustava tice - tezak je kao crna zemlja, i ogroman za 1x12 combo. Glasan je dovoljno za sve moguce primene, and then some. Pouzdanost mu je so-so, ja sam imao problem sto su crkle neke diode u napajanju za preamp, doduse to mi je Peca (P&K audio, Hillybilly ovde na forumu) sredio za bas sitne pare. Izuzev toga nisam imao problema, a isao je svuda, ciman po gepecima kojekakvih automobila sa kraja proslog veka, svirao po sumnjivim, mracnim i zagusljivim prostorijama, itd...
Bugeru sam svirao 6260, meni se cini da je to pojacalo vrlo slicnog karaktera sa 6505. Nisam poredio 1 na 1, niti imam neka iskustva izuzev tog jednog pa ti ne mogu mnogo toga reci, samo taj neki inicijalni utisak.

Sto se ovako nekih prakticnih iskustava tice - tezak je kao crna zemlja, i ogroman za 1x12 combo. Glasan je dovoljno za sve moguce primene, and then some. Pouzdanost mu je so-so, ja sam imao problem sto su crkle neke diode u napajanju za preamp, doduse to mi je Peca (P&K audio, Hillybilly ovde na forumu) sredio za bas sitne pare. Izuzev toga nisam imao problema, a isao je svuda, ciman po gepecima kojekakvih automobila sa kraja proslog veka, svirao po sumnjivim, mracnim i zagusljivim prostorijama, itd...

Bugeru sam svirao 6260, meni se cini da je to pojacalo vrlo slicnog karaktera sa 6505. Nisam poredio 1 na 1, niti imam neka iskustva izuzev tog jednog pa ti ne mogu mnogo toga reci, samo taj neki inicijalni utisak.
-
Za pare a Bogami i za iznad svoje klase Bugera je super, to više nije novost...i oni su se opametili, ako se dobro sećam a sećam se nisu više ni tako jeftine...Volim ltd 1000 fina gitara, čekaj Tenji ta je bila na KP ili sam nešto pogrešno skopčao? beše neka sa SDijima..... Ibanez je 550? nisam nešto viđao Sive, pri beli jesam ili je to do svetla...imao sam drečećeg ''roze'' vrat mu je naprsnuo kod ta dva šrafa za zaključavanje, to im je kao mana ali sam prodao ima više od 10 god... ...znam ljude koji if i sa pukotinom sviraju bez da išta fali...Nedavno sam gledao neke Koreance na sličnu foru kao LTD, lepa gitara meni se pri sviđa......
Tnx! Moguce je. Juce sam probao nesto malo u clean lampasko pojacalo i ove blaze varijante su mozda malo previse blage. Odlicno stackuje sa timmy overdrive i tako fenomenalno zvuci, ali samo po sebi je malo izgubilo na zestini.
Probacu opet sve kombinacije, samo sa pojacalom...a mozda i nije lose da bude malo grublja, imam lampaski preamp za lampaski ton

Bio je jedan LTD isti ovakav do skoro na KP, a bio je i moj pre godinu dana+ (svasta se izdesavalo pa je ipak ostao kod mene za sad), moguce da mislis na neku od te dve situacije. Odlicna gitara, samo estetski ne mogu bas skroz da je svarim, taj abalone. Verovatno ce zbog toga i otici jednog dana.MIKI-DJORDJE wrote: ↑11 Sep 2017, 09:19Volim ltd 1000 fina gitara, čekaj Tenji ta je bila na KP ili sam nešto pogrešno skopčao? beše neka sa SDijima..... Ibanez je 550? nisam nešto viđao Sive, pri beli jesam ili je to do svetla...imao sam drečećeg ''roze'' vrat mu je naprsnuo kod ta dva šrafa za zaključavanje, to im je kao mana ali sam prodao ima više od 10 god... ...znam ljude koji if i sa pukotinom sviraju bez da išta fali...Nedavno sam gledao neke Koreance na sličnu foru kao LTD, lepa gitara meni se pri sviđa......

Ibanez je RG450, znaci takodje Koreanac. RG550 mi je zelja vec duze vreme, ali nije nikad bilo nekog viska para da tu zelju ispunim. Ovaj RG450 je izleteo vrlo vrlo povoljno, i rekoh sto da ne, mozda razgazi mesto za starijeg brata jednom. Boja nije original, bio je purple neon, ali ga je neko od prethodnih vlasnika prefarbao u ovu metalik sivu, srebrnu, kako god. Mislim da ce ostati kod mene, jer nema neku preveliku vrednost pa da ga utapam, a ako izuzmemo floyd gitara radi jako lepo. Tako da mozda padne i neki refinish. I da, ima pukotinu i ovaj, za sad ne primecujem da pravi neki problem, a i vidim po netu da je cesta pojava i da ljudi sviraju i tako. Sta znam, ako krene da se siri, saniracu.
cini mi se da vise njih iz tog perioda imaju pukotinu tu na vratu nego sto nemaju
I cesto se desava da pukne lak na neck jointu jer je basswood mekan pa verovatno vremenom "radi"...ali ne bi trebalo da je strasno ni jedno ni drugo. Opametili su se posle, pa krenuli da prave vratove bolje, sa zadebljanjem na spoju glave i vrata.

-
rg 550 ima maple vrat barem je moj imao. Ako misliš na spoj tela i vrata to se javlja na mnogo gitara e sad jel do basswood-a ili ne ne bih znao, primečivao sam i na gitarama od svih vrsta ..550 stari su Japanci piše ime lepo , a ovi novi nisam pratio beše ali mi se čini ima i indonezija i kina- kažem ne pratim ih pa je ovo ofrlje podatak za te dve zemlje.........Pravo da ti kažem ja nisam hteo da čekam išta da se dalje dešava mada je moj otišao zbog boje koja je tada delovala kao totalno ludilo ala 80te koje se više nikada neće vratiti, ali ne lezi vraže...da sam ga sačavao još koju god barem sam ga mogao utopiti po pristojnijoj ceni.... Pa sada ako se odlepi zalepiti..šta drugo...kada mogu i LPiji itd može i to....što reče Schenker da mu je svaki put nakon lepljenja V bolje zvučao
...mada je on puno i pio pa treba uzeti to sa malom dozom rezrve, ali ipak je Bog Gitare tako da..ako mere on možemo i mi...
Šta ga znam taj Abalon je nekome bljak nekome nije, ipak je to luksuz ne ide na jeftine gitare..a kako se sve manje izlovljavaju ići će još samo i na skuplje...Pazi da je ružna gitara ja bih kazao ali nije, meni je lepa...doduše abalon volem uz crne jet black gitare...Kako bilo ti LTDei su meni jako blizu MIJ a serija 1000 valjda će da se radi baš u Japanu sada...da ima EMGije rekao bih so so ali sa ovim mere...Mada pazi viđao sam nove Fernandese ista ih Fabrika štanca u Korei isti magneti malo razlike imaju oni ona 2 oblika lm cena dobrano ispod 500e i to za nove!fernandes Monterey FR po Ljemačkoj gastarbajterskoj nam zemlji...ali nikako da se organizujem sa ovima što donose da mi dovuku jednog, uvek biva boja koja meni nije baš...beše crveni tamno za samo 350 e a ja hoćem crnog pa more i EMG ...znam da je FR na LP stajling za mnoge Bogohuljenje ali meni je to strava ☺, može i bez toga njega naravno...
kako god ja bih zadržao tog LTDa..ti kako hoćeš...A da bilo je tako pre god i skora jedan znači jedna je tvoja bila...Bi ja i LTDa ali on je barem 700-800e mada imaju polovni a lepo očuvani za pri 400e

Šta ga znam taj Abalon je nekome bljak nekome nije, ipak je to luksuz ne ide na jeftine gitare..a kako se sve manje izlovljavaju ići će još samo i na skuplje...Pazi da je ružna gitara ja bih kazao ali nije, meni je lepa...doduše abalon volem uz crne jet black gitare...Kako bilo ti LTDei su meni jako blizu MIJ a serija 1000 valjda će da se radi baš u Japanu sada...da ima EMGije rekao bih so so ali sa ovim mere...Mada pazi viđao sam nove Fernandese ista ih Fabrika štanca u Korei isti magneti malo razlike imaju oni ona 2 oblika lm cena dobrano ispod 500e i to za nove!fernandes Monterey FR po Ljemačkoj gastarbajterskoj nam zemlji...ali nikako da se organizujem sa ovima što donose da mi dovuku jednog, uvek biva boja koja meni nije baš...beše crveni tamno za samo 350 e a ja hoćem crnog pa more i EMG ...znam da je FR na LP stajling za mnoge Bogohuljenje ali meni je to strava ☺, može i bez toga njega naravno...
kako god ja bih zadržao tog LTDa..ti kako hoćeš...A da bilo je tako pre god i skora jedan znači jedna je tvoja bila...Bi ja i LTDa ali on je barem 700-800e mada imaju polovni a lepo očuvani za pri 400e
- Rockatansky
I ja sam zamenio masku
i dodao "Gilmor" prekidac.
Zamislio sam mnogo elegantije i ali sam na kraju bas izbrljavio izradu pa necu stavljati slike kako izgleda iznutra, nije repezentativno...
Nije bas ni spolja taj mali otvor ispao idealno, ali bolje nije moglo.

Zamislio sam mnogo elegantije i ali sam na kraju bas izbrljavio izradu pa necu stavljati slike kako izgleda iznutra, nije repezentativno...

Jesi naručio sa ili bez rupa za šrafove?
Ako si je dobio sa već probušenim rupama - jel' pasuju?
I ja bih da uzmem crnu jednoslojnu (plašim se da li pasuju rupe pa bih pre "đanu" ako negde nude na bay-u)...
- Rockatansky
Bile izbusene rupe i za cudo pasovalo je skorz dobro, mozda neka sitna odstupanja, ali nista znacajno. Ja ovu narucio na KP. Bas je dugo vremena proslo dok nisam naleteo na jednoslojnu, bas sam tako hteo. E sada to je sve lutrija, ne znam odakle je ovaj prodavac nabavljao...
Hvala ti na odgovoru, gledao sam onog prodavca od koga je Tommy pazario onu "đana" ploču (bez unapred izbušenih rupa za montiranje) i on nema (bar ja nisam video da ima) u ponudi 1-ply crne a ja, ciganjska duša, baš za te zapeo...
Ako neko ukeba link na e-bay kineske prodavnice koja valja crne "đana" strat 1-ply gardove, biću mu zahvalan da podeli to ovde...
Ako neko ukeba link na e-bay kineske prodavnice koja valja crne "đana" strat 1-ply gardove, biću mu zahvalan da podeli to ovde...
- Rockatansky
E ladno sam nasao lika od koga sam kupio, ima i dalje oglas.
https://www.kupujemprodajem.com/Pickgua ... m#photoBig
Pa razmisli mozda bi ti odgovarala.
Ja sam dugo cekao dok nisam nasao jednoslojnu, i ja sam bas na tome insistirao...
Ja sam dugo cekao dok nisam nasao jednoslojnu, i ja sam bas na tome insistirao...
Hvala ti, razmišljam da skinem postojeću i ponesem, ne bih da krmačim novim rupama po telu tanbure...Rockatansky wrote: ↑13 Sep 2017, 23:16E ladno sam nasao lika od koga sam kupio, ima i dalje oglas.
kratki update za BE OD. Testirao sam malo sa lampasem i jos malo preko compa ali samo sa impulsima, bez amp sima. Kada se tako koristi, verovatno mi najbolje zvuci stock varijanta. Plexi sim je dodao malo svoje ostrine, pa je onda tu prijalo da se pedala ublazi...ali kada je neki neutralniji amp, ne zvuci lose ta agresivnija boja. Zalabio sam malo unutrasnji trimmer (mozda je na 40% umesto na 50%) i sad je malo "prijatnija" distorzija. Nije mozda i dalje to neki lampaski ton kakav ja volim, ali je dobar za 80s fore. Kad mu stavim dva razlicita Marshall impulsa, panovana levo-desno i jedan sa delayem od 2ms, zvuci dosta "creamy".
Btw, nesto sam primetio sto moguce da svi vec znaju..ali nisam razmisljao ranije o tome. Ako se koristi plastificirana kutija za pedale, sanse su da poklopac ne pravi dobar kontakt sa ostatkom kutije. Kod mene je tako bilo na ovoj kutiji, a i na drugim koje imam. Mislio sam da nece napraviti veliku razliku u sumu, ali nakon sto sam izgrebao mesto gde upada sraf i osigurao da ima dobar kontakt, sum je pao za preko 1.5db, i to na nekom umerenom gainu od 40ak %. Eto, ako neko nije vec znao, isplati se potrositi 20 sekundi da se burgijom (6-7mm radi super) rucno zagrebe farba.
Kratki klip ispod - prvih 5 sekundi je pre nego sto sam ogulio farbu, onda 5 sekundi nakon toga i na kraju kratki riff da moze da se stekne utisak o nivou suma. Sa vise gaina bi se verovatno cula jos vise razlika u sumu. To je snimljeno direktno u interface sa dva impulsa i malkice reverba. Meni skroz ok zvuci.
http://diy-fever.com/wordpress/wp-conte ... e_test.mp3
Btw, nesto sam primetio sto moguce da svi vec znaju..ali nisam razmisljao ranije o tome. Ako se koristi plastificirana kutija za pedale, sanse su da poklopac ne pravi dobar kontakt sa ostatkom kutije. Kod mene je tako bilo na ovoj kutiji, a i na drugim koje imam. Mislio sam da nece napraviti veliku razliku u sumu, ali nakon sto sam izgrebao mesto gde upada sraf i osigurao da ima dobar kontakt, sum je pao za preko 1.5db, i to na nekom umerenom gainu od 40ak %. Eto, ako neko nije vec znao, isplati se potrositi 20 sekundi da se burgijom (6-7mm radi super) rucno zagrebe farba.
Kratki klip ispod - prvih 5 sekundi je pre nego sto sam ogulio farbu, onda 5 sekundi nakon toga i na kraju kratki riff da moze da se stekne utisak o nivou suma. Sa vise gaina bi se verovatno cula jos vise razlika u sumu. To je snimljeno direktno u interface sa dva impulsa i malkice reverba. Meni skroz ok zvuci.
http://diy-fever.com/wordpress/wp-conte ... e_test.mp3
Spoiler: