Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ProfessorBaltazar

Re: Oprema Koju Nemate

Post by ProfessorBaltazar » 03 Dec 2017, 19:21

Cortex wrote:
03 Dec 2017, 18:36
...tuzno.
Ako mos da ocekujes 2x12" u studiju onda bi ti preporucio GK250ML, razara naprava 30 godina kasnije. Baci se u potragu. I ne ukljucuj chorus (koji kida) jer je to so 80' Srebrna Krila.

Idi probaj kod ovog lika, kontaktiraj ga. :ziveli:

howyesno

Post by howyesno » 04 Dec 2017, 00:23

ProfessorBaltazar wrote:
03 Dec 2017, 19:21
I ne ukljucuj chorus (koji kida) jer je to so 80' Srebrna Krila...
Mojne se vređamo ;)

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 04 Dec 2017, 03:55

howyesno wrote:
04 Dec 2017, 00:23
ProfessorBaltazar wrote:
03 Dec 2017, 19:21
I ne ukljucuj chorus (koji kida) jer je to so 80' Srebrna Krila...
Mojne se vređamo ;)

Ako vec mora, onda ovako, ko majstor. Sa ukusom.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 04 Dec 2017, 06:04

Neće da svra...Pa u stdiju koristi ko šta želi..Za mene j malo pojačalo max 20 wati i baš 1 zvučnik jer se zidovi distorziraju...Vibracije sa zvučnika na zid sa zida nazad, i što ih je više veća deformacija...Manje zvučnika lepši , čistiji i zategnutiji zvuk, barem meni.....Pa odavno se koriste ''gluve'' kutije što po studiju što kada se snima live.....
No koliko ljudi toliko ćudi, i toliko različitih prohteva...
Nisam uspeo da iskopam bolje, mrzi me iskreno....
evo o malim pojačalima uživo....
Ovaj Rabija Djenter cepa 15 wati , imaju i jače msm...al opet svar ukusa jel...sve to ipak YT
https://www.youtube.com/watch?v=ch8iSdy3C4g

evo ga ovaj Filip snimak sa nekim ampom od 20 w https://www.youtube.com/watch?v=JAajlPABSHA

i irt 15 wati https://www.youtube.com/watch?v=bSzb7dN6ZVY

Ja volem Maidene sa pravim pevačem i dok su arčili Waha više, tačnije sve do 1990te mi je OKet...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 04 Dec 2017, 06:39

sami ste krivi za Maidena, ovaj Album sam prvi čuo, brat koji je tada bio metalac ( mada ostao je uvek u duši) a posle Jazzer je doneo na more, nikad neću zaboraviti premotavanje kasete sa flomasterom...stariji znaju, boc flomaster ili olovku u rupicu i ono vrtiš kao čegrtaljku...
Ništa nisam razumeo reči ali ljubav na prvo slušanje,

al kako je tema šta nemam, ovo mi želja grande
Image

imalo sam ''Flame top'' kanda al nije kao Adrijanov, crveni mi je žalja da imam i po mogućstvu sa tremolom....Taman kao štra da ne kopiram AS.
A ovo još više želim, ali ne bih da kupujem već da budem dosledan da nađem neku pa da je prepravim, sad nema šanse naći ultra starog Strata F pa kopati po njemu, to je misaona imenica....Čak pi po novom USa stratu....Ne bih to radio, a signuture realno njet....
Neki Japanc možda, ili nekakva dobra kopija, mere i Mexico, Vintage ali nema oblik glave...Čisto da budem u okviru realnih mogućnosti, da đep ne pati suviše
Image

od baš najrealnijih samo sam probao Smithov Jackson ovaj jeftiniji što beše 500e...Bio u Mitrosu 51 hiljadu taman se spremim zovem, cena veća :cry: ...A polovna beše tu u BG-u kod ''Pavla'' ili kako god se zove čovek, ali nisam se usdio da kupujem to....No valjda će naleteti neka polovna...
http://www.hotrf.eu/userfiles/productla ... t_2385.jpg

Ovu zelenu sam tek nedavno video , i baš mi se sviđa...Možda budem sam sebi Deda Mraz jer od ovog pravog nema ništa, uvek me isplai :) , za 490E koliko je nova u Thomanu i još nešto preko da se dovuče, već je realno da želim....

Image

Ako neko zna ko pravi stalke za gitare metalne, ono kao sardine sistem 5 komada u redu, neka javi.....treba mi....Ili gde imaju šipke Aluminijumske, pa nekako sam da sec sec i spojim,

brankisha

Post by brankisha » 04 Dec 2017, 10:52

Iskreno meni se taj Victory nesto i ne dja. Nisam imao prilike licno da ga cujem. Samo sa jutjubeta i iz iskustva nekih mojih manijaka.

Cortex najbolje da odes u mitros i probas. Sta te kosta. Ja imam Line 6 spider III 30w i nisam imao problema sa svirkom u kuglasu i pored bubnjara koji je znao da ispada. On ima odlican klin, a nije skupo. Bolje je da izgubis i mesec-dva u mozganju kako i sta neko da kupis nesto na brzinu pa se kasnije kajes. Imas ih mislim u MItrosu. Odes, probas.

Ja bih najvise voleo kad bi bila neka manja verzija Bognerovog Uberschalla, al nema, a Mese Mark serija su skupe ki otrov. Ja sam otprilike resio da kupim Peavey 6505. Da mi olaksa u putovanju.

bancika

Post by bancika » 04 Dec 2017, 11:03

brankisha wrote:
04 Dec 2017, 10:52
Ja bih najvise voleo kad bi bila neka manja verzija Bognerovog Uberschalla, al nema, a Mese Mark serija su skupe ki otrov. Ja sam otprilike resio da kupim Peavey 6505. Da mi olaksa u putovanju.
Da postoji, mali Bogner sigurno ne bi bio jeftiniji od Mese :) Uberschall je skuplji nego Mesa Mark V.

brankisha

Post by brankisha » 04 Dec 2017, 12:13

Jap, a ni Mark V nije jeftin. Najjeftiniji mark 5:25 sa kabinetom 1300e, u Americi solo moze da se nadje za 1100$, polovan. To je ceo komplet EVH 5150, sa kabinetom ili tri 6505 mh glave.
Doduse za dobar kvalitet i dobar zvuk vredi dati. Ova manja 25w verzija mije toliko mudasta ali je i dalje dobra.

Naravno tu je vecna bitka svi vs Kina. Pogotovo ameri koji su toliko ponosni i onda gosn Pivi pocne da pravi pojacala u Kini.

howyesno

Post by howyesno » 04 Dec 2017, 14:23

ProfessorBaltazar wrote:
04 Dec 2017, 03:55
Vidim na GK sajtu da je 250ML izašao '83, tj. ne može da bude na tom albumu. Verovatno je Hiawatt u pitanju.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 04 Dec 2017, 15:51

Naravno tu je vecna bitka svi vs Kina. Pogotovo ameri koji su toliko ponosni i onda gosn Pivi pocne da pravi pojacala u Kini.
Na žalost zaista je većina takvih, meni je to nekada smetalo, danas na to gledam kao na njhov sastavni deo i manu... USA made, Američki kvalitet, Američka radna snaga...Nekada kad su praznici stvarno otkače sa zastavama i tim ''pride''...Imam puno prijatelja tamo, ali to nisam video kod drugih nacija msm na obim....Lepo je voleti svoje zemlju ali malo ga preteruju sa tim ''made in US'' čak i kada nije US imamo ono ''Dizajnirano u US'...Naradno očekujem ''Blagosiljano u US'', ''Aminovano na daljinu'' '

ova mi je daleko lepša , nema veze sa temom ali jedna od najlepših žena koje sam ikada video posebno lice proporcije su užasno perfektne....Ebiga samo u Americi

bancika

Post by bancika » 04 Dec 2017, 16:04

Ne znam, meni je to normalno i ne mislim da je ograniceno na amerikance. To se zove socijalna odgovornost. Volim kad vidim da je neki proizvod koji mi odgovara napravljen kod nas. Te pare ostaju u zemlji, ne idu kinezima ili bilo kome. Inace nisam neki patriota, ali ovo je vise prakticno. Ako dam pare nekome ko zivi blizu mene za neku stvar ili uslugu, te pare ostaju tu i vece su sanse da ce neko ko je blizu mene imati pare da meni plati neku stvar ili uslugu. Ako dam pare kinezu znas kad ce da se vrate? Bolje je da se otvaraju radna mesta kod nas i da te pare trose nasi ljudi opet kod nas. Debilski mi je kad vidim u prodavnici da je beli luk uvezen iz kine, paprike iz italije i sl. WTF?! Mozda ne pravimo mikroprocesore, al lukac mozemo da zasadimo, da ga 'ebem.

Niste primetili kampanju "kupumo hrvatsko" koju komsije furaju godinama?

Image

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 04 Dec 2017, 17:42

Image
Ameri prednjače a nisu jedni naravno, a zastave furaju stalno, dan ovoga, onoga...Ja to ne viđam kod mojih prijatelja iz Nemačke, Francuske, UK, Rusije itd..Ne u tom obimu...Kada se setim 80ih bilo je in imati US amblem...
To je meni kao ona priča jedan je 1 prodavao lepinje a drugi tipa jabuke, pa vrte 1 dinar iz ruke u ruke...to imho ubija razvoj. Ljudi su uvek težili da putuju i da razmenjuju dobra...Današnji sistem liberalnog Kapitalizma i još ko zna kog je daleko od savršenog...Glavni Kapitalisti bez obzira na zemlju traže najjeftniju radnu snagu, i odatle i taj luk :) ...Pa kada treba održati sistem radnička ili niža klasa je ta....Lepo je sve to voleti domaće ali treba da je i država zdrava, na kraju i društvo.....
Kod nas prednjače nepotizam, korupcija, protekcija, siva ekonomija i privredni kriminal......političari koji nam servraju priču kao i kapitalisti koji ih održavaju biraju najbolje škole za decu, posao preko veza itd ..Proizvodnja preko :D ...
Zapad nije idealan ali je na žalost daleko bolji....Jaše i tamo sistem ali se bolje živi ..... znanje i pošten rad se i dalje poštuju i onako kako sam ja vaspitan a verujem cela generacije- može se živeti normalno... Meni je teško da gledam tako dobre ljude oko sebe koji su kapaciteti zapad bih odmah ščepao a oni ostaju, godine prolaze njihovo poštenje i rad niko ne zarezuje već ih smatraju budalama...Mi smo posrnuli kao društvo....Nadam se ja i dalje da će biti bolje..... ostajem zbog te manjine koja je super nemogu ih sve povesti sa sobom...Plašim se da mi više nemamo tu ''masu'' slobodnoumnih ljudi koji mogi prelomiti stvari na bolje brzo, potrošila se u zadnjih 20 ak godina.... Ja spominjem taj turbo folk ,ali i to je deo toga...Pre 30 god to niko ali niko nije slušao od tinejdžera i mladih, ja nisam to viđao..to je bila margina....sve je to povezano, kada je drušvena svest uniformisana lakše se sa njom manipuliše....Jako je to teška tema.....Komplikovana....da ne dužim....Treba biti pozitivan and verovati u bolje sutra, pa sad.... kao što reče 'bem li ga... :wink:
PS mrzim taj plastični luk..nisam ni znao......ali me niko ne pita...no ako svi ćutimo neće se nikada promeniti ništa....Pozdrav...

Rockatansky

Post by Rockatansky » 04 Dec 2017, 18:33

To je svuda tako, ljudi idu toliko daleko da ce kupiti pre norvesko (ako se ne varam tako mi je pricao neko, ili svedsko) cak i da je ko zna koliko skuplje... Nece strano kupiti ma po svaku cenu! Ali zato i odrzavaju taj standard... Sve se vrti u krug. ;)
Ja gledam da ne kupujem recimo hrvatske proizvode :mrgreen: nemam nista protiv njih licno zaista, nego mi smeta sto smo dopustili da nam pokupuju toliko fabrika slatkisa (i lanaca supermarketa itd.)... A realno i skuplji su. A sada bi mene neko nazvao nacionalistom ili sta vec u losem smislu, a za Norvezana je to normalno... ;)

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 04 Dec 2017, 18:51

Nacionalizam je poprimo negativnu konataciju, ali po Nikolaju Berđajev-u ( preporuke za čitanje Carstva Duha i Ćesara)on baš priča da po definiciji to nije ništa ružno...strašno je jer je proročki još pre 70ak godina predviđao globalizaciju itd itd...Nisam bio u Norveškoj, ali vamo gde jesam zavisi od čoveka da čoveka..U Norveškoj imam druga novinara koji kupuje MIJ gitare opsesivno....Moji Nemački drugari kupuju Korenske i Japanske gitare ok i po neku Nemačku, ali u opšte se ne cimaju...Vole Frnacuska kola...Šviceri pa vole najviše Japanska kola i Subaru...Moja advokatica kada sam joj predložio da dođe kod moje drugarice u Niš da popravi zub jer je jedna plomba gore 600CHF , te da za nju ima i put i provod kao turista i plombu :D ...možda i da ostane nešto ako ne luduje tih par dana..Nije htela, kaže baš'' hoću pare da dam Švajcarskom lekaru bla bla bla'' kao robot...Ali moj lekar hirurg ladno ga boli uvo jel Swiss ili nije....itd da ne nabrajam po imence...
Tako da se ne može reći imho da je generalno jedna društvo u zemlji u globalu ''kupuj domaće'' a kod nas neće niko...ima ona da su ''ljudi svuda isti'' za neke stvari ne važi, ali za mnogo toga je tačno....
LM nema ništa loše u tome što nećeš da kupuješ svari od komšija, to je tvoje pravo i trebaš da ga uživaš....Nema ništa loše u tome što si to kazao, nije uvredljivo a ni nacio barem ja to tako ne kontam...

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 04 Dec 2017, 19:34

howyesno wrote:
04 Dec 2017, 14:23
ProfessorBaltazar wrote:
04 Dec 2017, 03:55
Vidim na GK sajtu da je 250ML izašao '83, tj. ne može da bude na tom albumu. Verovatno je Hiawatt u pitanju.
Nije ni Hiwatt. Turns out (Club & Country 4140 combo):

Image

I chorus (CE-1 Roland) i Electric Mistress Flanger naravno. Al poenta je , sa merom. Na GK chorus nema kontrole nikakve pa je to fiksna propozicija, iako ima super zvuk taki kaki je.

Post Reply