Za koliko biste prodali dušu šabanima?
Re: Za koliko bi prodali dusu shabanima?
Na zalost moje porodice i prijatelja, ne postoji cifra 

hehe:)vasko wrote:imas srece sto nisam milijarder.... xD
ako cemo ozbiljno, ne bih svirao turbo folk ni za kakve pare, samo sto to kod mene nije uobliceno nekom vrstom prezira ili mrznje ne daj boze, nego jednostavno, meni je muzika nesto gotivno i veliki deo zivota mi predstavlja, a opet, to mi nije struka, tako da ne bih imao toliku zelju da zaradjujem od muzike da sad idem i sviram bilo sta sto mi ne odgovara. mislim, isto tako ne bih svirao ni fank za pare jer ga ne volim.
dalje, ja sam jako los tehnicki s obzirom na to koliko dugo sviram, sviram krajnje prosecno, pevam krajnje prosecno (ajde kao imam neku boju glasa), tako da ne bih verovatno ni umeo da sviram u grandu ahahaha:) ono sto se kod mene mozda izdvaja kao neki kvalitet to je stalni priliv inspiracije i neka kreativnost u pogledu stvaranja atmosfericne harmonije, adekvatnih tekstova ili dopadljivih rifova, a to nema veze sa zivotom ako pricamo o nekom tezgarenju i nikad u zivotu ne bih tezgario (ne da imam nesto protiv toga) bilo da li su u pitanju narodnjaci ili pink flojd, tako da, jos jedan faktor zbog kog nisam u toj prici.
takodje, nisam materijalista, tako da za pare ne bih radio nista sto mi je ispod neke granice trpljenja (znaci ni ovo gore sto je nyarl naveo, a ja elaborirao hahhaaha), tako da te desetine hiljada evra, milioni i slicno, nista to meni ne znaci, eventualno bih svirao neko vreme, pa dao pare kevi ili tako nesto.
naravno, da sam sad na nekoj ivici egzistencije, pa oberucke bih prihvatio ne samo sviranje, vec i pevanje u grandu, a razmisljao bih se za govna i kare, mada ko zna kad ti zivot visi o koncu, ali ipak ti nyarl malo ode u krajnost sa jedenjem govana i sedanjem na kare, nije to bas za poredjenje sa sviranjem u nekom tamo grandu.
Aha,znaci ti odchekirao ovo Seksualna Dobitako cemo ozbiljno, ne bih svirao turbo folk ni za kakve pare

- Nyarlathotep
- MF veteran
ja cesto preterujem...naravno, da sam sad na nekoj ivici egzistencije, pa oberucke bih prihvatio ne samo sviranje, vec i pevanje u grandu, a razmisljao bih se za govna i kare, mada ko zna kad ti zivot visi o koncu, ali ipak ti nyarl malo ode u krajnost sa jedenjem govana i sedanjem na kare, nije to bas za poredjenje sa sviranjem u nekom tamo grandu.

ali nikad ne bih to mogao da sviram, rekao sam kako to dozivljavam... zar nije normalno to sto smo razliciti...
kritikal:
ahahahah, nisam, ja mislim da nisam ni glasao
nyarl:
naravno pobogu:)
ali kad je coveku zivotna frka, menja mu se percepcija...
nyarl:
- Nyarlathotep
- MF veteran
naravno.nyarl:

Znas da uvek znam kada lazes,mene neces prevaritikritikal:

ne lazem, sto si odmah ljubomoran!
Kad bih morao porodicu da izdrzavam od toga i da mi od sviranja zavisi egzistencija,prodao bih dusu za male pare.Mislim,manite se ljudi lupetanja!
- Nyarlathotep
- MF veteran
uvek mozes na gradiliste ili u kiosk, ne mora satra, ako neces...
Cekaj ako sam dobro razumeo,ti bi pre izabrao gradiliste nego da sviras narodnjake (ne mora to biti satra)??????Nyarlathotep wrote:uvek mozes na gradiliste ili u kiosk, ne mora satra, ako neces...
- Nyarlathotep
- MF veteran
jasno.
mesto da skidam i sviram narodake, pored ostalog sam sljakao i po skladistima (nism na gradjevini)... nije mi bio bedak, iako sam pored toga skljakao kao urednik casopisa, kao prevodilac, razno u idavastvu i knjizarstvu, itd... meni licno bolje lezi motika no narodnacki strat...
mesto da skidam i sviram narodake, pored ostalog sam sljakao i po skladistima (nism na gradjevini)... nije mi bio bedak, iako sam pored toga skljakao kao urednik casopisa, kao prevodilac, razno u idavastvu i knjizarstvu, itd... meni licno bolje lezi motika no narodnacki strat...

Pa ako ti bolje lezi motika sto i uzimao gitaru u ruke,mogao si sad lepo da uzivas na nekom selu,kopas za pare i tomeni licno bolje lezi motika no narodnacki strat..

- Nyarlathotep
- MF veteran
ne, ja radim u advertajzing agenciji kao copywriter za pare, a sviram sta mi se prohte, iz ciste ljubavi... nije los spoj, na kraju krajeva...
u sustini, u neku ruku sam definitivno prodo dupe za kes... oduvek sam se bavio knjizevnoscu i prevodjenjem, skolovao sam se za to i mislio da cu se citav zivot baviti istrazivanjem i proucavanjem knjizevnosti (horor, cyberpunk, nadrealizam, dada, simbolizam i romantizam, postkolonijalni fenomeni u kulturi i knjizevnosti itd...), no iluzije su mi se srusile, te prodadoh bulju velikim svetskim brendovima i korporacijama... jebiga, negde covek popusti... nazalost, ne mogu bas svi ideali vecno da zive... nek sve ide u k***c, ali muziku ne dam...
u sustini, u neku ruku sam definitivno prodo dupe za kes... oduvek sam se bavio knjizevnoscu i prevodjenjem, skolovao sam se za to i mislio da cu se citav zivot baviti istrazivanjem i proucavanjem knjizevnosti (horor, cyberpunk, nadrealizam, dada, simbolizam i romantizam, postkolonijalni fenomeni u kulturi i knjizevnosti itd...), no iluzije su mi se srusile, te prodadoh bulju velikim svetskim brendovima i korporacijama... jebiga, negde covek popusti... nazalost, ne mogu bas svi ideali vecno da zive... nek sve ide u k***c, ali muziku ne dam...

Ovo boldovano jos uvek nekog zanima?skolovao sam se za to i mislio da cu se citav zivot baviti istrazivanjem i proucavanjem knjizevnosti (horor, cyberpunk, nadrealizam, dada , simbolizam i romantizam, postkolonijalni fenomeni u kulturi i knjizevnosti itd...)

Ja sam probao jednom da sviram (samo) za pare.
Cak nisu ni bili narodnjaci u pitanju, nego nesto, kao podnosljivije, muzika za ''celu porodicu'', za blaziranu gospodu po restoranima, nesto da klizi kao podloga za obedovanje, ljigave stvari u jos ljigavijim aranzmanima...
(Iskreno, imam utisak da je to gore od narodnjaka, iz ove perspektive!)
Propao je pokusaj, sto zbog moje nespremnosti da za dve probe (po notama, bez slusanja!) skinem/sviram tamo nekih 4-5 spanskih, brazilskih, meksickih, koje nikad nisam cuo, a sto (vise mozda) zbog ''ideoloskih razilazenja'' sa pokretacem terasa-projekta (jedan stari muzikant, prekaljeni tezgaros, u srcu, dusi i prstima).
Primer nesporazuma koji je vodio kraju projekta i pre nego sto je poceo: Pokusali smo da odsviramo zajedno jedan jazz standard, ali jbg, on je to svirao kao klasicnu terasa-pesmu, sa nekim ljigavim razlaganjima, a ja sam, naravno o'ma poc'o da sinkopiram i svingujem, soliram, i gresim (i to je za ljude

Rastali smo se posle druge probe, uz obostranu saglasnost. Posle mu je neki klinac svirao gitaru.
Uglavnom, bilo mi je malo neprijatno u pocetku, povredjena muzikantska sujeta i tako to, a onda sam shvatio da je to jednostavno moralo tako, nisam mogao da sviram ono sto NIMALO ne volim, a HTEO sam, zaista sam imao volju da se ''prodam za sitne pare''.
E sad, nisam siguran da li bi isto bilo i sa shabanima, za neku finu sumu bih sigurno PROBAO.

Mada, nije problem tu u tome sto TO mora da se svira, kako je to moj bubnjar ingeniozno primetio

A nijedan narodnjacki orkestar ne bi ni angazovao gitarosa bez 2000 pesama u prstima, tako da, ako se vec prodje kroz taj pakao, ostatak bi bila samo rutina, kupus-salata i pecenje u svatovima...