Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 14 Dec 2017, 04:43

OVCA wrote:
12 Dec 2017, 19:58
Jel ovo nije jako povoljno https://www.kupujemprodajem.com/Cimar-M ... =110419535

Cudi me da jos stoji?Izgleda dosta dobro za godine.Mislim,nasao sam na netu neke cene od 450-600e... :roll:
pogledaj preko guglanje i čitanje isplatiće ti se. ...Sada žašto je nešto kod nas jeftnije nego preko ima puno razloga. Mnogo je gitara koje nemaju veze sa MIJ ili par castera i onda su ljudi razočarani, a nije ni svaka MIJ gitara ili Azija ista ima modela od početničkih do profi.
Cudi me da jos stoji?
ne obračaj pažnju na to, da li je važno šta misli sredina ili je važno da imaš dobru gitaru? Ne mislim na tu već uopšteno neku drugu...meni je važno da imam dobru gitaru. To je tako uvek će ti većina reći super što imaš npr Meksičkog Fendera sastavljenog iz 5 delova telo ili rad domaćeg entuzijaste a za 1 liga gitaru za koju nikad nisu ni čuli zezaće te........

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 14 Dec 2017, 04:48

RadeRas wrote:
13 Dec 2017, 05:04
MIT je da se od govana moze napraviti pita. ;) Istina je da postoje standardi u proizvodnji elektricnih gitara danas i da te standarde drze jaki i poznati, kao sto su Fender, Gibson, Ibanez i sl. Pod standardima se zna da su tu razlike u kvalitetu i izradi smanjene do te mere da su zanemarive. Sve ostalo oko toga kako varira kvalitet Gibsonu i Fenderu su bajke i mitovi preprodavaca i simpatizera drugih brendova. Zna se koje drvo tonski ide u koju klasu gitara, koji kvalitet magneta i ceo hardver, i samo idiot ce reci da to nije istina.
Neces Miki biti te srece da slucajno kupis Epiphone Standard koji ima drvo Gibson les Paul Standarda, a da je na tebi samo da mu promenis magnete i da dobijes Gibson Lespaul Standard . :grummel_2: To je MIT, istina je da Epiphone ima mahagoni za namestaj, lepo oblikovan da lici na lespol a da pravi Gibson LesPaul Standard ima ipak mahagoni za muzicki instrument. da ne spominjem jace Custom Shop modele kod kojih se bira jos bolje drvo i hardver. Bilo i bice tako. Amin!

Oko ere japanaca '70 i '80 godina proslog veka, ne moze jeftina japanska kopija od prosek 200 evra da bude gitara, moze biti drvo za ogrev koje je neko vizuelno preformulisao u gitaru pre 30 godina.
Nekada japanska kopija, danas kineska sa aliexpress, korejska ili indonezanska, isti Q samo drugo pakovanje!
Sve su to daske formirane da lice na gitare. Pravih gitara se tu covek nece nagledati.

Svaki muzicki instrument koje ima dobro tonsko drvo, dobru obradu i zavrsni rad, dobar hardver, kosta preko 800 evra, bez obzira da li ga je pravio stolar iz Donje Livadice, ili neki lutier iz Gibsona i Fendera. Niko kvalitetnu el. gitaru ne poklanja za 200 ili 300 evra.

Vracamo se opet na japance sa kraja '70 i pocetka '80 godina proslog veka, to da li je japan kopija bolja od originala, sto da ne, moze biti, i biva. Spominju se Tokai i sl. marke. Nije cudo, jer nista taj japanac nije izmislio, uzeo dobar materijal i iskopirao je ono sto je drugi izmislio, nesto cak i korigovao i stvorio odlicnu kopiju. U svakom slucaju, jeste dobar instrument i svet mu je zarad toga i dodelio cenu, koja nije mala, vec u rangu cene originala koje je kopirao. Sto opet govori da trziste tacno odredi koja gitara koliko vredi i da tu nece meni da dodje ovde na forum neki Miki Djordje koji ce da mi trubi o tome kako on poznaje jeftine a dobre gitare. E to je MIT. Nema jeftina a dobra gitara. Amin!

Mozda kod vas preprodavaca postoje neki drugi kriterijumi, ali to posten svet zove - prevara!
Gospodin Administratore do kada ovo treba da se toleriše? Jer sam ja ili neko drugi dužan da trpim reč i poput ''govna'' preprodovac i ako ništa ne prodajem, ili da ''trubim'' i
onda ''prevara'' pa kakv je to način, šta smo sad svi preprodavci i prevaranti . na šta ovo liči, U čemu je fora ?
nece meni da dodje ovde na forum neki Miki Djordje
Jel on vodi forum ili Vi? Ne kapiram ...I onda što Vam se forum gasi...samo napred :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 14 Dec 2017, 07:47

beše 3600 dinara prodato i opa zviz 120E msm....logično

https://www.kupujemprodajem.com/Tone-Ci ... lter_id=18

jedan od mojih idola https://www.kupujemprodajem.com/Vintage ... -oglas.htm
to je bilo pri 100 i frtalj evara
doduše trgovina je slobodna delatnost, imaju pravo.

hipihill

Post by hipihill » 14 Dec 2017, 08:16

ProfessorBaltazar wrote:
13 Dec 2017, 20:54
Honduras je u juznoj Americi. Nema kontinent 'srednja Amerika'. A u severnoj nisu. I bolji je od svih mahagonija sem onog sa Kube. Ameri ne diluju sa Kubom niti obrnuto.
Profesore, u u obicnom razgovoru uobicajno koristimo termin "Severna Amerika", a za ostatak kazemo "Juzna Amerika" pa sam tako i napisao u svom tekstu. Ja sam u skoli ucen da se geografski definise i "srednja Amerika" kao deo Juzne Amerike, a Honduras pripada bas tom geografskom podrucju i Belize takodje ako se ne varam. Eto malo i geografije u oglasima :D.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 14 Dec 2017, 08:46

hipihill wrote:
14 Dec 2017, 08:16
ProfessorBaltazar wrote:
13 Dec 2017, 20:54
Honduras je u juznoj Americi. Nema kontinent 'srednja Amerika'. A u severnoj nisu. I bolji je od svih mahagonija sem onog sa Kube. Ameri ne diluju sa Kubom niti obrnuto.
Profesore, u u obicnom razgovoru uobicajno koristimo termin "Severna Amerika", a za ostatak kazemo "Juzna Amerika" pa sam tako i napisao u svom tekstu. Ja sam u skoli ucen da se geografski definise i "srednja Amerika" kao deo Juzne Amerike, a Honduras pripada bas tom geografskom podrucju i Belize takodje ako se ne varam. Eto malo i geografije u oglasima :D.
Opusteno, reparte je bio namenjen Bokiju anyway ("Ali dosta tu ima hajpa jer ne vidim sta je mnogim muzicarima falilo da sviraju na honduranskom ili africkom mahagoniju umesto na juznoamerickom"). Ne u nekom edukativnom smislu vec kao opaska. Dva kontinenta, Honduras i Belize su 'donji'. Isto kao Peru. I Brazil. Juznoamericki.

A vec smo pisali traktate o mahoganiju pa kago zunima nek pronadji. Ili nak pita ovu dixyleksicne prepordavce tipa

Image
Image

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 14 Dec 2017, 09:08

Vidi, gazdi (foruma) rodjendan.

Gazdo (foruma), srecan rodjendan!

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 14 Dec 2017, 09:33

Neka je živ and zdrav glavni, ja sam to u private to mi je bilo prvo na pameti čekao sam ponoć da mine...
Nemam pojma koji je drugi na slici mrzi me tražim...Prvog znam
Na konto cena da ne bude zabune bilo je gitara skupljih od US iz zemlje izlazećeg sunca, a isto tako skupljih pak od njih i od US (zavisno od tipa) iz komšijske zemlje velikog vođe Kim Jong-un-a .

''traži traži pa ćeš naći što što to su Liebig proizvodi''

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 14 Dec 2017, 09:41

Evo Kristijan ce ti objasni. Vidim da gleda. I Komil. I ti.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 14 Dec 2017, 09:49

desni klik search by image izađe ovaj Josip Gjergja, ko će sve uapmtiti...

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 14 Dec 2017, 10:01

Pazi kad se i Zoki udostojio da se pojavi. Silent witness.

tocilj

Post by tocilj » 14 Dec 2017, 10:08

MIKI-DJORDJE wrote:
14 Dec 2017, 07:47

Sad će ispasti da branim ovog bolesnika sa KP, ali nisi u pravu :) Prije nekoliko stranica sam kačio taj njegov oglas još prije mjesec dana, kako pedala košta 75 ili 79 nova, a on traži 130-140. Pošto i ja imam Tone city pedalu na oglasu, primijetio sam. Taj što je prodavao prije nekoliko dana za 3600 nije imao taj model B. Ali je imao ovaj koji ja imam.
Interesantno mi je bilo što sam ja svoju kupio od lika koji trguje laptopima za 60 i pitao se odakle njemu Tonecity pedala kada nikakve veze sa muzikom nema. Onda se pojavio Zvonko....a onda se pojavljuje ovaj sa po 3600 din. Što implicira samo jedno, a to je da je dobra tura negdje skinuta sa kamiona i da pedale šetaju među preprodavcima raznih vrsta.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 14 Dec 2017, 10:11

tocilj wrote:
14 Dec 2017, 10:08
MIKI-DJORDJE wrote:
14 Dec 2017, 07:47

Sad će ispasti da branim ovog bolesnika sa KP, ali nisi u pravu :) Prije nekoliko stranica sam kačio taj njegov oglas još prije mjesec dana, kako pedala košta 75 ili 79 nova, a on traži 130-140. Pošto i ja imam Tone city pedalu na oglasu, primijetio sam. Taj što je prodavao prije nekoliko dana za 3600 nije imao taj model B. Ali je imao ovaj koji ja imam.
Interesantno mi je bilo što sam ja svoju kupio od lika koji trguje laptopima za 60 i pitao se odakle njemu Tonecity pedala kada nikakve veze sa muzikom nema. Onda se pojavio Zvonko....a onda se pojavljuje ovaj sa po 3600 din. Što implicira samo jedno, a to je da je dobra tura negdje skinuta sa kamiona i da pedale šetaju među preprodavcima raznih vrsta.
imao je i kao tvoju i Bi E zvao sam , i dilej mali - čitao revizije pa sam odustao ne mogu da garantujem da je kupio od njega nema u ocenama ali mi reče čovek da ide za Vojvodinu sad koja je mogućnost da je neko drugi? a pojavi se 2 dana ili dan posle. da što kažeš rezimimiram bile su E, M i B i kao tvoja i mali Andjeo i sada opet ima mali andjeo i plexi odakle su stvarno ne znam.....Razlog mog odustajanja su neki forumi gde su napali Anderton music i pedale tipa da je M onako da je E totalno šištanje drugi kanal..ta tvoja još isoada najbolja...Nisu mi se svideli potovi i nisam nigde mogao da nađem da vidim kako izgeldaju iznutra i odustao sam....Da znam da je kao Joyo i tako te kockao bih se...Mada realno za po 5-6 hiljada imaju daleko bolje pedale imho...Za kamion stvarno nemam pojma ne usudim se to komentarisati..mada me ništa ne čudi kod nas....https://www.andertons.co.uk/tone-city/t ... al-model-e Napisao sam da je trgovina slobodna delatnost ne vidim problem. Što se mene tiče neka traži i duplo, meni je žao okruženja i ljudi i što im ispiraju mozak da je nešto sklepano bolje od top of the line proizvoda...i to me boli....boli me jer se plašim da ovde više ništa ne može da se menja...Boli me jer gledam pametne kako stradaju , dokroti, Magistri, Inženjeri ne mora titutula dobri ljudi ljudi koji su voleli ok muziku...sve se satire.. u stvari i nema šta više da se satre.... Boli me jer ne želim iz svoje zemlje a moram, šta da radim sa decom sutra kako da ga vaspitam? da bude pošten da uči? da čeka da protraći 20 godina....Da bude pošten da se satre do 40 neke i ili da prsne ili da se pokvari, msm da mu kažem da uči da svira jazz ko tata al da ne drnda narikače? Da bude inženjer a neki mesari da prave pedale? i to projektujem na muziku i na scenu jer ja to tako vidim...
Last edited by MIKI-DJORDJE on 14 Dec 2017, 10:31, edited 4 times in total.

zwelj

Post by zwelj » 14 Dec 2017, 10:12

MIKI-DJORDJE wrote:
14 Dec 2017, 04:48
I onda što Vam se forum gasi...samo napred :ziveli:
:1:

"Isto tako gadio mu se ovaj narod, i to muslimani kao i hrišćani, koji je spor i nevešt u poslu, ali brz na podsmeh i nipodaštavanje, i tako dobro ume da nađe podrugljivu i razornu reč za sve što ne shvata ili ne ume da uradi."

Ivo Andrić

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 14 Dec 2017, 10:16

zwelj wrote:
14 Dec 2017, 10:12
MIKI-DJORDJE wrote:

"Isto tako gadio mu se ovaj narod, i to muslimani kao i hrišćani, koji je spor i nevešt u poslu, ali brz na podsmeh i nipodaštavanje, i tako dobro ume da nađe podrugljivu i razornu reč za sve što ne shvata ili ne ume da uradi."

Ivo Andrić
"Quick to judge...quick to anger...slow to understand.
Ignorance...and prejudice...and fear...walk hand in hand."

~ Neil Peart, Rush, "Moving Pictures", "Witch Hunt"

P.S. U prilog Ivinoj konstataciji, nikako kao antiteza.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 14 Dec 2017, 10:35

zwelj wrote:
14 Dec 2017, 10:12
MIKI-DJORDJE wrote:

Ivo Andrić
pravo u centar. Hvala.....

Post Reply