ti ko da živiš u frižideru jbt..pisac wrote: ↑24 Dec 2017, 14:20Bas si iskarikirao,preterao,bas si me postideo,i ismejao...
Oni koji hoce da shvate,shvatili su,kao i oni koji su imali slicna iskustva.Ti ne spadas ni u prvu ni u drugu grupu,prijatelju brate moj bukvalisto gitaristo...nemas iskustva te vrste a ne verujes kad ti se lepo objasni.Ti samo zelis da izadjes iz Srbije(ili ,,srbistana'',po tvom),i zaradis za Custom Shop Fender,sto je lepo;tamo svim dodjosima odmah na granici daju auto,a unutra Marshall,pet Fendera,i torbiče sa nekom lovom,da se nadje za pocetak...
Ne zameram ti,iz tebe govori ogorcenost i neobavestenost,da ne kazem-neznanje.Ogorcen si jer se svet prebrzo menja,a ti pamtis Srbiju iz nekih srecnijih vremena,kako mi jednom prilikom rece...a i Zapad pamtis iz tih srecnijih vremena.Idi preko,i plati cenu koju sam platio ja i mnogi drugi.Idi u Ameriku,Zile,pa posle par godina mozemo da pricamo.
Ako budes ziv.
pa jel ti razumeš da sada više nije vreme pretpostavki? Da postoje informacije i ljidi koji ih dele?
Gledaš li ti YT? Čitaš li postove sa Instagrama, Fejsa?
Imaš li rođake negde van Srbije?
Srbija je septička jama bre. Slepo crevo Evrope sa psihološki obolelim stanovništvom.
Prvi znak te bolesti je kad čuješ "na Zapadu je život loš" izjave.
Pa ko da smo deca pa ne znamo da se ljudi i na Zapadu (konkretno u U.S.A) grče i muče, ali jedno je grčiti se i mučiti se u sistemu i državi koja funkcioniše, a drugo je grčiti se i mučiti se u državi koja ne funkcioniše.
I nema šta ti meni da objašnjavaš - pola familije mi živi na Zapadu i ne da se niko nikad neće vratiti, nego im ne pada na pamet.
Ti si platio "cenu"? Pre će biti da se nisi snašao ili si imao nerealna očekivanja otkud znam, ali je za mene čovek koji napusti zemlju mogućnosti da bi se vratio u zemlju nemogućnosti malo negde jel'te, uganut.
I ko govori o dođošima kome će da kao dobrodošlicu daju Fendera i Maršala?
Odavde su odlazili ljudi bez ikakve ideje šta će tamo da rade, ali ih je sistem odmah uključio i omogućio im da se aktiviraju.
To je ključna razlika koju ti ne uviđaš.
Ovde je komunistička indoktrinacija toliko ljudima pojela mozak da su u stanju da svet sjajnih materijalnih dobara, naučnih dostignuća, široke lepeze usluga, cirkulacije informacija i dešavanja, raznovrsnih ljudi i mogućnosti - zamene za sirotinjsko blejanje u prazno i "dušu" koju jelte ovaj narod ima.