Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Overdrive » 24 Dec 2017, 14:40

pisac wrote:
24 Dec 2017, 14:20
Bas si iskarikirao,preterao,bas si me postideo,i ismejao...
Oni koji hoce da shvate,shvatili su,kao i oni koji su imali slicna iskustva.Ti ne spadas ni u prvu ni u drugu grupu,prijatelju brate moj bukvalisto gitaristo...nemas iskustva te vrste a ne verujes kad ti se lepo objasni.Ti samo zelis da izadjes iz Srbije(ili ,,srbistana'',po tvom),i zaradis za Custom Shop Fender,sto je lepo;tamo svim dodjosima odmah na granici daju auto,a unutra Marshall,pet Fendera,i torbiče sa nekom lovom,da se nadje za pocetak...
Ne zameram ti,iz tebe govori ogorcenost i neobavestenost,da ne kazem-neznanje.Ogorcen si jer se svet prebrzo menja,a ti pamtis Srbiju iz nekih srecnijih vremena,kako mi jednom prilikom rece...a i Zapad pamtis iz tih srecnijih vremena.Idi preko,i plati cenu koju sam platio ja i mnogi drugi.Idi u Ameriku,Zile,pa posle par godina mozemo da pricamo.
Ako budes ziv.
ti ko da živiš u frižideru jbt..
pa jel ti razumeš da sada više nije vreme pretpostavki? Da postoje informacije i ljidi koji ih dele?
Gledaš li ti YT? Čitaš li postove sa Instagrama, Fejsa?
Imaš li rođake negde van Srbije?
Srbija je septička jama bre. Slepo crevo Evrope sa psihološki obolelim stanovništvom.
Prvi znak te bolesti je kad čuješ "na Zapadu je život loš" izjave.

Pa ko da smo deca pa ne znamo da se ljudi i na Zapadu (konkretno u U.S.A) grče i muče, ali jedno je grčiti se i mučiti se u sistemu i državi koja funkcioniše, a drugo je grčiti se i mučiti se u državi koja ne funkcioniše.

I nema šta ti meni da objašnjavaš - pola familije mi živi na Zapadu i ne da se niko nikad neće vratiti, nego im ne pada na pamet.

Ti si platio "cenu"? Pre će biti da se nisi snašao ili si imao nerealna očekivanja otkud znam, ali je za mene čovek koji napusti zemlju mogućnosti da bi se vratio u zemlju nemogućnosti malo negde jel'te, uganut.

I ko govori o dođošima kome će da kao dobrodošlicu daju Fendera i Maršala?

Odavde su odlazili ljudi bez ikakve ideje šta će tamo da rade, ali ih je sistem odmah uključio i omogućio im da se aktiviraju.
To je ključna razlika koju ti ne uviđaš.

Ovde je komunistička indoktrinacija toliko ljudima pojela mozak da su u stanju da svet sjajnih materijalnih dobara, naučnih dostignuća, široke lepeze usluga, cirkulacije informacija i dešavanja, raznovrsnih ljudi i mogućnosti - zamene za sirotinjsko blejanje u prazno i "dušu" koju jelte ovaj narod ima.

pisac

Post by pisac » 24 Dec 2017, 14:51

Cool,brate,sve si u pravu. :ziveli:
Opusti se,ja ti nisam neprijatelj.Ja sam se snasao,i voleo bih da to uradis i ti,da dodjes ovde u komsiluk,konacno bih imao s nekim da sviram.Dotle,poslusaj ovu pesmu sto je postavio Zwelj,poslusaj sta kaze cika Dado Adolf Topic,i to u vreme kad je na Zapadu bilo mnogo bolje,kad nije bilo nezaposlenosti,terorizma,krize,izbeglica...
I love you,man. :)
Fin, pour toujours.

Overdrive

Post by Overdrive » 24 Dec 2017, 15:00

pisac wrote:
24 Dec 2017, 14:51
Cool,brate,sve si u pravu. :ziveli:
Opusti se,ja ti nisam neprijatelj.Ja sam se snasao,i voleo bih da to uradis i ti,da dodjes ovde u komsiluk,konacno bih imao s nekim da sviram.Dotle,poslusaj ovu pesmu sto je postavio Zwelj,poslusaj sta kaze cika Dado Adolf Topic,i to u vreme kad je na Zapadu bilo mnogo bolje,kad nije bilo nezaposlenosti,terorizma,krize,izbeglica...
I love you,man. :)
Fin, pour toujours.
Love U too, ne se sekiraj, pričamo, diskutiramo :ziveli:

Čuo sam ovu "pesmu" od Topića (treba li da kažem da je njesra...hm, al ajde)

Dakle, poenta je da na Zapadu ljudi bez škole naiebu.
Oni su tamo miševi, građani drugog reda.

Dok su u Srbiji samo miševi, right?
Pa šta je bolje, biti miš na velikom prekookeanskom brodu, punom hrane i svega ostalog, ili bit miš na splavu koji se stalno ljulja i pušta vodu ba sve strane?

Ali da, miš u Srbiji ima rođaka u miliciji, da ne zaboravimo to..
Pa onda miš otvori tezgu na bulevaru, pa ne plaća porez, pa rođak progleda kroz prste kad miš malo gricne sa strane ..
Ove je miš "svoj na svome"
I nedobog da ga neko pozove tamo gde mu nije mesto, jerbo šta će miš da radi onda tamo ,
svakako je bolje da mantra " ćuti disi ni za disi nisi"

metalstringer

Post by metalstringer » 24 Dec 2017, 16:52

haha " ćuti disi ni za disi nisi"
Ma ebes ga, kad kod od tih rodjaka i prijatelja pitam zale se, ne valja, nije dobro, kriza i ovde brate moj, jbg, ne znm sta da ti kazem...
Pa sto se bre jednostavno ne vratite u Srbiju ako vam nije dobro tamo? :) Njih ebe samo neka nostalgija da se vide sa rodjacima i prijateljima, njima dragim osobama i da malo iskuliraju ovde dok su na odmoru, popiju nesto, opuste se i uzivaju. Interesantna prica je sa nasim vozacima kamiona u Cikagu, imam 5 svojih prijatelja koji voze tamo vec 10 god i odavno imaju svoje kamione, dispecer takodje nas covek i sef tj direktor kompanije Srbin, jedino sto im smeta je usamljenost kada voze sve te ture, ali kazu da lepo zaradjuju i zive pristojno i nije im ta sva muka koju tamo imaju veca od muke koju bi imali ovde da su ostali, gde i ako imas neki posao ne zaradjujes dovoljno za sate provedene na istom. Da je srece da nasi ljudi ne moraju da idu van bilo bi lepo. Iako imam svojim 37 god. i mozda kao star za izlazak lomim se da stvarno ***** sve i odem da pomognem i sebi i svojima posto ovde i ako zaradim neku peMziju zivecu verovatno kao onaj car iz V.Hana sto voli da iskoci na igraliste. Ovde imam mogucnost i da uzmem kredit za stan, kucu... i da posle toga zivim godinama ko slepac za ta ebena 4 zida i ako pozivim neku godinu vise i budem stari deda onda unucima da kazem, znate deco moja, deda nema para da vam kupi sladoled posto je platio ratu i neke racune i ostalo malo za sira i 'leba za mene i babu...
I moj cale me odvraca od pokusaja odlaska van, iako je i sam u svoje vreme otisao u Sloveniju i izborio se posteno za svoju egzistenciju, a tada je ovde bilo srecnije vreme kobajagi, nije morao da ode a ipak otiso pre trijes godina. Zalosno je sve to, ljudi odlazili i odlaze, jbg, sagledas, prelomis, stisnes mudasca i probas da zivis i boris se. ako ti je ok ovde i snasao si se lepo ti ostani i uzivaj. bilo bi svima nama i lepse i bolje da nemamo potrebu ni da mislimo na neki odlazak i da zivimo normalno u svojoj zemlji koju volimo.

OVCA

Post by OVCA » 24 Dec 2017, 16:59

Ja sam freelancer,zabole me djoka i za Istok i za Zapad.Sam svoj sebi!Vozdra! :kokice:

metalstringer

Post by metalstringer » 24 Dec 2017, 17:03

OVCA

Post by OVCA » 24 Dec 2017, 17:06

:XD: :D :lol: 8)

hipihill

Post by hipihill » 24 Dec 2017, 18:31

bancika wrote:
24 Dec 2017, 11:00
U Nisu za dorucak imas burek...
Pa kud ćeš bolje!? I kajmak! Jebo zemlju s`oproštenjem koja ne zna kakvog su ukusa dobar burek i kajmak! Neka zadrže svoje humbuckere, takose i mućaćose, taze leba, kajmak, šunkica i crno vino... joj majko što je lepo :D!!!

tocilj

Post by tocilj » 24 Dec 2017, 18:32

Jbga. Overdrive opet sve banalizuješ i posmatraš stvari iz svog ugla. Uzimaš svoj sud za univerzalan. Ljudi su različiti i iz različitog ugla posmatraju stvari...
Zamisli zove te neka buržoazija na bal...ono, milioneri, šeici itd. Odeš tamo, sve veliko, predivno...klopa, žene. Najedeš se i napiješ...probaš sve što si želio....onda dođe onaj trenutak šta dalje? Neko bi rekao da je oduvijek želio ovakav život i misli da tu pripada, neko bi rekao čast svemu, nije to za mene. To je samo dva tipa ljudi, da ne idem dalje.
Ne idu svi u Ameriku da se snađu...neki idu prosto da vide kako je.
Tvoji se nisu vratili, nisu ni moji...ali imam par prijatelja koji su se bez problema vratili iz australije, sa porodicama, da žive ovde.
Imao sam isti osjećaj kao i oni...ne želim da mi dijete odrasta tamo....među tim vrijednostima, napušena 12 sati dnevno, operisana od ljudskosti i zaljubljena u svog kera ili mačku.
Možda je problem što sam to sve prošao sa 33 godine i porodicon, a ne kao napaljeni klinac željan stereotipa...ko zna?
Razlikujemo se....

Overdrive

Post by Overdrive » 24 Dec 2017, 19:05

metalstringer wrote:
24 Dec 2017, 16:52
haha " ćuti disi ni za disi nisi"
Ma ebes ga, kad kod od tih rodjaka i prijatelja pitam zale se, ne valja, nije dobro, kriza i ovde brate moj, jbg, ne znm sta da ti kazem...
Pa sto se bre jednostavno ne vratite u Srbiju ako vam nije dobro tamo? :) Njih ebe samo neka nostalgija da se vide sa rodjacima i prijateljima, njima dragim osobama i da malo iskuliraju ovde dok su na odmoru, popiju nesto, opuste se i uzivaju. Interesantna prica je sa nasim vozacima kamiona u Cikagu, imam 5 svojih prijatelja koji voze tamo vec 10 god i odavno imaju svoje kamione, dispecer takodje nas covek i sef tj direktor kompanije Srbin, jedino sto im smeta je usamljenost kada voze sve te ture, ali kazu da lepo zaradjuju i zive pristojno i nije im ta sva muka koju tamo imaju veca od muke koju bi imali ovde da su ostali, gde i ako imas neki posao ne zaradjujes dovoljno za sate provedene na istom. Da je srece da nasi ljudi ne moraju da idu van bilo bi lepo. Iako imam svojim 37 god. i mozda kao star za izlazak lomim se da stvarno ***** sve i odem da pomognem i sebi i svojima posto ovde i ako zaradim neku peMziju zivecu verovatno kao onaj car iz V.Hana sto voli da iskoci na igraliste. Ovde imam mogucnost i da uzmem kredit za stan, kucu... i da posle toga zivim godinama ko slepac za ta ebena 4 zida i ako pozivim neku godinu vise i budem stari deda onda unucima da kazem, znate deco moja, deda nema para da vam kupi sladoled posto je platio ratu i neke racune i ostalo malo za sira i 'leba za mene i babu...
I moj cale me odvraca od pokusaja odlaska van, iako je i sam u svoje vreme otisao u Sloveniju i izborio se posteno za svoju egzistenciju, a tada je ovde bilo srecnije vreme kobajagi, nije morao da ode a ipak otiso pre trijes godina. Zalosno je sve to, ljudi odlazili i odlaze, jbg, sagledas, prelomis, stisnes mudasca i probas da zivis i boris se. ako ti je ok ovde i snasao si se lepo ti ostani i uzivaj. bilo bi svima nama i lepse i bolje da nemamo potrebu ni da mislimo na neki odlazak i da zivimo normalno u svojoj zemlji koju volimo.
Baš tako.
Najveći problem "naših ljudi" kada odu na Zapad je jezik.
Tek kada odu tamo, shvate da par fraza koje su pokupili iz filmova nije dovoljno.
Čak i kada se napnu da nauče jezik, to opet nije to.
Manje više nemaju pojma o kulturi, običajima, istoriji, već se odmah bace na preživljavanje i zaradu, pa se začas osete otuđenim, usamljenim isl.
Moj prijatelj iz detinjstva (ista priča, Čikago, kamioni, auto parkovi) živi sam i umire od dosade.
Ne zna da živi.
Ne zna da živi Tamo.
Nikad neće postati Amerikanac, jer nema sećanja odande, nema uspomene, nema ljude sa kojima može da ćuti, pati za burekom, za ćevapima, za školskim drugarima trte mrte..ali kad dođe, sve to vidi i sve ga prođe za nedelju dana.
Onda se opet seti zbog čega je pobegao odavde, pa se brže bolje vrati međ svoje kamione i vožnje od po 5 hiljada kilometara uzduž i popreko.

Što bi rekli Kinezi..svoju glavu svuda nosiš sa sobom..

bancika

Post by bancika » 24 Dec 2017, 21:16

hipihill wrote:
24 Dec 2017, 18:31
bancika wrote:
24 Dec 2017, 11:00
U Nisu za dorucak imas burek...
Pa kud ćeš bolje!? I kajmak! Jebo zemlju s`oproštenjem koja ne zna kakvog su ukusa dobar burek i kajmak! Neka zadrže svoje humbuckere, takose i mućaćose, taze leba, kajmak, šunkica i crno vino... joj majko što je lepo :D!!!
Ma dobar je, samo kad jedes 2-3 puta nedeljno godinama oce da dosadi :) a i kvalitet cesto nije dobar. Umesto sira stave ono najjeftinije belo sto prodaju u mlekaricama, burek sa mesom je u stvari sa lukom i biberom...sta znam, novopazarske mantije su mi recimo dosta bolje...i Sarajevski burek

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 25 Dec 2017, 09:16

Sve zavisi od čoveka....
Ako je čovek vaspitan da radi, da uči, da ne mulja i ako ima barem malo adaptacionih kapaciteta ne vidim razlog da se ne snađe na zapadu...Stoji to za jezik, meni je Engleski bolji od Nemakog i znam da to ume da smeta npr Germanima...Uvek postoji to da si pridošlica ali samo ako potenciraš stvari iz sredine iz koje si došao-došla. Znam mnoge koji su snašli super ljudi ovde propadali tamo procvetali, a znam i neke koji se žale na društvo, sistem itd.......
Ovo oko para i želja, msm da će ova istinita priča to dočarati....2001 je dolaze stranci nakon više od decenije izlovonosti, igrom slučaja radio sam sa njima kratko i recimo stranac ima barem 5 puta veću platu od nekog našeg šofera. Ali mu se naš šofer smeje kaže ''nezaju da žive, pazi molim kakve telefone imaju'' naravno naši od plata odmah pokupovali ne najbolje već najskuplje, posle telefona ide drugo redom itd... Jedino što sam mogao da odgovorim je da će ti stranci koji ne znaju da žive letovati tipa na Maldivima, Havajima, zimovati isto tako na nekim belosvetik destinacijama, putovaće...upoznavati svet...kupiće možda eto baš neku gitaru ako mu je to gušt......
Manje su iskompleksirani....
Nema to veze sa našom nemaštinom jer puno gastarabjtera koje sam video a naručito njihova deca u veććini imaju sličan fazon poašanja, zna se mora BMW ili Mečka, šarene ultra skupe patike itd... I jako simptomatično svi se lupaju u prsa o Srbiji i ljubavi prema istoj, sve smo mi naj ovo, naj ono ...Samo kada ih pitate šta su oni to tačno uradili za zemlju tu našu naj od naj po naj? Pa bukvalno ništa, staviti par evara u crkvu ili ogovaranje kolega, još bolje isth tih rođaka iz čarobne Srbije kako im se otimaju za novac i nije neko delo, kao ni zasva u kolima ili slika omiljenog tima....sve je to ništa...barem u mom svetu...
Ne znam za druge ali neki od najpametnih i najnačitanijih ljudi koje sam upoznao su od preko, neki baš iz te Amerike za koju ''mi'' imamo prdrasude da su glupi.........

Ima jedna bitna razlika, a to je pametan i pošten čovek tamo može da uspe u smislu neće biti gladan, imaće gde da spava i ako ima petlju uz dosta rada može možda da ostvari nešto od snova...Neki normalan život....
A ovde? znam mnoge koji ili popuste sa zdravljem, ili su pokojni što zbog stresa što zbog radijacije i sl. Biti uspešan kod nas na žalost znači muljati, negde ušićariti porez, raditi na ''znaš me znam te'' biti spreman na kompromise i svim i svakim, pred strancima pljuckati po svojoj zemlji pred našima lupati se u prsa.
mrzi me da kontrolišem tekst...ali u suštini to je to...

Overdrive

Post by Overdrive » 25 Dec 2017, 10:05

Pazi, sistem je prost.
Ti si potreban sistemu.
Daju ti posao kako bi mogao da budeš kreditno sposoban.

Čim počneš da radiš, možeš na kredit da uzmeš trista čuda.
Bankama je u interesu da stalno imaš posao kako bi mogle posle da te sisaju i da žive od tebe.
I to tako funkcioniše dvesta godina.

tocilj

Post by tocilj » 25 Dec 2017, 10:18

Overdrive wrote:
25 Dec 2017, 10:05
Pazi, sistem je prost.
Ti si potreban sistemu.
Daju ti posao kako bi mogao da budeš kreditno sposoban.

Čim počneš da radiš, možeš na kredit da uzmeš trista čuda.
Bankama je u interesu da stalno imaš posao kako bi mogle posle da te sisaju i da žive od tebe.
I to tako funkcioniše dvesta godina.
Jedina zanimljiva razlika je, da je prije samo 40-50 godina bilo dovoljno za prosječnu porodicu, da radi jedan član porodice (u glavnom muškarac), da bi te kredite vraćao....danas je to sa dvoje zaposlenih na grsnici izvodljivog. Vjerovatno su se i prohtjevi povećali...ali u isto vrijeme i tehnolohija, proizvodnja je ustostručena. Gdje li se to završava?

bancika

Post by bancika » 25 Dec 2017, 10:18

A sta ti omogucava nas sistem? Da se skolujes besplatno da bi mogao da odes odavde lakse :) Ne vidim drugih prednosti. Placaj porez da bi neki Sojic napravio dil sa kumom i spucao te pare na raznorazne besmislene projekte. Ako ce kreditno ropstvo da ti napravi promenu od pukog prezivljavanja u zivljenje, meni deluje kao opravdana zrtva. A i ako imas siguran posao i buducnost, sta te briga sto dugujes, doci ce to na svoje. Duguju i kod nas, itekako...i to duguju da bi ziveli u bedi.

Ne kazem da je USA idealna. Zaejbano je i surovo. Ljudi su ambiciozni, ali na neki cudan nacin. Rade da bi napredovali da bi mogli da rade jos vise, da se presele u vecu kucu u boljem kraju i radili jos vise i jos manje bili u toj kuci sa porodicom, i tako u krug. To sto radis ti je zivot, nema mesta za drugo. Ovamo gde sam bio su svi ljudi po sablonu. Zavrsili su dobre skole, pozenili se odmah nakon faksa. Posao ih ceka. Prvih par godina zive u gradu, rade puno da bi izgradili porodicu, onda rade puno da prebace decu u kucu u predgradju da ne bi zivela u velikom gradu, onda kad dodje vreme za skolu valja da se preselis u skuplji kraj koji ima dobre javne skole ili da sakupis pare za privatne skole (sto izadje optilike isto, zavisi koliko deteta imas), onda ti dojadi taj pritisak, pa nadjes svalerku...

Bio sam svuda, ali mi se cini da je zapadna evropa bolja. Npr Swiss. Opustenija je od USA, a opet moze da se lepo zivi.

Post Reply