Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Oprema Koju Nemate
Nigde nisam uspeo da nadjem semu za ovaj amp, znam da ima jednu ecc82 i dve ecc83 u preampu ali ne znam kako je uradjen. Znaci interesuje me nacin povezivanja preampa i kako su odvojeni kanali ( kako uraditi i povezati prekidace ), hteo bih isto da probam sa tube radiom.
neam za dsl1, ali imam za jcm1, eve link ispod. Svi ti 1w marshall ampovi su im slicni. ECC82 je u izlazu u push pull konfiguraciji i jedna triode iz ECC83 je concentrina phase splitter pre toga. Ima na ax84 thread gde lik koji ih je dizajnirao dok je radio za Marshall objasnjava sta je fora u svakom...samo naravno, on prica o konceptima, ne govori da povezes zicu na pin 2 prekidaca tog i tog
Ocekuje se neko znanje.
https://drive.google.com/open?id=0B6m9D ... WpZQ2JUZ2M

https://drive.google.com/open?id=0B6m9D ... WpZQ2JUZ2M
ej, naleteo sam i na DSL1 semu. Izgleda slicno kao ostali ampovi, samo malo komplikovanije. Sa jednom lampom vise i mosfetom za fx loop. Cool je, ali mnogo komplikovanije od tvog radija, tako da ne bih budzio. Eventualno da se napravi od nule ali je i tako dosta komplikovano. Switchevi su prosti, dodaju kondenzatore da promene frekventni odziv tonskih kontrola. Nista posebno.
https://drive.google.com/open?id=1lpTA7 ... 8j_NSjxldA
https://drive.google.com/open?id=1lpTA7 ... 8j_NSjxldA
-
Hvala puno! Mozda je bolje uraditi nanovo, da uzmem neki drugi radio ili kupim trafoe itd i radim od nule sve.
-
vidim niko neće ...dobar je, za tu lovu i za daleko više nema greške...probao sam meni je OK .... dobila je 5 zvezdica u premier-u i neko je poredio sa napravom iznad soma $ onaj monstruzni re 201 što dovoljno govori.... verujem da su gađali boje sa tom namerom možda naravno da se poredi sa pravom trakem pa ne znam baš ali Boss-u RE-20 Space Echo sigurno parira i manjeg je gabarita , jeste manje funkcija no....i cena je 4 puta puta manja ....e sada mene je malo zbunila cena vidim da piše cena na ulici 99$ a ja sam svoju platio duplo manje, prodao sam je drugu za pola cene samo zato jer sam hteo veću time force i nikako da je naručim...Jesam li pogrešio? pa moguće ali lako se to ispravi

Kao one toms line bile su tipa sećam se 15$ pa su navukli par faca MAB je najveća i više nema za tu lovu ode cena skoro duplo...slično je bilo sa Joyo-m itd...u thomanu sad baš bacih pogled je 77e na Aliju ima garant za manje.....
što se tiče izrade pravi mali space shutl stvarno lepo, sve pod konac zategnuto....

da te ja ne gavoram msm da je bila neka kod nas povoljno probaj, čak i ako uzmeš novu u najgorem slučaju služiće te neko vreme pa je prodaj izgubićeš par 10 e što nije strašno ako si uživao u pdeali, a ako ti se svidi onda si ubo pravi GEM i trajaće ti dugo....
"za tu lovu"
nema tu - za tu lovu brate..
ili je dobro ili nije dobro.
nema tu - za tu lovu brate..
ili je dobro ili nije dobro.
-
slažem se, dobro je, ubavo je, podobro je, 'mlogo' je dobro.....
kad kažem ''za tu lovu'' ( a i dodao sam posle šta još) jer ljudi vezuju kvalitet za novac što nije uvek = ...a i nemere ti biti žao ko kada tipa pukneš 100 i frtalj ne daj bože 200 i frtalj evara i ono užas, pa se tešiš da je dobro..pa onda okačiš sličku pa opevaš koliko je dobro i čekaš da drugi to potvrde..i ondak ti bude lakše...ali šit ostade šit
neopravi ga ni lajk ni ''bravo care'' ''to legendo'' ''e neka si mi živ and zdrav'' ..e onda prođe neko vreme pa se tutne na KP uz hvalospev ''naj od naj po naj za Vas samo naj jer ste Vi naj i valjda znate šta je naj a sviradu Miki, Ciki i Piki a žele da imadu Žiki, Liki i Siki'' ..e otuda ''za tu lovu'' ali da slažem se ..DOBRA JE
ne zezam se super pedala ne bih imao napade kajanja što je pustih da je šit.

kad kažem ''za tu lovu'' ( a i dodao sam posle šta još) jer ljudi vezuju kvalitet za novac što nije uvek = ...a i nemere ti biti žao ko kada tipa pukneš 100 i frtalj ne daj bože 200 i frtalj evara i ono užas, pa se tešiš da je dobro..pa onda okačiš sličku pa opevaš koliko je dobro i čekaš da drugi to potvrde..i ondak ti bude lakše...ali šit ostade šit

a jel zna neko dal ima nekih prazničnih popusta po ovim našim prodavnicama?
Svrbu me neke pare pa reko..
Tedo da otvorim ovo pitanje na "Sve i svašta" ali iz nekog razloga uopšte nemam pristup donjem delu foruma gde su takve teme, oglasi isl..
Svrbu me neke pare pa reko..
Tedo da otvorim ovo pitanje na "Sve i svašta" ali iz nekog razloga uopšte nemam pristup donjem delu foruma gde su takve teme, oglasi isl..
Vidi, imao sam delay pedala raznoraznih i danas ih imam tri komada, do pre nekoliko dana četiri. RE-201 ne samo da je preskup već je i preglomazan i to me uopšte ne zanima. Boss Re-20 mi se jako dopao, ali sam ga svojevremeno prodao, bio mi pregabaritan i nije se uklapao u board. Strymon mi je preskup pa sam ovog Nuxa video na netu i palo ni na pamet da ga možda nabavim jer je normalne veličine, a trebalo bi da radi sličan posao kao i RE-20. Pazi, nije baš jeftin, nekih 85 e dok platis porez izađe to cca 100 e, za Kineza to i nije baš malo. Pominješ Time Force, ali to je sasvim drugi tip delaya, to me ne zanima i imam nešto slično (Flashback), a imao sam i DD-20 sa kojim taj možda može da se poredi, makar po veličini.MIKI-DJORDJE wrote: ↑28 Dec 2017, 00:00vidim niko neće ...dobar je, za tu lovu i za daleko više nema greške...probao sam meni je OK .... dobila je 5 zvezdica u premier-u i neko je poredio sa napravom iznad soma $ onaj monstruzni re 201 što dovoljno govori.... verujem da su gađali boje sa tom namerom možda naravno da se poredi sa pravom trakem pa ne znam baš ali Boss-u RE-20 Space Echo sigurno parira i manjeg je gabarita , jeste manje funkcija no....i cena je 4 puta puta manja ....e sada mene je malo zbunila cena vidim da piše cena na ulici 99$ a ja sam svoju platio duplo manje, prodao sam je drugu za pola cene samo zato jer sam hteo veću time force i nikako da je naručim...Jesam li pogrešio? pa moguće ali lako se to ispravi...sad moguće da je ni Nux neće više da radi za sitnu lovu..ono ''ako košta valja''...verujem da je to neki trend te da će se te sve firme polako izjednačavati npr sa BOSS pedalama ne baš ta cena ali blizu...a vremenom videćemo....
Kao one toms line bile su tipa sećam se 15$ pa su navukli par faca MAB je najveća i više nema za tu lovu ode cena skoro duplo...slično je bilo sa Joyo-m itd...u thomanu sad baš bacih pogled je 77e na Aliju ima garant za manje.....
što se tiče izrade pravi mali space shutl stvarno lepo, sve pod konac zategnuto....
da te ja ne gavoram msm da je bila neka kod nas povoljno probaj, čak i ako uzmeš novu u najgorem slučaju služiće te neko vreme pa je prodaj izgubićeš par 10 e što nije strašno ako si uživao u pdeali, a ako ti se svidi onda si ubo pravi GEM i trajaće ti dugo....
E sada, imao sam jako kratko i NUx Time Core za koji kažu da je kopija Flashbacka, a ja mislim da su bitno različiti i kod njega me oduševila analog delay simulacija, ali stvarao je nekakav beli šum koji meni jako smeta i brzo je otišao dalje. Da li ovaj šum postoji kod Tape Core? Reper mi je Flashback koji je potpuno bešuman.
Ha, ha, gledam sada svoju istoriju kupovine i vidim da sam Nux Time Core svojevremeno platio 32.12 e, a sada je 80 e! Pa ko je lud da kupi Kineza kada za 20-30% vise ima da nabavi krstenu spravu! Valjda Kinezi imaju neku svoju racunicu u celoj prici!?MIKI-DJORDJE wrote: ↑28 Dec 2017, 00:00....e sada mene je malo zbunila cena vidim da piše cena na ulici 99$ a ja sam svoju platio duplo manje, prodao sam je drugu za pola cene samo zato jer sam hteo veću time force i nikako da je naručim...Jesam li pogrešio? pa moguće ali lako se to ispravi...sad moguće da je ni Nux neće više da radi za sitnu lovu..ono ''ako košta valja''...verujem da je to neki trend te da će se te sve firme polako izjednačavati npr sa BOSS pedalama ne baš ta cena ali blizu...a vremenom videćemo....
-
Vidi, imao sam delay pedala raznoraznih i danas ih imam tri komada, do pre nekoliko dana četiri. RE-201 ne samo da je preskup već je i preglomazan i to me uopšte ne zanima. Boss Re-20 mi se jako dopao, ali sam ga svojevremeno prodao, bio mi pregabaritan i nije se uklapao u board. Strymon mi je preskup pa sam ovog Nuxa video na netu i palo ni na pamet da ga možda nabavim jer je normalne veličine, a trebalo bi da radi sličan posao kao i RE-20. Pazi, nije baš jeftin, nekih 85 e dok platis porez izađe to cca 100 e, za Kineza to i nije baš malo. Pominješ Time Force, ali to je sasvim drugi tip delaya, to me ne zanima i imam nešto slično (Flashback), a imao sam i DD-20 sa kojim taj možda može da se poredi, makar po veličini.da te ja ne gavoram msm da je bila neka kod nas povoljno probaj, čak i ako uzmeš novu u najgorem slučaju služiće te neko vreme pa je prodaj izgubićeš par 10 e što nije strašno ako si uživao u pdeali, a ako ti se svidi onda si ubo pravi GEM i trajaće ti dugo....
E sada, imao sam jako kratko i NUx Time Core za koji kažu da je kopija Flashbacka, a ja mislim da su bitno različiti i kod njega me oduševila analog delay simulacija, ali stvarao je nekakav beli šum koji meni jako smeta i brzo je otišao dalje. Da li ovaj šum postoji kod Tape Core? Reper mi je Flashback koji je potpuno bešuman.[/quote]
Hipi video sam ali nikako da ogovorim kratko...Ha, ha, gledam sada svoju istoriju kupovine i vidim da sam Nux Time Core svojevremeno platio 32.12 e, a sada je 80 e! Pa ko je lud da kupi Kineza kada za 20-30% vise ima da nabavi krstenu spravu! Valjda Kinezi imaju neku svoju racunicu u celoj prici!?
ja kažem za drugu pedalu jer meni takva treba ne radi poređenja, zato je ta na koju si bacio oko otišla. Kao što rekoh jesam li pogrešio? pa ako ništa drugo zbog povećanja cene jesam..Meni nije pravila šum, i ako vidim da u jednoj reviziji piše a opet kao dali 5 zvezdica..što je totalno da ga ne krstim sad...ako već simulira traku ja ne znam šta očeukuju?
Jedini problem kao moguć koji ja vidim je taj ako ljudi imaju muku sa napajanjem ili kablovima, što se tiče napajanja znaš i sam da digitalci puno troše retko ko navede potrošnju ali neki optimum koji se ja trudim da im pružim je 300mA , osetljive su na daisy chain ako nisu pedale ispred super tihe.... Ja ne smeme da ti garantujem za nešto što ćeš naručiti, ali kažem ja nisam imao problem.....Ne bih razmatrao drugu ili opet istu ako naleti polovna povoljno da mi nije bia OK...Doduše ja imam ono napajanje iz musics. i radi super još jedno je tu... Spajao sam je i na 1 spot sa CF7 chorusom ( nju još imam) pošto su žderačice i bilo je ok ......
Znaš one kablove ''šugavce'' iz komada šarane to je big no no, i to verujem znaš, nemora neki skup ima ih povoljnih a ok beše neke rock kabliće warwick sam uzimao od pokojnog druga dok je vodio radnju i isto šljakaju kao i izvikani neki- ono istog su kvaliteta jack malo drugačiji samo na jednima tipa piše Fender ( nije bilo drog a morao sam da kupim

su zaista super šit....Kada vidim da ljudi ulažu u opremu a time povezuju naježim se....da ne grešim dušu možda kabel kao kabel i nije tolika kršina koliko su džekovi ili vice versa , šta god..nisu tema...
ALI ZAŠTO JE VAŽNO?
Baš zbog te računice za koju si pitao, pa poređenje da ima 3 vrste kablova svi su China ali 3 drastično različite cene...E tako je i sa pedalama..Baš te krštene sprave dolaze isto iz istih fabrika ali imaju drugo ime, hoću reći da je kvalitet izrade češće isti nego li što ljudi misle a takođe znaju biti lošiji...Da li je T rex, TC, Boss, šta god Azija radi...Neke Kineske firme koje su do sada davale puno za malo novca sa namerom da steknu renome polako dižu cene jer realno u poređenju npr sa nekom duplo skupljom pedalom pariraju...Neke su se pogubile u menadžmentu pa bez obzira na kvalitet ne uspevaju da ostvare veći profit.
KOLIKO REALNO KOŠTA?
Nisam računao ali sami proizvođači na namm i slično izlaze sa ciframa od par $ za pedalu max jer se kupuje i radi na veliko, sve preko toga je zarada pa sad neko će biti zadovoljan da podmiri plate radnicima, resurse, takse i neki mali profit a neko hoće još...Msm pa svedok si bio sigurno x puta da neka pedala tipa košta 200e pa krene sniženje i na kraju bude rasprodaja 70% niža cena...radnja znači nabavila super povoljno a koliko tek košta dobavljača ili proizvođača?
TREND
prošli namm je bilo da su nuđeni dilovi gotova pedala , izrađena, upakovana, i dostavljena za max 30$ prodavcima u US i pričamo o top of the line kvalitetu znači ništa da se zakida...
Otuda verujem da su firme poput NUX-a koje već imaju dosta korisnika, endorsera pogotovo po južnoj Americi npr dižu cene...Jer što bi oni nudili duplo bolju pedalu za duplo manje para ako su već izgradili ime? a ima na žalost toga ma koliko god neko pričao da je dobro većina će o kvalitetu odlučivati prema ceni

Ja prvi to radim kada kupujem nešto u šta se baš ne razumem, pa čak i ako znam a nisam čuo za firmu ili pak je na tržištu tek par god umem da je zaobiđem na svoju štetu...
Ako baš hoćeš tape dilej simulator ima još kandidata starijih doduše koji sad ne verujem da ovde poznati, pa ako ti naleti neka....
Može super lepo da izgleda, ali ako je algoritam sranje, džaba i SHARC i Tiger SHARC DSP procesori.MIKI-DJORDJE wrote: ↑28 Dec 2017, 00:00
što se tiče izrade pravi mali space shutl stvarno lepo, sve pod konac zategnuto....![]()
Nisi se baš proslavio sa tehnikom citiranja postovaMIKI-DJORDJE wrote: ↑30 Dec 2017, 00:46Meni nije pravila šum, i ako vidim da u jednoj reviziji piše a opet kao dali 5 zvezdica..što je totalno da ga ne krstim sad...ako već simulira traku ja ne znam šta očeukuju?
Jedini problem kao moguć koji ja vidim je taj ako ljudi imaju muku sa napajanjem ili kablovima, što se tiče napajanja znaš i sam da digitalci puno troše retko ko navede potrošnju ali neki optimum koji se ja trudim da im pružim je 300mA , osetljive su na daisy chain ako nisu pedale ispred super tihe....

U reviziji (bar onoj koju sam zapazio) pominju neki šum kod preklapanja, ne ovaj konstantan na koji ja mislim.
Napajanja imam dobra, a kada koristim samo jednu pedalu po pravilu napajam originalnim Bossovim jer je odlično i jednostavnije za korišćenje od onih za više pedala. Taj razvodnik za napajanje imam par komada, ali ne znam ni gde su jer ih nikada ne koristim, a patch kablovi mi nisu kineski već firmirani.
Apsolutno tako. Na nekom YT poređenju Strymon, RE-20 i taj Nux lepo se čuje da on drukčije radi i da kažem tanje i sklon je izobličenju u ekstremima. E sada to je YT snimak, možda to i nije baš tako uživo.
-
Brate ja ne znam ko Vam servira izvini na izrazu te nebuloze već sam jednom to pročitao tj dva puta od drugog člana ali nisam veruj mi hteo ni da objašnjavam, ukratko to nije PC nego pedala. Ti koji Vam pričaju te stvari nemaju blage veze sa mozgom, ne mislim na tebe naravno...nešto mi se tolerancija istrošila ne prema tebi - ne zameri.. kad nađem vremena objasniću ali nije PC ni android, algorimtam ma kako ga doživljavali je p..d.., procesor je odličan i on simulira šta treba da simulira ne rešava zadatkte pa da se koči kao PC tačnije softver istog..ne znam zaista kako drugačije da Vam objasnim...A taj koji Vam to servira neka lupi glavom od zid da vidi ima li šta unutra....Meša babe žabe i ko zna šta, znači od tih naših ''gura'' mi se nekad povraća ne smeta mi što su oni bolidi već što i onako namučen narod još više zatupljuju da bi uvaljali svoje sklepane tarabetine i el zvečkessmc wrote: ↑30 Dec 2017, 04:34Može super lepo da izgleda, ali ako je algoritam sranje, džaba i SHARC i Tiger SHARC DSP procesori.MIKI-DJORDJE wrote: ↑28 Dec 2017, 00:00
što se tiče izrade pravi mali space shutl stvarno lepo, sve pod konac zategnuto....![]()

Imam ja time core,napajam ga sa 1 spot.
Odlična pedala ali stvarno ima neki...zvuk. Nije baš šum ali nije ni onaj zvuk koji lanac ima dok ne dođe do nje.
Obično je koristim uz neki drive zvuk pa nije strašno,ali na klinu se čuje to nešto.
Odlična pedala ali stvarno ima neki...zvuk. Nije baš šum ali nije ni onaj zvuk koji lanac ima dok ne dođe do nje.
Obično je koristim uz neki drive zvuk pa nije strašno,ali na klinu se čuje to nešto.