Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
Potvrđujem šta je d-e-x napisao, imao davno i Time core i Mod Core.
-
nisam je probao- narandžastu pa ne mogu da sudim....
za ovo koju Hipi Hoće a koju sam ja imao nisam imao nikakv problem i objasnio sam šta msm su potencijalni uzroci, ima ih još...Napravio sam grešku
niko se nije žalio na šum već na ''klik'' prekidača što je već dlaka u jajetu, msm pa to mi sve pedale i imaju sem lošeg konjića 2 ... Sve ima svoje ja ostajem pri klasičnim prekidačima msm lično da su bolji....Znači šuma nema kod pomenute, nije čuda revizija već ja lepo ne pročitah, znam da meni nije pravila problem...NEMA ŠUMA KOJI TE MUČI KAO ŠTO REKOH, A REVIZJI SE IZVINJAVAM...amo potvrđuje da sam preneo zaista kako sam ja doživeo....
Što se ''šuma'' tiče Dex i Baba Slim - jedino je probaj samu i sa baterijom ako ga tada nema nije do nje.. Još jedino džekovi da se pogledaju dali baš lepo naležu u smislu možda su oni čvrsti ali prosto nema lep kontakt, ko zna koliko jade potuju pa se možda nahvatala oksidacija itd...Biti par nedelja po belosvetskim okenima do stigne-treba to preživeti......Digitalne pedale su sve ma ko god ih pravio jako osetljive..Mora da ima dovoljno da ''jede'' i najbolje da je sama bez daisy chain-a .Pitanje je šta čoveku treba? ili svakome od nas...
LM evo lepo u Premier Guitar , sa tim što treba uzeti u obzir čiji je časopis i ako su dali 5 zvezdica onda....ipak imaju neku reputaciu a i ne ide da neka pedala od 99$ baš dobije sve 5, msm da su revizije više nego pristojne i imho jedne od najrealnijih.......https://www.premierguitar.com/articles/ ... uxe-review
PS Tman ima neki dgitalni dodatak i tu baš piše manje više slično što sam i kazao za problem šuma, pa neka iščita ko želi....
Ovde jadno zeleno loše majmunče svi ćuškaju, žale se na kvalitet digitech pedals ima i po koji strani ''sveznajući'' snob koji oplete po njima, međutim meni su i dalje dobre a i nekima daleko boljim od mene ništa nije smetalo niti im smeta ni danas... pade mi napamet jer u ovoj digitalnoj zezalici spominju...
neko reče '' Hendrix je svirao na 'običnom' stratu, sam menjao žice, pedale mu nisu bile true bypass pa su ipak svi užvali na Woodstock-u''
za ovo koju Hipi Hoće a koju sam ja imao nisam imao nikakv problem i objasnio sam šta msm su potencijalni uzroci, ima ih još...Napravio sam grešku

što jes jes ..Nisi se baš proslavio sa tehnikom citiranja postova!
U reviziji (bar onoj koju sam zapazio) pominju neki šum kod preklapanja, ne ovaj konstantan na koji ja mislim.
niko se nije žalio na šum već na ''klik'' prekidača što je već dlaka u jajetu, msm pa to mi sve pedale i imaju sem lošeg konjića 2 ... Sve ima svoje ja ostajem pri klasičnim prekidačima msm lično da su bolji....Znači šuma nema kod pomenute, nije čuda revizija već ja lepo ne pročitah, znam da meni nije pravila problem...NEMA ŠUMA KOJI TE MUČI KAO ŠTO REKOH, A REVIZJI SE IZVINJAVAM...amo potvrđuje da sam preneo zaista kako sam ja doživeo....
Što se ''šuma'' tiče Dex i Baba Slim - jedino je probaj samu i sa baterijom ako ga tada nema nije do nje.. Još jedino džekovi da se pogledaju dali baš lepo naležu u smislu možda su oni čvrsti ali prosto nema lep kontakt, ko zna koliko jade potuju pa se možda nahvatala oksidacija itd...Biti par nedelja po belosvetskim okenima do stigne-treba to preživeti......Digitalne pedale su sve ma ko god ih pravio jako osetljive..Mora da ima dovoljno da ''jede'' i najbolje da je sama bez daisy chain-a .Pitanje je šta čoveku treba? ili svakome od nas...
LM evo lepo u Premier Guitar , sa tim što treba uzeti u obzir čiji je časopis i ako su dali 5 zvezdica onda....ipak imaju neku reputaciu a i ne ide da neka pedala od 99$ baš dobije sve 5, msm da su revizije više nego pristojne i imho jedne od najrealnijih.......https://www.premierguitar.com/articles/ ... uxe-review
PS Tman ima neki dgitalni dodatak i tu baš piše manje više slično što sam i kazao za problem šuma, pa neka iščita ko želi....
Ovde jadno zeleno loše majmunče svi ćuškaju, žale se na kvalitet digitech pedals ima i po koji strani ''sveznajući'' snob koji oplete po njima, međutim meni su i dalje dobre a i nekima daleko boljim od mene ništa nije smetalo niti im smeta ni danas... pade mi napamet jer u ovoj digitalnoj zezalici spominju...
neko reče '' Hendrix je svirao na 'običnom' stratu, sam menjao žice, pedale mu nisu bile true bypass pa su ipak svi užvali na Woodstock-u''
Meni ne smeta taj "šum" na time core. Vise mi smeta sto na looperu ima neku milisekundu kašnjenja pa ne mogu da ubodem onako kako mi uvo hoće i kako mi ritam u glavi kaže.
Ali skontao sam kad da kliknem prekidač da mi zvuči kako treba. Treba se samo navići i prilagoditi. Odlična pedala i samo 35$ plaćena.
Imam i bad monkey i to je jedina pedala koju ne mrdam sa borda.

Ali skontao sam kad da kliknem prekidač da mi zvuči kako treba. Treba se samo navići i prilagoditi. Odlična pedala i samo 35$ plaćena.
Imam i bad monkey i to je jedina pedala koju ne mrdam sa borda.

Da je Hendrix ziv svirao bi kineske pedale garant 

-
Da je Hendrix ziv svirao bi kineske pedale garant

pa sad bi Marshali su Kineski, wah isto, beše i ovi mxr koje bi kontam koristio fuzz lica jopet...a i da nešto nije one originale koje bi mu servirali jopet moraju neki delovi a to je Azija...
ima jedna priča koju pričaju ovi ''gurui'' kaže vako ''Kada je Hendrix umirao pitali ga ko će ga naslediti? i on reče neki momak sa Balkana i od tada se ne zna jel Točak ili Stefanovski''
sećam se da sam pitao ''guru'' bisera ''A kako je Hendrix znao da će da umre? Jel to sazv'o konferenciju za štampu'' jer kazivanje da priča SF nije pomagalo..naravno ''guru'' se naljutio...
Ja ga cenim da bi on došao u Srbiju da mu načine pedale, i pojačalo i izdeljaju jednu kopiju tipa Bosanski Javor ili Vojvađanski peščar, al najbolje bi bilo sa stovarišta nešto....A pojačalo isto naravski kopija od kopije... jbg opet Kineski delovi i hardver...
Barem kad nije svirao na pravim stvarima da ko čoek završi karijeru sa kvalitetom odavle..naravno msm na ove populjarne gradioce....
Na kraju Hendrix je navjeći Jugović to je valjda poznato

sve najbolje u 2018

tog Hendriksa nikad nisam vario, pa ne verujem ni da bih kasnije, da je ostao živ..
Ima par prepoznatljivih stvari, ostalo je manje više bilo voma aljkavo drkeljisanje po gitari..

Ima par prepoznatljivih stvari, ostalo je manje više bilo voma aljkavo drkeljisanje po gitari..

-
Ozbiljno se razmisljam da uzmem ovo, svidza mi se i to opasno
https://www.thomann.de/gb/harley_benton_g112vintage.htm

https://www.thomann.de/gb/harley_benton_g112vintage.htm
Pitanje za Fenderase. Kakvi su Squier Tele i Stratovi pravljeni u Japanu (Fujigenu) 80ih?
- tommytigh77
Fenomenalne gitare, produkcija je na nivou AVRI samo je još kvalitetnija izrada, mana je što imaju lošu struju sa jeftinim potovima i prekidačima i poprilično underwound magnetima za današnje uslove, a neretko i keramičkim magnetima. Zameni se komplet struja sa nečim kvalitetnijim i dobije se vrhunski instrument.
- tommytigh77
Vrlo zanimljivo...
zainteresovao sam se jako za nutube prosle godine. Cak su mi ponudili iz Korga 2 komada za dz (samo da platim fedex iz Japana koji nije jeftina) da napravim nesto gitaristicko i da metem na sajt, ali ne znam sto sam izgubio interesovanje 
U sustini nije nista nova tehnologija. Isto moze da se uradi i sa vakuum fluoriscentnim displejevima koji su se koristili npr u mini linijama, satovima i slicnim uredjajima 80ih pre nego sto su poceli da koriste LCD i LED za displeje. Za par dolara se moze uzeti displej sa 15 cifara. Treba samo proveriti kako su uvezane katode i anode i koliko pojacivackih elemenata moze da se izvuce iz jednog takvog displeja. To sam stavio na listi projekata, nego nikako da stignem. Bilo bi cool napraviti preamp od ovakvih displeja.
https://www.ebay.com/itm/Futaba-15-BT-3 ... SwvfZaHJbR

U sustini nije nista nova tehnologija. Isto moze da se uradi i sa vakuum fluoriscentnim displejevima koji su se koristili npr u mini linijama, satovima i slicnim uredjajima 80ih pre nego sto su poceli da koriste LCD i LED za displeje. Za par dolara se moze uzeti displej sa 15 cifara. Treba samo proveriti kako su uvezane katode i anode i koliko pojacivackih elemenata moze da se izvuce iz jednog takvog displeja. To sam stavio na listi projekata, nego nikako da stignem. Bilo bi cool napraviti preamp od ovakvih displeja.
https://www.ebay.com/itm/Futaba-15-BT-3 ... SwvfZaHJbR
Spoiler:
- tommytigh77
Feenomenalna ideja za upotrebu displeja, ne bih nikad skontao da je u pitanju ista tehnologija, mada mi je Nutube poznata stvar. Nego me zanima ova pedala zato što je prva koja koristi Nutube, a Nutube ne zahteva nenormalnu voltažu kao ''prava'' lampa da bi propisno funkcionisala, pa možda postoji nada da će ovo biti prva upotrebljiva pedala sa lampom u sebi. Sve dosad što sam čuo od normalnih lampaških pedala mi potpuno bezveze radi. Takodje ima relejni true bypass, clean blendu i može da radi na 18V... Mada će biti papreno skupa, barem dok ne prodje ujdurma.
Najvise me interesuje kako clippuje signal. Ono, to nam je jedino i bitno za gitarske primene. Samo pojacavanje signala rade dobro i opampovi i tranzistori. Uzecu verovatno ovako nesto da eksperimentisem. Cini mi se da svaki simbol ima poseban grid i katodu, sto bi trebalo da znaci da mozemo 4-5 trioda da izvucemo iz jednog displeja. Naponi su otprilike isti kao za Nutube.
https://www.ebay.com/itm/Lot-of-4-IVL2- ... 1438.l2649
https://www.ebay.com/itm/Lot-of-4-IVL2- ... 1438.l2649
jesi li cuo za ovog? http://kingsleyamplifiers.com/products/pedals/63/tommytigh77 wrote: ↑04 Jan 2018, 16:50Feenomenalna ideja za upotrebu displeja, ne bih nikad skontao da je u pitanju ista tehnologija, mada mi je Nutube poznata stvar. Nego me zanima ova pedala zato što je prva koja koristi Nutube, a Nutube ne zahteva nenormalnu voltažu kao ''prava'' lampa da bi propisno funkcionisala, pa možda postoji nada da će ovo biti prva upotrebljiva pedala sa lampom u sebi. Sve dosad što sam čuo od normalnih lampaških pedala mi potpuno bezveze radi. Takodje ima relejni true bypass, clean blendu i može da radi na 18V... Mada će biti papreno skupa, barem dok ne prodje ujdurma.
dosta puta koriscen na That Pedal Show. nemam pojma o tube pedalama ali ovo je zvucalo odlicno.
Deluje kao da oni teraju lampe na 250v pa nije cudo sto zvuci dobro