Znas kako, krenuo sam od napravljene bas gitare koja mi se dopala po tezini, vizuelnom izgledu, ergonomicnosti, balansu. Uzeo sam oblik za polaznu osnovu i rasirio tijelo do 280mm, da bi dobio osnovu da izmjenim konturu da moze da se sjedi sa njom, a i da bude bliza po osjecaju standardnoj sirini gitare, sto sam uprosjecio na 45*35cm. Gornji rog je malo udebljan i odmaknut od vrata, a onda i skracen, opet na nesto blize standardnoj duzini npr strata.
Zbog Bancikine OK primjedbe da to moze da smeta onima koji sviraju baree palcem, jos malo iskrivljeno.
Kako vidis na skici, peta vrata a i sama konstrukcija nisu fiksirani, moze da bude i necktrough i set neck i bolt on, ali da bi neck magnet ne ulazio mnogo u zonu spoja u npr necktrough varijanti, iskosen je. To mu -mozda- daje malo basova vise i visokih vise, ali to je pogadjanje. Meni ne izgleda lose. Bridge magnet je onda prosao obrnuto, malo prateci i ukupan vizualni balans, pa opet -mozda- dobije malo cistije basove i deblje visoke. Srednji je neutralan.
Tih par pragova viska samo vizuelno zatvaraju spoj vrat tijelo, mada bih od nekoga ko svira ovako uvrnutu gitaru ocekivao da se i tamo zavuce
Prekidac sam stavio gdje je moglo, ja i sviram LP, pa mi je to normalno. Vise me muci da li je pet pozicija trapavo na tom mjestu, LPov je ipak vertikalan, samo 3 pozicije...
Dizajn glave je Parker Fly ustvari, malo modifikovan na bas strani, tako da je reverse 6 in line, straight pull. To mi je vise islo sa ovako asimetricnim tijelom od prvog dizajna glave 3+3.
Naravno da nema univerzalnog odgovora, to nisam ni ocekivao, sve sto pravim pravim po svom osjecaju za interesantno, to mi nije posao nego hobi. Prosto me zanima sta mislite o ovome i da cujem sugestije i kritike