Koja bas pojačala posedujete?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Шмајсер
Хинт-Лорд

Re: Koja bas pojacala posedujete?

Post by Шмајсер » 13 Aug 2008, 11:41

значи тројица нас је...
крвава ће се битка водити...
али један ће победити...
уан маркбасс ту рул дем ол енд ин даркнес бајнд дем... :lol:

ко први купи зове преосталу двојицу код себе на конак неколко дана беспрекидног басирања :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 13 Aug 2008, 12:22

Tu majku mu!
Moracu prestati i da veceravam, nebi li finansijski problem resio i u ljutom boju pobedio!
:lol:

EVH

Post by EVH » 13 Aug 2008, 21:55

Nisam basista, ali imam bas pojacalo Peavey TNT150, 15''.Dva ulaza, chorus, punch, bright efekat, devetodelni ekvilajzer itd.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 14 Aug 2008, 00:06

Uff to pojacalo je tesko ko tuc!Ima dobar zvuk, ali tezina me je odbila...

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 14 Aug 2008, 11:18

ovaj moj ljubimac ima 26 KG :mrgreen: od kada sam ga dobio stoji u kucici gdje imamo probe i nadam se da ga necu morati skoro pomjerati :lol:

EVH

Post by EVH » 14 Aug 2008, 17:03

Solomon wrote:ovaj moj ljubimac ima 26 KG :mrgreen: od kada sam ga dobio stoji u kucici gdje imamo probe i nadam se da ga necu morati skoro pomjerati :lol:
Peavey ima 40 kila... :roll:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 14 Aug 2008, 17:24

... :o :shock: :|

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Aug 2008, 03:36

Moje, vec godinama trenutno pojacalo, a sad vec i zla usud:
Image
Jedina dobra stvar su ta dva odvojena ulaza i 120w :)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 31 Aug 2008, 01:15

Image
Malo je poveci slika, i imam sranje aparat ali me ova glava sluzi jako dobro, sjajna za starije stvari a posebno mozes da dobijes Pastorius sound kada god hoces :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Dec 2008, 01:36

Evo malo se i ja podnovih... Rekoh da iskoristim povoljniji kurs, dok se prodavci ne dosete i dok ne prinaštimuju cene... :)

Nije Markbass...
Jednostavno, onaj Traveler 102p, kabinet za koji sam u startu bio zainteresovan, nije na prvo slušanje delovao kao krajnja hi-end kombinacija sa kojom cu biti zadovoljan celog života (ipak!). Po default podešavanju (probano uz Little Mark II), kutija ima malo više middle bass-a i srednjaka generalno, a ne baš toliko dubokih basova i kristalnih visokih. U stvari, možda bih se čak i usudio da kažem da Little Mark II + Traveler 102p zvuči čak i nesto slabije od Fender Bassman-a 250/210. Bio sam tri puta i u Mitrosu (u pratnji jednog forumaša i jednog dobrog druga koji se bavi produkcijom) i na kraju tražio da mi prebace Traveler-a i Little Mark-a u sobu za probanje (onaj oniži prodavac i nije baš bio oduševljen mojim zahtevom) i prebacivao sam kabli iz ovog Marka u Bassman i nazad, i jednostavno Little Mark II + Traveler 102p vapi za dodatnim 115 boxom, rekao bih. Ali avaj, jedini 210 Traveler na lageru je na 4oma... mogucnosti za dalje kombinovanje sa dodanim boxom (boxovima) nisu baš sjajne, možda bih i mogao da forsiram malog marka na 2 oma, ali... ne volim taj rizik života na ivici... :)
Da je Traveler 210p bio na 8oma, verovatno bih ga ipak kupio... pa nek ide život. U takav rig bi lego jedan Little Mark II (možda i neki još i bolji Mark) i kasnije i jedan 115 dodatni box.

Fender Bassman je bio, ipak malkice "prenašminkan". (drugu producentu se najviše od svega baš on dopao) Mada, prilično pošteno i versatilno pojačalce. Na kratko smo probali i Fender Rumble 100/210 i duplo je jeftiniji od ovog Bassman-a, ali nije duplo losiji.

I tako je posle dugog razmišljanja izbor konačno pao na:
Image
Image
Image
Image

Od svega mi je ipak na kraju zvučao najprirodnije, kao da najmanje dodatno modifikuje i farba prirodni ton gitare. A da, i plava boja pozadinskog osvetljenja mi odlično ide uz bajc basa... :mrgreen:
Tražio sam nešto čime ću po default podešavanjima odmah da budem zadovoljan. Ne sad nešto da se polomim nameštajući EQ da dobijem neki korisni zvuk.

I za kraj da se posebno zahvalim:
Vbraci, tj. Banetu, i on je na kraju priznao da Nemesis pravi poštena pojačala :) Čovek nije stao da priča i svaka čast na iskustvu, posebno imajući u vidu njegove godine. :)
Tiki the Boyler-u, hvala g-din uredniče! Tiki mi je ljubazno odgovarao na svaki pp o svemu što mi je palo na pamet od trenutka kad je počela ova moja kupovina, a beše to davni maj/jun... :)

Eto, konačno kupih Nemesis RS 210 i teško mi je da priznam, ali ovo je moje prvo, pravo i lično bass pojačalo. :)
Ako nekad ispadne da imam potrebe za nekim Markbass-om to sigurno neće da bude Traveler 210p, nego verovatno neka varijanta sa 4 desetke i za pojačanje verovatno još i nešto bolje od Little Mark dvojke...
Bože zdravlja i još na stotine svirki, pa ako bude...

I jedan predlog za kraj. Možda ne bi bilo loše da se ova tema preseli u Bass podforum (ubih se tražeći je), a još bi ekstra bilo staviti je kao sticky... Mi bassisti ni nemamo nijednu sticky temu... :(

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 06 Dec 2008, 02:06

E pa čestitam!
I da te dobro služi...

vbraca
vrabac

Re: Koja bas pojačala posedujete?

Post by vbraca » 06 Dec 2008, 11:06

Dobro pojacalo, za dobrog basistu! :) Drago mi je da ti se svidja, i da sviras 1000 svirki na njemu (a posle da se ponovis nekim EBS-om, ili Markbass-om).

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 06 Dec 2008, 11:58

е нека ти је са срећом и да те добро служи :D

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 06 Dec 2008, 12:40

Eden je keva! I odluka da udju na "low budget" trziste je PUN POGODAK... i nemesis je keva (mala keva, kevica)!!!
Ja imam NC 115, to je malo starija serija, s'kraja '90.-ih...

Tiki, ti radis u Artistu BL? Sta mislis o razlikama izmedju serija NC i RS? Pricao sam o tome sa ovima iz BG Artista...

laza

Post by laza » 06 Dec 2008, 14:05

sirac-šunka wrote:Evo malo se i ja podnovih... [...]
Придружујем се честиткама и добрим жељама басистичке заједнице: :rockstar: :rockstar: :rockstar: У здрављу да га поцепаш!

Post Reply