U nedostatku reci, za sada mogu uraditi samo ovo -
RR pRRedstavlja: Hypericum OrRfelin (Фаз Фекчри)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: RR Electronics Predstavlja: Hypericum Orfelin (Фаз Фекчри)
@ RR El.
Ovo kažem bez ikakve namere da umanjim trud i napor koji je uložio Rocket i čika Zaharije, ali meni ovo zvuči kao neka zujalica...
U suštini taj Фаз Фекчри dođe kao neka igračka, slabo upotrebljiva u muzici... tj. ja sam to zaključio na osnovu onog mp3 sample-a i snimka sa youtube-a.
A ono remarkiranje jeste pametno, ali uz jedan malo bolji digitalni multimetar sve to može da se reši bez problema.
A ono remarkiranje jeste pametno, ali uz jedan malo bolji digitalni multimetar sve to može da se reši bez problema.
Billy bi nesto da kaze:Bodomovac wrote:slabo upotrebljiva u muzici...
http://www.box.net/shared/xmxlkteoj0
Ali "kakav bi onda ovo svet bio" bez slicnih synth-ring.mod spravica...
- Rocket Roll
Dobro je da sam odabrao da sviram blues - što si stariji, pažljivije te slušaju.
Elem, poznatiji korisnici Фаз Фекчри su bendovi Muse, Weezer, Red Hot Chili Peppers, Nine Inch Nails, The Flaming Lips, ZZ Top, Dinosaur Jr, White Stripes, a poznatiji pojedinci koji koriste Фаз Фекчри su Buckethead, Scott Henderson, Robert Fripp, Nels Cline, i tako dalje.
Фаз Фекчри se prodaje fantastično dobro za jednu prilično skupu i totalno custom pedalu, ali to je zato što "tamo negde, tu, iznad duge", u srećnijim zemljama, ljudi pre svega sviraju indie / alternative / antipop / progressive, a to se ne svira sa Metal ZoneTom i Džejbinizima, nego sa Фаз Фекчри i Fender Jaguarima. Ne bih sad kukao kako je kod nas previše Džejbiniza a premalo Jaguara, previše nekreativnog "oranja" a premalo zanimljivog eksperimenta, nego prosto da potvrdim: da, jako puno ljudi je uspelo da iskoristi Фаз Фекчри na jako kreativne načine. Jer Фаз Фекчри može da se koristi i kao sasvim normalan fuzz, i to vrlo lep, pravi germanijumski, plus što može da "luduje" ako tako hoće njen gazda.

Elem, poznatiji korisnici Фаз Фекчри su bendovi Muse, Weezer, Red Hot Chili Peppers, Nine Inch Nails, The Flaming Lips, ZZ Top, Dinosaur Jr, White Stripes, a poznatiji pojedinci koji koriste Фаз Фекчри su Buckethead, Scott Henderson, Robert Fripp, Nels Cline, i tako dalje.
Фаз Фекчри se prodaje fantastično dobro za jednu prilično skupu i totalno custom pedalu, ali to je zato što "tamo negde, tu, iznad duge", u srećnijim zemljama, ljudi pre svega sviraju indie / alternative / antipop / progressive, a to se ne svira sa Metal ZoneTom i Džejbinizima, nego sa Фаз Фекчри i Fender Jaguarima. Ne bih sad kukao kako je kod nas previše Džejbiniza a premalo Jaguara, previše nekreativnog "oranja" a premalo zanimljivog eksperimenta, nego prosto da potvrdim: da, jako puno ljudi je uspelo da iskoristi Фаз Фекчри na jako kreativne načine. Jer Фаз Фекчри može da se koristi i kao sasvim normalan fuzz, i to vrlo lep, pravi germanijumski, plus što može da "luduje" ako tako hoće njen gazda.

- KnightOfDoom
- Site Admin
Sve to uz moto: "kad god stignes pljuni po metalu", sjajno.
- Rocket Roll
Pa nisam to hteo da kažem. 
- KnightOfDoom
- Site Admin
Nikad neces ali uvek kazes.
- Rocket Roll
Izvinjavam se još jednom!
Ono gore se odnosilo na kreativnost. Da je kod nas više kreativnih metal gitarista tipa Chuck Shuldiner ili Buckethead, mislim da bi nam svima bilo bolje.

Ono gore se odnosilo na kreativnost. Da je kod nas više kreativnih metal gitarista tipa Chuck Shuldiner ili Buckethead, mislim da bi nam svima bilo bolje.
- Rocket Roll
...a evo i jednog testa Hypericum Orfelina kao syntha (bez diranja gitare, čista samooscilacija i zavrtanje potenciometara):
=================================================
->Hypericum Orfelin "The Synth" (Samooscilacija)<-
Uglavnom je "ganjam" po bas delu spektra, tek je na kraju gurnem u "pištanje" (pištanje brzo zamori). Nije loša kao nekakva saw-wave-generator, uopšte.
Kao klasični sint - ako koristite njegov sopstveni "noise generator" i zavrćete potenciometre, dobijate jednu vrstu zvukova, a ako onda počnete da se igrate sa tastaturom (odnosno, u ovom slučaju, gitarom) možete da artikulišete šum u ton.
(Snimano kroz Behringerov VD-400 delay u AmpliTube JH.)
->Hypericum Orfelin "The Synth" (Samooscilacija)<-
Uglavnom je "ganjam" po bas delu spektra, tek je na kraju gurnem u "pištanje" (pištanje brzo zamori). Nije loša kao nekakva saw-wave-generator, uopšte.
(Snimano kroz Behringerov VD-400 delay u AmpliTube JH.)
Molim te mi posalji ovaj tvoj sempl na meil jer meni nece da radi box.net.
Mail je vbraca@nadlanu.com
Mail je vbraca@nadlanu.com
- Rocket Roll
Zvuci zanimljivo, ali po meni neupotrebljivo, hvala sto si mi poslao clip. 
- Rocket Roll
Mislio sam na trance-electro-progressive "free your mind" zvuk - nešto ovako (ja to ne umem dobro da izvedem, ali shvatićeš o čemu pričam)...
U levom kanalu "bassuju" gitara + Hypericum Orfelin, u desnom je samo igranje sa dugmićima Orfelina + EHX DEMistress u "Leslie" varijanti. Bubnjevi su D16 Nepheton. Nadam se da je primer zanimljiv barem kolegama sa "Elektronike" - i naravno, sve ostale eksperimentalne i "ambijentalne" primene su takođe moguće (filmska muzika, bilo šta indie, itd).
U levom kanalu "bassuju" gitara + Hypericum Orfelin, u desnom je samo igranje sa dugmićima Orfelina + EHX DEMistress u "Leslie" varijanti. Bubnjevi su D16 Nepheton. Nadam se da je primer zanimljiv barem kolegama sa "Elektronike" - i naravno, sve ostale eksperimentalne i "ambijentalne" primene su takođe moguće (filmska muzika, bilo šta indie, itd).
- Jimmy Henderson
Rockett, bi li se usudio uci u novi projekat ?
Kakve su sanse da napravis klona Fulltone Octafuzz ?
mozes li nam nesto vise reci o veoam retko spominjanom prethodniku zvanom
Tycobrahe Octavia ? tko je izradjivao te pedale ?
hvala !
lep pozdrav !
Kakve su sanse da napravis klona Fulltone Octafuzz ?
mozes li nam nesto vise reci o veoam retko spominjanom prethodniku zvanom
Tycobrahe Octavia ? tko je izradjivao te pedale ?
hvala !
lep pozdrav !
- Rocket Roll
Ah, to je "Hendriksova pedala", što će reći da nema šanse da postoji neka konačna priča o njoj.
Nešto o istoriji nastanka Oktavije može da se pročita ovde:
http://www.chicagoiron.com/history.html
http://fuzzcentral.ssguitar.com/octavia.php
Da li može da se napravi - o da, bez ikakvih većih problema. Kažu, na kraju krajeva, da je to najintenzivniji analogni oktaver koji je uopšte moguće napraviti, tako da...
http://www.chicagoiron.com/history.html
http://fuzzcentral.ssguitar.com/octavia.php
Da li može da se napravi - o da, bez ikakvih većih problema. Kažu, na kraju krajeva, da je to najintenzivniji analogni oktaver koji je uopšte moguće napraviti, tako da...