Pesme koje su postale poznate zahvaljujuci remiksima

Moderators: toza, Trooper

Post Reply
Hmmm

Pesme koje su postale poznate zahvaljujuci remiksima

Post by Hmmm » 20 Aug 2008, 10:31

mnogo house stvari je u sustini obrada nekog starog poznatog hita,ali ima i varijanta kada se obradi pesma koja nije bila nikada radio hit vec se samo slusala po klubovima,i prakticno ako niste ziveli i izlazili tada onda ostajete uskraceni za pojedine dobre stvari koje nisu bas imale prodju u vreme kada su stvorene, sve dok ih neki dobri ljudi nisu obradili i napravili od njih mega hitove kakvi i zasluzuju da budu:

-Debra Dejean - Are You Lovin' Somebody --- 84 King Street - Are You Lovin' Somebody
-Gary Wright - Comin' Apart --- Armand Van Helden - My my my
-The Chi-Lites - My First Mistake --- David Morales - Needin' You
-Tony Lee - Reach Up --- Phats & Small - Turn Around
-Pointer Sisters - Dare Me (Njima ovo nikada nije bio hit u sustini, uglavnom na svim kompilacijama stavlja se njihova pesma I'm So Excited,zahvaljujuci Dave Armstrongu a malo kasnije i Junior Jack-u ova stvar i njen refren postaju ULTRA HIT, Dave Armstrong - Baby Make Your Move; Junior Jack - Stupidisco)
--The Jungle Brothers - I'll House You (Doduse i oni su malo ukrali Marshall Jeffersona sto se melodije tice ali ovaj prepoznatljiv tekst je tek mozda krajem 90ih dobio svoje pravo mesto kada su Felix Da House Cats zajedno sa Puff Daddy-em obadili i napravili ogroman klubski hit pod nazivom Jack U)
-Altern 8 - Infiltrate 202 --- Tiga - You Gonna Want Me (tek kada je Tiga obradio ovu stvar ona je dobila svoje mesto medju hitovima koje je po meni zasluzila i 90) (mada sma cuo da je i altern 8 obradio to od neke jos starije stvari,ali slusajuci njihovu nesto mi govori da je tiga obradjivao njihovu verziju :)
Chic - Soup For One --- Modjo - Lady (Grupa Chick je mnogo poznatija bila po mnogim drugim hitovima, ne po ovom,iako su imali spot soup for one nije nikada bio ultra hit kao posle Modjo-ve obrade)

RATMrulZ

Re: Pesme koje su postale poznate zahvaljujuci remiksima

Post by RATMrulZ » 20 Aug 2008, 15:31

ne zaboravi na banalni primer toga:
Pink floyd - Another brick in the wall
i cuo sam ove godine:
RHCP - By the way
odlicna tema...

Hmmm

Post by Hmmm » 20 Aug 2008, 15:50

nisam zaboravio na to...tema je pesme koju su postale poznate zahvaljujuci obradama..to sto si ti naveo je bilo poznato i kada je izaslo u originalu

RATMrulZ

Post by RATMrulZ » 20 Aug 2008, 22:25

zavisi o kome pricas, nama jesu, ali ima seljana koji ne znaju ni da te pesme postoje...

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 20 Aug 2008, 23:09

Bring out the gallows then! :twisted:
Stvarno, onog ko nije cuo za Another brick in the wall ili uopste Pink Floyd-a, treba ga vesati.

Hmmm

Post by Hmmm » 20 Aug 2008, 23:37

slazem se..another brick in the wall su skoro svi culi...dakle govorim o pesmama koje nisu bili hitovi..kao sto sma u prvom postu napomenuo..ako neko zna jos neke neka postavi

friedman

Post by friedman » 21 Aug 2008, 13:54

Ima i ona pesma, ne znam koji je DJ obradio - Eddie Murphy - Party all the time

Hmmm

Post by Hmmm » 21 Aug 2008, 19:32

ima i to ali ta pesma je bila i pre obrade hit :) ima i od Rick Astley - My Arms Keep Missing You (Danzel je obradio,ali i ta pesma je bila poznata pre obrade)

Post Reply