Hvala na cestitkama

Utiske cu preneti cim dobijem instrument...
Sto se tice porucivanja, to je sve relativno; Bukvalno se cenjkas...Ja recimo poznajem neke ljude tamo, pa mi opet nije islo glatko... Najbolja varijanta je da se obratis Gaji is Mitrosa Bg, kazes sta hoces, dogovoris se oko cene ( ako placas 50% ili vise od cene, mozes pokusati da pregovaras za popust ); Nezgodna varijanta je sto prakticno kupujes na slepo, kao kod narucivanja preko neta...Nema sanse da dobijes falican instrument ( sem ako to ne zelis ), ipak su oni distributeri, pa ako se nesto desilo sa instrumentom u transportu, ti nemas veze s tim, dobijas drugi...Najnezgodnija varijanta je sto je "Fender Serbia" zadnja rupa na svirali pa se ceka na instrument od mesec do 6 meseci

Drugar koji radi tamo cekao je svoju gitaru skoro 6 meseci...Ali ako kupujes nesto sto stvarno zelis, ne bi trebalo da ti predstavlja problem...Ja na Jaguara cekam petnaestak dana, a cekacu jos mesec dana - mozda i vise...
Sto se tice cena jeftinijih instrumenata ( ispod 700-800e ), tu je najveca zackoljica - svi distributeri, prodavci "friziraju" cenu da bi opstali ili uvecali svoj profit - jer to je roba koja se kupuje; Maltene sva pojacala, gitare i pomagala do te neke cifre imaju svoje kupce pa na kraju drzava sa izuzetno niskim standardom ima paradoks cene-kvaliteta; Prinudjeni smo da damo vise para za nizi kvalitet, dok visi mozemo dobiti za povoljniju cifru