Metal kod nas

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Metal kod nas

Post by mislim_stvarno » 10 Aug 2008, 18:38

Ja to ne volim mnogo, ali razumem da ljudi to vole, ali da propustim Black Sabbath ili bilo koji drugi od bandova sto volim zbog neceg takvog... Ne mogu ni da zamislim. Pa za dobre koncerte, odreknes se rucka ako treba, a ne flase piva. Ja cak radije idem na prakticno bilo kakvu svirku nego sto gluvarim, ali to sam ja, mnogo volim muziku, posebno live...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Aug 2008, 19:27

super sve to, ali to nema veze jedno s drugim, nemas svaki dan koncerte, to ko da kazes 'kako bre ljudi jedu slano, ja volim slatko', jedes oba.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Aug 2008, 20:07

Ja sam hteo da kazem da se odreknes svega ako stvarno zelis da ides na koncert, sa tim je pocela rasprava. Ako ti ja ili bilo ko drugi, svako vece potrosi 100 dinara, pivo cigare i karta za povratak nocnim prevozom, cak i da ides peske, to ce verovatno izaci vise od 100 dinara. Znaci ako bi se uzdrzao od tog vida provoda, za manje od mesec dana bi kupio kartu, to je ako izlazis svako vece...
Nekima jednostavno nije stalo do toga, ja ne kazem nista za tebe, jbg, ne poznajem te, ali znam neke koji jednostavno se prodaju kao metalci ili sta znam i vrlo cesto vise po parkovima, a kad je prilazio koncert judasa i slayera, nije im padalo na pamet ni da razmisljaju o koncertu dok ih nismo pozvali, a i tada onako ravnodusno i preko k-rca kao "videcu" i na kraju "ne mogu", a pri tom nose telefone od 100+e, tako da ne verujem da su pare problem. Ok, nekad nemas para da ides na svirku nekog cover band-a, ali kad neka institucija dolazi... jbg...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 11 Aug 2008, 02:41

pa dobro, sta ja znam, ima raznih ljudi sa raznim afinitetima. mozda ti likovi koji ne daju pare za cert sede kuci i slusaju muziku ceo celcati dan. mozda ne vide taj veliki koncert kao nesto sto mora da se obavi i nesto na sta mora da se ode. i jebiga, ni ja ni ti ne mozemo da im seremo, imaju neki pogled na stvari kakav imaju. ja licno idem na svaki koncert koji me zainteresuje, ali isto tako, jako cesto blejim. i jedno mi ne utice na drugo, normalno da cu otici na koncert na koji mi se ide, mogu da blejim svaki dan, a na koncert bas i ne mogu. ali ako neki tamo lik misli drugacije, ko sam ja da mu kazem sta valja?
jednostavno sam hteo da kazem da su to meni babe i zabe, zasto ne bi mogao i da blejis i da ides na koncerte? priznajem da sam se nasao malo pecnut vasim izjavama jer bas, bas gotivim da zablejim negde napolju sa nekim pivcem i ne vidim da to ima neke veze sa posecivanjem koncerata. pa ja idem na razne svirke raznih bendova raznih zanrova, raznih cena karata vec 10-15 godina i u isto vreme mnogo blejim:) ne vidim tu neku povezanost. taj sto mu se ne ide na koncert, nece da ide na koncert, nema to veze s tim sto on gluvari u parku, nego sto nece da ide na koncert i to je to. ne mozes da povezujes te dve stvari. mislite da dzejms i lars nisu blejali po parkovima?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Aug 2008, 09:04

Da, ali kljucna stvar je to, sto meni nije jasno kod tih likova, da dok je trebao da svira judas (njih pominjem zato sto su bili najskorije) ili bilo koji drugi bend, oni su hteli da bleje u nekom parku...
Ok, slazem se sa tim da mozda imaju drugaciji pogled na stvari, ali iz moje perspektive to je totalno idiJotski... To sam doduse JA...
Moze bilo ko da bleji svaki dan, ali da barem ne pozeli da vidi bilo koji veliki bend meni ostaje nejasno. Pa za neke koncerte ja bih prodao bubreg.
I opet kazem, nemam ja nista protiv blejanja, nekada i ja blejim sa ortacima u parkicu i ako mi to toliko ne prija, ok je zezanje i sve, ali nikada ne bih mogao da izaberem parkic pre nekog koncerta ili svirke koju zelim da vidim...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 11 Aug 2008, 12:29

ocigledno tu ima i drugih faktora...
-jel gotive judase?
-jel imaju pare za cert?
-jel su bas rekli 'ocemo da blejimo' ili mozda nisu mogli zbog nekog od ova dva razloga?
-kolko su bili informisani?
i tako dalje...sto se tice tvoje racunice da ako stedis, imaces za cert, ona je samo delimicno tacna. sta hocu da kazem: covek mora da zivi, eto, sta je ove godine bilo sa metal koncertima, bilo ih je hiljadu, neki su otkazani, ali dobro. znaci covek sedi i racuna da mu treba trista evra da bi otisao na sve to, a sve mu se svidja. a opet, moras da zivis, moras i da izblejis, i da narucis nesto u kaficu i da jedes ponekad napolju i da kupis neki casopis itd. i onda jednostavno iskalkulises.

e sad, ovo sto si rekao da je to iz tvoje perspektive idiotski. to isto mogu i oni za tebe da kazu, nemam pojma, 'vidi onog lika, jede kacamak vec mesec dana i ne izlazi iz gajbe da bi pristedeo za judase'. niko nije tu pozitivan i negativan, samo ste drugaciji.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Aug 2008, 17:49

Doolio wrote:ocigledno tu ima i drugih faktora...
-jel gotive judase?
-jel imaju pare za cert?
-jel su bas rekli 'ocemo da blejimo' ili mozda nisu mogli zbog nekog od ova dva razloga?
-kolko su bili informisani?
Da, samo sto je tada bio i slayer, ako ne volis ni jedne ni druge, pa jbg sta onda volis, a kao sto rekoh nose skupe telefone , tako da mislim da ni pare nisu problem. Tad je grad bio oblepljen plakatima, a ako ne odu na koncert, postojala je sansa da odu da spavaju ili da bleje negde...

Znam neke druge likove koji su prodavali opremu za gitaru(procesor i pedale), da bi otisli na neke koncerte...
Sad se to svodi na raspravu o karakteru ljudi, ali mene cudi to kako ima mnogo onih kojima NIJE STALO da vide neki veliki show. To ocigledno nisi ti, nisam ja, predpostavljam da vecina ljudi koji su posetili ovaj forum nije takva, ali nekim drugima je samo stalo da se opijaju iz veceri u vece bilo to u parku na stepenistu zgrade ili u nekom stanu, metal ili pank ili bilo koja druga muzika im je samo izgovor, i za te likove ja nemam ni malo simpatija...

Ova tema ide previse u off, a mislim da obojica vrtimo price koje ne vode nikuda, trebalo bi da ostavimo temu na miru...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 11 Aug 2008, 18:03

hm, pa ne bih se bas slozio da je ovo offtopic, al dobro. ali ostaje mogucnost da se ti likovi sto gluvare ko nenormalni pustaju muziku gajbi ceo dan:)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Aug 2008, 23:59

recimo da je tako, ali recimo i da postoje oni koji samo poziraju i da ih boli ku-ac za muziku i sve sto je dobro u muzici...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 12 Aug 2008, 17:23

postoje, ali oni nas ne zanimaju u ovoj diskusiji:)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 18 Aug 2008, 23:34

Kad pomenuste tribute endove, ne pamtim kad sam video bilo kakav tribute to Pantera.... Mislim, nije valjda da su toliko komplikovani za sviranje, a siguran sam da imaju VELIKI broj postovalaca

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Aug 2008, 00:02

Tribute to Pantera se zove Face Off i odlichan je, znash kako je skinuo glas...tj., znam zasigurno da su postojali pre 3 godine a za sad ne znam.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 27 Aug 2008, 11:01

Kramp
su moji drugari iz detinjstva iz kraja... stara ekipa.
http://www.myspace.com/krampband

Azazel
http://www.myspace.com/azazelserbia

Consecration
http://www.myspace.com/consecr8

Awaiting Fear
http://www.myspace.com/awaitingfear

Draconic
http://www.myspace.com/draconic

neki clanovi Consa i Drac su takodje moji stari drugari, pored toga sto su im i bendovi odlicni.

nije istina da kod nas nema dobrih metal bendova. nije istina ni da se metal ne slusa.
a sto se tice otkazivanja i lose posecenosti koncerata - i organizatori su malo nerealni i krivi za to.
80% metalaca su uvek bili svorc klinci i studenti (OK, ja vise nisam ni jedno, ni drugo,) i organizatori to trebaju da imaju u vidu.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Aug 2008, 11:21

Kramp nisam slushao ali je Azazel do jaja. I ostali bendovi koje si naveo, naravno, ali opet to nije neshto da sad kazhem wow...Draconic je opasan ali opet im neeeeeeeshto fali, nikako da odgonetnem shta, ali sigurno najbolji domaci metal bend. Uzhivo su brutalni, odushevio sam se pre 2 godine kada sam ih gledao kao predgrupu Evergrey-u.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 27 Aug 2008, 12:16

pazi, ni ja sad njih ne slusam kod kuce. ali su ljudi totalno nasvirani i izuzetno kvalitetni.
iskreno, nijedan nas metal bend, izuzev Svaroga, nikada nisam obozavao...

Post Reply