Jimi Hendrix
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Jimi Hendrix
kirk hamet je naznalica-obican mehanicki gitarista koji pravi soloe po sablonima.
u njegovim soloima nema osecaja i nema inspiracije.covek je totalno umetnicki tup.
dzimi hendriks je imao taj osecaj kod sviranja.sposobnost da izrazi emociju, stanje i poruku kroz jednu pesmu svaki put razlicito-dakle on svira ono sto oseca i tako moze u nedogled.
samo se pitam ko mu je bila muxa za sve to.
u njegovim soloima nema osecaja i nema inspiracije.covek je totalno umetnicki tup.
dzimi hendriks je imao taj osecaj kod sviranja.sposobnost da izrazi emociju, stanje i poruku kroz jednu pesmu svaki put razlicito-dakle on svira ono sto oseca i tako moze u nedogled.
Idi, begaj, to samo kad je rastiman, a kad se nastima...kirk hamet je naznalica-obican mehanicki gitarista koji pravi soloe po sablonima.
Kirk je tata!
'El ovako bolje:
[irony] Kirk bi ga razbio![/irony]
A muxa... ljuta droga, Santana, ljuta droga i viski kleti...

- johnny_b_good
cuo sam da je hendrix mogao da okrene gitaru naopacke,znaci obrnut raspored zica i da je przi ko lud.I da je radio akrobacije,prevrce se i przi i tako to...
- LazaRocker
Hendrix je i drzao gitaru ,,naopacke" jer je bio levak, tako da si mozda pomesao stvari. Kazem, mozda ti je taj neko od koga si cuo rekao tako jer je pogresno protumacio slike, a mozda i ja gresim.
U pravu si Lazo... Jimi je bio levoruk, a u to vreme nije bilo ili je bilo malo gitara za levoruke, tako da je on uzimao gitaru za desonruke i obrtao raspored zica kako bi ona tada imala raspored zica kao gitara za levoruke...
Hmmm, deder da se proveri, ali mislim da Hendrix -man uopste nije menjao raspored, samo je okrenuo gitaru i svirao...
To mi se cini po polozaju dok svira, ajd cu da proverim...
Znaci sve normalno, samo okrene gitaru..!
Proveri opet...dejankuki wrote:Hmmm, deder da se proveri, ali mislim da Hendrix -man uopste nije menjao raspored, samo je okrenuo gitaru i svirao...

U pravu ste... okrene zice... znaci E6 mu je gore E1 dole.. ok. Nesto sam premetnuo u glavi.. sorry!
- johnny_b_good
samo nesto.Magazin rooling stone ga je svrstao na 11. mesto top 100 gitarista svih vremena,a jos uvek je zivSantana wrote:kirk hamet je naznalica-obican mehanicki gitarista koji pravi soloe po sablonima.

A na prvom zna se...
Ma ta lista je jedno veliko SR*NJE... Samim tim shto svako preferira i ceni drugacije stvari, takbve liste je nerealno raditi... A oni su josh plus BASH usrali motku...
- Nyarlathotep
- MF veteran
da, Hammet iznad Zappe i McLaughlina.
Idioti!
Idioti!
Ne znam po kojim kriterijumima su je sastavljali tu listu ali gospodin Nirvana je na 12 mestu dok je Gilmour na 82., Angus Young na 96...
Vrh liste je relativno ok ali ono ostalo...

Vrh liste je relativno ok ali ono ostalo...

- johnny_b_good
za angusa mi krivo a tek sto slasha nema???makar na 100-tom
.Znam da se ne zove tako ali pretrazio sam sve i nema ga.Chika Les Paul je na oko 50 i nekom mestu.Valjda zbog konstrukcije gitare...

Haha e skoro se nisam ovako ismejao citajuci nesto, kako glupa lista o Boze...