Roland Cube 30x ili Vox AD30VT

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Roland Cube 30x ili Vox AD30VT

Post by cccira » 31 Aug 2008, 18:14

dweezil wrote:josh uvek ne mogu da verujem da coveku koji hoce da svira hard rock i metal nudis matorog Acoustica. Pa da najbolje na razglas da svira, tako svi i rade, sto bi svirali na pojachala.
Lepo je rekao da nece da svira SAMO to i da ce mu prljavstinu zavrsavati metal muff

dweezil

Post by dweezil » 31 Aug 2008, 18:16

a jesi probao da ukljucis metal muff u to? To bre ima da prsti na sve strane od presenca i visokih, bice dobro da ne kazem za sta... ljudi razmislite malo o cemu pricate?!

cccira
MF veteran

Post by cccira » 31 Aug 2008, 18:18

Ne, ali sam ukljucivao metal muff u dosta raznoraznih pojacala i na bilokom pojacalu koje ima clean kanal (!) je zvucao manje vise isto

dweezil

Post by dweezil » 31 Aug 2008, 18:21

pa onda ti nisi ubo taj muff u dovoljno mnogo pojachala, kad tako pricas. Aj ustekaj ga u bilo kog starog Fendera i Music mana ( mislim na pojachala) il eto i u tog Acoustica, i dobices sve ali ne ono sto ti treba.

friedman

Post by friedman » 31 Aug 2008, 18:24

Samo polako, bez svadje molicu. :)

Ono je vise vintage pojacalo, klasika, koliko mi se cini ima i reverb.
E sad, meni treba nesto sa cim cu malo da se igram, treba mi da ima barem par nekih osnovnih efekata, jer za dobar procesor nemam para, a i ne daje mi se bas para za to, kad mogu imati razne efekte kakvog takvog kvaliteta na pojacalu. :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 31 Aug 2008, 18:29

A ti nisi ubo veliki broj metal muffova kad tako pricas. Naravno, bice pojacala na kojima ce zvucati bolje i onih na kojima ce zvucati losije, ali ako pojacalo ima normalan klin, jednostavno nema razloga da mm ne zvuci kao mm.
Nisam probao tog acoustica, niti kazem da je on bolji izbor od voxa, samo sam odgovorio na tvoje iscudjavanje koje ja smatram nepotrebnim

edit:
Ubaci se friedman kome ja licno toplo preporucujem voxa :wink:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Aug 2008, 19:06

A koliko koshta taj Metal Muff?

Neki Line 6 opremljen svim i svachim sam svirao u studiju 15 na Slaviji i za mene je to pojachalo uzhasno. Bash mi se nije dopao zvuk, ne znam da li greshim, i nekako mi izgleda samo pojachalo kao igrachka neka, mislim ima svashta u sebi, ali mi se nishta od toga nije dopalo, vishe mi se svidjaju efekti na Cube-u od toga :( Evo sad sam pogledao na Line 6 - ovom sajtu i chini mi se da je ovaj model Spider III.

friedman

Post by friedman » 31 Aug 2008, 19:11

Metal Muff, u Artistu oko 80e cini mi se. Ako hoces mogu ti proslediti PM u kojem mi je clan jcm 800 detaljno opisao ovu pedalu, i na tome mu se beskrajno zafaljujem. "D

friedman

Post by friedman » 31 Aug 2008, 19:45

Nego, i ja sam cuo za te Line 6 Spider-e da im je zvuk zivo sr***e. Ono, nabudzeni su kao sa nekim glupostima a sve je to bzv ispalo na kraju.
Izgleda da cu na kraju uzeti Vox AD30VT XL. :D
Jedino sto mi se kod njega ne svidja su glupi preseti za metal, ali kapiram da se sve to moze podesiti da bude dobro. Jos mi se cena na Artist sajtu bas svidja, samo 220e. :D

EDIT: Pre koju stranu, Tiki mi je toplo preporucio da ne uzimam XL seriju? Ako moze da mi pojasni zasto on to tako misli bio bih mu veoma zahvalan. :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 31 Aug 2008, 20:10

Pa sad, ne bih se slozio da je s***e, ali ok, nije the-state-of-the-art pojacalo.

Naravno, po sto puta treba napomenuti, opremu treba probati i videti da li zadovoljava vase sopstvene zahteve.

Spider pojacalo je takvo da je uglavnom radjeno na tipu modelinga a ne na samim modelinzima.. ima ih taman dovoljno da pokriju sve zanrove poznte do danas. Meni licno je za metal (ali onaj 80-tih) fenimenalan.. crunch, bluesy..

Klin, ... ok je to klin, ako nemas u usima marshalla ili neznam ni ja nesto sa 4x12" zvucnicima. Znaci neki crispy clean, sa dovoljno basova i malo izrazenijim srednjim.. no ipak na kraju to su 2x12 ili 1x12" cak...

Acoustic nisam probao, ali zar stvarno nije i fora da clean farbas pedalama i efektima, a ne da dodajes distorziju na OD ili na distorziju pojacala???... hmm sta ces onda dobiti??
Mada opet, ako je to nekome drago...ok JA nemam nista protiv.

Na kraju, back to topic, da li Voxa ili Rolanda.... ne znam ali roland ume da bude jaaako, cak iznenadjujuce dobar u miksu.. Vox.. nisam ga nesto probavao. Samo na jednoj svirci, i to uz bass i bubnjeve, tako da je svakako izasao.. (narvno, ono kad sam malo radeo kao ton engineur...) Pa eto, dajem glas Rolandu!

P.S.1 ahh da, veeelika je razlika izmedju Spidera od 15W, 30W i jacih Spidera!

P.S.2 ako JCM nema nista protiv, i mi bismo da vidimo taj review.. ne vidim razlog sto ga nije odmah dao u javnost!!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Aug 2008, 20:27

Da, Spider III je Spider III a Spider Valve je nešto drugo.

Ako sam bio malo napadan za Acoustica, izvinjavam se, ne pokušavam da ga čoveku prodam. Ali sam ga ekstenzivno slušao u vrlo oštroj lampaškoj konkurenciji i održao je svoju stranu (a o nekoj konkurenciji sa Valvetronixom na temu "clean vs. clean" nema ni govora).

Ako smem da zamolim za "loptu na zemlju", ovo je ipak razgovor na temu "šta pristojno kupiti za vrlo malo para". Nema tu nekog velikog izbora u našim uslovima, nažalost...

(EHX Metal Muff ruleZ. Da nije Ćććirinog MMa, ne bih se ni zainteresovao za pravljenje savršenog overdrajva i ne bih razvio uvo za pedale koje "seku" u kontekstu benda. Dok se nisam "naoružao protiv" njega, molio sam Ćććiru da ga ne donosi na džemove, jer u šta god da uključimo Ćććiru - od njega se skoro ništa i skoro niko od nas ne čuje, toliko je MM "masan" i sarađuje dobro sa svim mogućim i nemogućim pojačalima. Čak ni Criticalova MXR Dimebag Distortion pored njega nije imala nikakve šanse... Kudos za EHX :!: )

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Aug 2008, 22:38

ma ja ti kazem orange, a bend ce sam dodje, ako radis i sviras, pa onda ce da te traze svi, pogotovo kad cuju TAJ TAMNI ZVUK BLEK SABATA KROZ 15 WATTI SHEAR TERRORA!!!

dweezil

Post by dweezil » 01 Sep 2008, 00:14

legendo ako je tebi Metal Muff glavni alat za pravljenje gaina, kad pocnes da soliras niko te od silne buke i prshtanja nece nista cuti. I nije sve na cemu pishe "metal" stvarno za metal. Fuzz je ipak samo fuzz.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 01 Sep 2008, 00:44

dweezil wrote:legendo ako je tebi Metal Muff glavni alat za pravljenje gaina, kad pocnes da soliras niko te od silne buke i prshtanja nece nista cuti. I nije sve na cemu pishe "metal" stvarno za metal. Fuzz je ipak samo fuzz.
Reci mi, iskreno, da li si ikada probao Metal muff?
To bi bilo ovo:
Image

dweezil

Post by dweezil » 01 Sep 2008, 00:48

da i po meni uopste nije metalska pedala, vise mi zvuci kao jak i ruzan fuzz-booster, by the way a koji fuz pa zvuci lepo. 8) Al pazi ako te Rocket nagovorio da je kupis, mogu da razumem, covek ne voli metal.

Post Reply