String dumper

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dejankuki
Ćale - moderator

String dumper

Post by dejankuki » 03 Sep 2008, 14:32

Da li ste nekada imali glavobolju, kako da umirite zice da se ne cuju dok svirate taping.. ili kako da sto cistije snimite solo, bez onih dodatnih zvukova zica koje trenutno ne svirate... ma ima puno trenutaka da se bas zapitate KAKO DA SPRECIM TU POJAVU...

E vidite, ja imam isti problem i resavam tako sto stavim parce sundjera izmedju fretboarda i zica...
Image

I ovo radi posao vrrrlo dobro, ali.. nije fleksibilno...

A ovo dvoje je lepo izmislilo i sad prodaje malkice kulturniju verziju istog tog "izuma" i nazvali su ga string dumper...

http://www.angelo.com/html/the_mab_string_dampener.html
Image

http://www.batten.com/index.php?option= ... &Itemid=27
Image

Image

A evo i video...

dweezil

Re: String dumper

Post by dweezil » 03 Sep 2008, 15:17

da dobra je to stvar, neku su metali i papirne maramice gde si ti stavljao sundjer, sve zavisi sta se ko doseti.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Sep 2008, 15:37

Cigareta je kewl rešenje.

Image

dweezil

Post by dweezil » 03 Sep 2008, 16:00

da ali mislim da tu nije u svojstvu dumpera?! :) i eddie van halen je znao tako da okaci.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 03 Sep 2008, 16:09

Cigareta definitivno nije u svojstvu dumpera ,ona pravi cool izgled :mrgreen:

Btw,ovo moram kupiti sebi da ne vodim vise borbu sa znojnicama i onim sirokim gumicama za kosu :d

Inace Michael Romeo (Symphony X ) svira ove tapping arppegios fore bez ovog dumpera i zvuci cisto ,kako on uspeva da zadenfuje zica ja ne znam ali,truth is out there.... :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Sep 2008, 16:57

cuj ovo eddie halen, ma nema on pojma u poredjenju sa dzony depom koji je isto to radio xD xD xD (ko nije gledao onaj legendarni nastup brejkersa johnnya deppa i jima jarmuscha nek pogleda for frdr info) xD

a jes korisno al nisi baja ako ti gitara lici na ono cudo s onim cudom... xD

ps. gledao sam satcha kako objasnjava da on demfuje zice prstima kojima nedrzi trzalicu dok radi arpedjoe i slicno, vrlo korisna fora, a ceo cilj je da je savladate toliko dobro da je jednostavno izvodite podsvesno... e sad mozda nagadjam, ali mozda i michael to isto radi... vidi na youtubu satcha kako to objasnjava ima video, davno sam gledao pa neznam tacan link i naslov videa xD

Critical
PedoBear

Post by Critical » 03 Sep 2008, 17:12

Za arpedja okej ali ne mozes da denfujes prstima ako njima radis tapping ,ok:D (mozes ako imas vise od 10 prstiju ,ahha)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Sep 2008, 17:31

Ladno veze nisam imao da ovo ljudi rade!!!!!!!!!!!!!

Nekako...uvek sam bio u tripu, jbga, vezhbali su hiljadu sati dnevno i zato to zvuchi tako chisto!!!!!

Ladno...

Mislim, ne treba biti genije pa da se setish ovoga, ali da se bash toliko koristi nisam znao. Ja sam uvek to svirao bez ikakvih "dodataka" i pokushavao da to radim da zazvuchi kako treba. Nekad uspe, nekad ne. Nisam od onih koji preterano tap-uju, mada volim, volim mnogo to da radim. :mrgreen: Ajde tapping mi i ide, ali kad treba one Tony-eve fore tipa sweep arpeggio pa odmah neki prag da se tap-uje koji je ko zna gde na vratu, to vec ide malo tezhe, mada sve zavisi kako se ruka postavi i koliko je opushtena. Dosta koristim dlan desne ruke u takvim situacijama koji spashava stvar ali koliko chisto to neki ljudi izvode, a vidi se da na vratu nemaju te "dodatke", je prosto (zamalo)obeshrabrujuce.

Ali valjda vezhba sve donosi, a s obzirom da je ne vezhbam vec sam u tripu da ce i to doci vremenom, od samog sviranja, mogu da ochekujem da tako chisto te stvari odsviram kad ono beshe? 2018-e? Tako negde... :)

dweezil

Post by dweezil » 03 Sep 2008, 17:52

haha, pa Satriani je snimio Power cosmic sa papirnom maramicom zakacenom na 1. polju, al on ima jako jako nisku akciju zica i bukvalno pipka zice gentle. A to za mutovanje zica na kojima ne sviras desnom rukom, to svi rade.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 03 Sep 2008, 17:55

Jel se odusevljavas pravim dumperima ili mom?

BTW, veoma je vazno da se nauci stopovanje zica, bilo kako, levom, desnom.. nije vazno.. ali ovakva jedna stvar je potrebna kad se zeli vise..

Eto ja je koristim kad snimam. Kolko god da pazim, na snimku se ponekad cuje ono kad pustis zice, ili kad predjes/prelazis u drugu poziciju, kad tapujes... ma .. Moze samo i pri promeni akorda ili hvata da se cuje..

Medjutim, kad stavim ovaj moj denfer (dumper) imam mnooogo cistiji snimak. Ali.. kad hocu harmonike, ili da se igram whammy-jem... moram da skinem...
Eto probajte ovaj moj nacin i vidite razlike..

dweezil

Post by dweezil » 03 Sep 2008, 18:01

a eventualno da koristis neki gate kad snimas da nemas tih nuszvukova. verujem da sundjer sasvim lepo radi posao. :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 03 Sep 2008, 18:08

Prodju gate. prodju... tj. budu dovoljno jaki od thresholda pa udju u snimak... a ako povecam threshold, onda cao dinamika... nece uvek gate...

A ovo sasvim lepo radi... (lepo, ne fenomenalno... )

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Sep 2008, 20:05

dweezil wrote:haha, pa Satriani je snimio Power cosmic sa papirnom maramicom zakacenom na 1. polju, al on ima jako jako nisku akciju zica i bukvalno pipka zice gentle. A to za mutovanje zica na kojima ne sviras desnom rukom, to svi rade.
Pa znam da to svi rade nisam ni mislio da sam otkrio neku revolucionarnu tehniku. :)

A za Satrani-a si me sad smorio, ako je istina, brate, koji bedak... A uzhivo kad svira, nisam gledao nijedan njegov koncert sto godina, jel ima neshto na pvom pragu, chini mi se da nema?

dweezil

Post by dweezil » 03 Sep 2008, 20:13

ma ne sve pesme bre, ali citao sam davno josh da je tako snimio Power Cosmic, rekao je da je to koristio u studiju. A ono za mutovanje desnom rukom se odnosilo na Duane-ov comment a ne na tvoj. Stvarno treba da krenem da citiram. :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Sep 2008, 23:09

nisam znao, al znam da je satch govorio kako je to njegov fazon, mislim na njegov nacin xD

Post Reply