Elem, stvar stoji ovako: nisam još čuo da je neko menjao magnet zbog dotrajalosti (mada teoretski može i to da se dogodi) nego samo u slučajevima kada je neko generalno zadovoljan celom gitarom i sve mu je idealno (vrat, oblik tela, dobro drvo, težina, etc.) osim... zvuka. To se veoma često dešava (moj trenutni slučaj) i spada u red otprilike srednjih ulaganja u gitaru.
Pravo pitanje je da li se to isplati? Dakle, ako je gitara generalno OK i ako je za nju data ne mala suma novca a magneti prave problem onda je to opravdana investicija ali ako je za gitaru dato 100 evra onda ivesticija u magnete koji koštaju otprilike toliko po komadu nipošto nije dobar izbor nego treba tražiti novu gitaru. I sam ćeš se složiti sa da je je ideja da na neku "Jolanu" stavljaš Seymour Duncan ili DiMarzio magnete... pa ajd da preteramo i kažemo IMBECILNA! (otprilike kao ideja da na Yuga staviš mercedesove točkove... mada svašta ljudi rade...

Druga varijanta ti je da si recimo do sada bio zadovoljan magnetima koje si imao ali si promenio pojačalo/vrstu muzike koju sviraš/način na koji sviraš pa ti sada zvuk koji imaš više ne odgovara.
Treća varijanta je da ti magnet crkne mada ja još nisam čuo za takav slučaj i kontam da treba ili da magneti budu toliko loši da ni ne zaslužuju dastoje na gitari ili da si ti tolika stoka i da primenjuješ ogromnu dozu nebrige prema gitari (polivaš je pivom i kiselinom i ostavljaš je napolju naslonjenu na drvo na minus 20 i po kiši).
Eto to su ti slučajevi kada se magneti menjaju pa ti sad vidi.
Ajd uzdravlje i ako te zanima još nešto - viči