Softverski Bubnjevi

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Softwareski Bubnjevi

Post by dejankuki » 29 Aug 2008, 20:58

Nema problema sto si postavio link... i ja cu :mrgreen:

Ovde ti je veoma lepo objasnjeno kako se koriste, sta ti treba i sve ostalo o EZ drummeru. Mada, da si procitao onu temu za koju ti dadoh link, a u njoj linkove do samog programa mozda i ne bi pitao opet.. na netu ima bezbroj "tutorijal" videa o ovom programu...

znaci youtube link 1

youtube link 2

I na kraju njihov zvanicni flash
http://www.toontrack.com/EZdrummer_flashtutorial.asp

S tim da je ovde objasnjen Pop& rock kit, ali isti princip je i sa ostalih 7 expanzija!

Evo opet stranica sa EZ drummerom
http://www.toontrack.com/ezx.asp#dfh

i stranica sa svim expansion kitovima...
http://www.toontrack.com/ezdrummer.asp

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 01 Sep 2008, 17:16

Dobro .... shvatio sam sve i hvala na pomoci.

A sada drugo pitanje.

Ima li neko EZ Drummer i njegove ekstenzije koji funkcionisu bez problema?
Imate li neki link za download koji je dobar i da skinuti materijal bude ispravan?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Sep 2008, 21:56

Ok, to smo reshili :) , ali da li neko mozhe da mi kazhe kako se "rade" ghost note, neakcentovani udarci u nekom drum editoru i kom?

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 02 Sep 2008, 11:49

Cortex wrote:Ok, to smo reshili :) , ali da li neko mozhe da mi kazhe kako se "rade" ghost note, neakcentovani udarci u nekom drum editoru i kom?
Velocity. Sto je manji to je tisi udarac.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 02 Sep 2008, 12:47

Ghost nije nikakav veliki problem, ali moze biti PITA dok ne udjes u fazon..

Iako ja u zadnje vreme preferiram vec gotove MIDI paterne iz pomenutih programa, ranije sam sve to morao daradim u Reasonu, rucno.

OK.. Ghost je kao neki "preroll" na dobosu... ili predudrac.. ili... ovo ce ti bolje objasniti bubnjari..

A ja mogu ovako..
Pre glavnog udarca na dobos (ili posle) dodaj dva-tri-cetri udarca koji treba da budu dosta tisi . Znaci smanji velocity.. donji prozorcic!
Image

i maaalkice van grida da bi dobio utisak zivog bubnjara..
Image
a ovde gde je zeleno, tu dodajes udarac da bi bili tri, ili cak jos jedan da bi bili cetri.. kontas..

eto to bi bilo to... u slikama.. nadam se da kapiras a sve tozvuci ovako..

http://www.box.net/shared/2fetvlmio8

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 02 Sep 2008, 15:55

E Deki hvala ti puno, pretpostavljao sam da se to radi na tako neki fazon al reko da pitam dok i sam ne isprobam jer sad nemam vremena.. Hvala na trudu da uploadujesh to. You are the man :)

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 02 Sep 2008, 22:42

Ljudi, vidio sam negdje da postoji Drum Kit From Hell refill za Reasonov drum machine. Jel ko sta sazno o tome? Sve bih ja to poskidao, al ne znam kako sta radi, a pocvelike su datoteke.

A i Reason Drum Kits 2.0 sam provalio... zna li ko kakav je ton?

Dushan S

Post by Dushan S » 09 Sep 2008, 03:57

Koristiti Reason za rock bubanj je kao orati njivu tako što uzmeš golfa četvorku i onda mu nakačiš ralo i udri opreko njive. Nema veze što si navikao, prebaci se na nešto što je logičnije tipa Cubase, Sonar itd, kasnije će ti biti drago.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Sep 2008, 10:06

Dule, moze i Reason, ali ti se medjunozje otegne do patosa.. evo pJesmica cisto kao primer. Stvari su "demo" tj. snimljeno samo kolko da se ne zaboravi, jer je band bio pred "sporazumnim' raspadom..... tako da ne gledajte mnogo na kvalitet i sam aranzman. Radeli su kod mene i mnogo vremena smo proveli bubnjar i jada sredimo bubnjeve. Radjeno je skroz u Reasonu.. bubnjevi i bass gitara... moralo je tako. Gitara je snimljena Zoom 707 direk u karticu.. Radjeno je doduse Rewire-om u Nuendou.. Ali je bubanj kuckan u Reasonu...to je poJenta.

http://www.4shared.com/file/26656429/73 ... otony.html

i evo jos jedne... http://www.4shared.com/file/26655635/6a ... y_out.html

ma evo jos jedne http://www.4shared.com/file/26656983/15 ... al_II.html

Dushan S

Post by Dushan S » 10 Sep 2008, 01:31

Verujem ja da može, ali ne znači da treba! Tebi svaka čast na trudu i borbenom duhu, kao i na rezultatima, mada mi je prilično teško da shvatim zašto si morao tako pa rewire, umesto da si midi kucao odmah u Nuendu! Da ne govorimo o tome da je ideja dobiti odvojene izlaze sa elementima bubnja pa onda popaliti neke valjane VST plugove, ili poslati po kanalima napolje u sto i neku analogiju.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 10 Sep 2008, 09:15

Hehe, pod najvaznije!! tad sam biJo mlad i neukusan.. ;)
pod dva, EZ i AD su tek kasnije izasli.. dakle u TOM trenutku sam se snalazio kako sam znao i umeo.. :D.
A pod tri, pre kompjutera, navikao sam na rad u Hardverskim ritam mashinama (Alesis, Yamaha...Boss), pa mi je filozofija paterna i odredjenih ritmickih sekvenci bila bliza i poznatija za rad.. (uostalom na taj fazon su i AD i EZ.. )

Sa druge strane, ja jesam razdvojio instrumente, tj elemente.. svaki je imao svoj kanal... i svaki je sredjivan pojedinacno.. Dakle malo sam koristio Nuendo (zapravo tad je bio Cubase), Reason i prednost rewirea..
A da, moglo je sve to i sa Batery kao VSTi.. ali ja batery nesto nisam vario...
No , bilo kako bilo, da ne sirimo pricu, sada radim i "kunem se" u AD i EZ,

iiii hvala ako ti se stvarno svidja sta sam uradio...

[BTW.. sve one moje stvari (u "vasi radovi") sam takodje radio tad, sa Reasonom..] ;)

A outboard.. ... nemam nista od toga, sve je ITB... home recording... :oops: :hide:

Cheers!!

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 13 Sep 2008, 13:22

Dushan S wrote:Koristiti Reason za rock bubanj je kao orati njivu tako što uzmeš golfa četvorku i onda mu nakačiš ralo i udri opreko njive. Nema veze što si navikao, prebaci se na nešto što je logičnije tipa Cubase, Sonar itd, kasnije će ti biti drago.
!?
E bas necu!

U cemi je razlika Cubebase
Image

i ovoga

Image

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 15 Sep 2008, 10:26

Dushan S wrote:Koristiti Reason za rock bubanj je kao orati njivu tako što uzmeš golfa četvorku i onda mu nakačiš ralo i udri opreko njive. Nema veze što si navikao, prebaci se na nešto što je logičnije tipa Cubase, Sonar itd, kasnije će ti biti drago.
Baš tako!

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 15 Sep 2008, 11:07

Tiki the Boyler wrote:
Baš tako!
Bilo bi lijepo da se prije ovakvih simpaticnih saljivih poredjenja napise konkretno koji je nedostatak programa.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 16 Sep 2008, 20:17

Druže, duga priča... a na tebi je hoćeš li je skontati pješke ili ćeš poslušati ljude koji godinama rade taj posao...

Post Reply