Ibanez JS 100

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
balanso
MF veteran

Ibanez JS 100

Post by balanso » 21 Mar 2007, 13:36

evo i mog prvog posta pa da iskoristim priliku da pozdravim sve posto sam novi ovde . malo sam citao po forumu i nije mi jasno kako su ljudi gotivni jedni prema drugima , mislim , na svako pitanje ima odgovor niko nikom ne kenja i slicno ..... mislio sam da cu zateci ovde gomilu nabrijanih likova u fazonu "niko kao ja " .......... stvarno ste do jaja ...

nego ...... konacno sam se nakanio da se bacim na pravljenje gitare .... telo je kao satrianijev ibanez a vrat ce biti malo drugaciji sa nekim custom inlay-ima..... pa ako neko ima neki predlog kako da sebi olaksam posao .......

eto toliko od mene za sad .....

e da jedno pitanje mada verovatno ne spada u ovaj forum ... kako da skinem one vezbe sa mega upload .... jel mora da se skida onaj mrtvi toolbar qrac ?????

hvala

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 21 Mar 2007, 14:15

Nisam shvatio da li vec imas telo ili hoces i njega da pravis. Ja nemam iskustva sa pravljenjem ali evo par linkova, nadam se da su od pomoci:

Building Body's
Building Guitar Necks
Building a solid-body guitar
Fret Calculator
Fretboard shape calculator

Mozes pitati i mikija u ovoj temi viewtopic.php?t=502 , ali koliko vidim nema ga na forumu u zadnje vreme.

Pozdrav

balanso
MF veteran

Post by balanso » 21 Mar 2007, 19:23

hvala mnogo za linkove ..... poceo sam danas sa izradom tela .... kako cu da se ***** od testere ............ :cry:

vrat sam skoro zavrsio radim ga danas citav dan treba jos da uradim inlay i gornju kobilicu ..... ako nadjem neki digitalac postovacu neke slike ....

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 22 Mar 2007, 18:48

Bilo bi super da slikas to pa da vidimo kako napreduju radovi. Mozda i da objasnis ceo proces i uputis one koji bi zeleli sami da prave gitaru na sve stvari koje mogu da ih snadju :) .

Pozdrav i srecno :)

balanso
MF veteran

Post by balanso » 25 Mar 2007, 13:34

drvo je izrezano ........ kako me boli sve do qrca ........sad treba da ga turpijam .......najveca fora je sto je debelo 5 cm a meni treba malo manje od 4 ... ubicu se dok ga stanjim ..........joooooooooooooooj .... ja se izvinjavam sto se ovoliko zalim .... al care sto bole ruke ........ne mogu da upalim cigaru ..........trebao bih sutra da dobijem digitalac pa cu postovati neke slike i na kraju sam kontao da napisem neki "korak po korak" da vide ljudi sta sam radio ........ mozda nekom pomogne.............

jebene ruke

Post Reply