potrebne slike klasicnih gitara ....
potrebne slike klasicnih gitara ....
imam neku klasicnu koju bi trebao da restauriram a nemam ideja sta da joj uradim ....
tako da u ovoj temi mozete da postujete , po vasem misljenju, slike najlepsih klasicnih gitara ....
ja sam se satrao na google-u ali sve koje sam nasao su tako standaradne da me to malo nervira ...
znaci , sve sto je drugacije , zanimljivo , bolesno dobro bla bla bla samo da nije onaj mrtvi izgled klasicne ....
hvala , uzdravlje
tako da u ovoj temi mozete da postujete , po vasem misljenju, slike najlepsih klasicnih gitara ....
ja sam se satrao na google-u ali sve koje sam nasao su tako standaradne da me to malo nervira ...
znaci , sve sto je drugacije , zanimljivo , bolesno dobro bla bla bla samo da nije onaj mrtvi izgled klasicne ....
hvala , uzdravlje
Re: potrebne slike klasicnih gitara ....
Možda ne bi bilo loše da okačiš sliku tvoje gitare pa da damo neki predlog.
I još, ne bi škodilo malo informacija koje bi "novine" želeo da uneseš (samo boja, intervencije na drvetu...).
I još, ne bi škodilo malo informacija koje bi "novine" želeo da uneseš (samo boja, intervencije na drvetu...).
vidis , toga se nisam setio ...
sto se tice unosenja novina .... pa jednostavno bi hteo da joj promenim izgled , drvo je samo po sebi zdravo , promenicu civije, i napraviti novu kobilicu , posto je ova lesh ....
boja , graviranje , kobilice drugacijh oblika , slikanje, inlay-i, sve dolazi u obzir .... evo par slika gitare ,ovo su jedine koje imam...
vec sam je jednom preradio , ali me malo smorilo da je gledam ovakvu ....

sto se tice unosenja novina .... pa jednostavno bi hteo da joj promenim izgled , drvo je samo po sebi zdravo , promenicu civije, i napraviti novu kobilicu , posto je ova lesh ....
boja , graviranje , kobilice drugacijh oblika , slikanje, inlay-i, sve dolazi u obzir .... evo par slika gitare ,ovo su jedine koje imam...
vec sam je jednom preradio , ali me malo smorilo da je gledam ovakvu ....

Jel' to originalna kobilica?
Vrlo neobično i nefunkcionalno. Ima pramali zahvat što kao posledicu ima slab prenos vibracija na prednju ploču, a stoga i ton slabijeg intenziteta i kvaliteta.
Ako praviš kobilicu gledaj da svakako ima šira "krila", tj. da bude (kako se otprilike radi) polovina dužine donje menzure (donjeg šireg dela gitare).
Hedriks na klasičnoj
... tvoj izbor. Čime si ga preneo na gitaru (kojom bojom)?
Možeš se još "igrati" i bojama i to neprozirnim (gde se neće videti drvo) ili prozirnim (bajcom).
Danas imas bajceve (ili bajcove
) u apsolutno svim bojama pa možeš da odabereš šta ti odgovara i istoniraš gitaru (tekstura drveta će se videti ispod) i nakon toga je lakiraš bezbojnim lakom.
A ako baš želiš da je totalno "upropastiš" evo jednog zanimljivog linka (mada ovo ne preporučujem u smislu kvaliteta zvuka):
http://www.instructables.com/id/Homemad ... isting-one!/
Tako ljudi prave cutawey, stim što se to može raditi samo u estetske svrhe, jer će svakako unazaditi ton.
Vrlo neobično i nefunkcionalno. Ima pramali zahvat što kao posledicu ima slab prenos vibracija na prednju ploču, a stoga i ton slabijeg intenziteta i kvaliteta.
Ako praviš kobilicu gledaj da svakako ima šira "krila", tj. da bude (kako se otprilike radi) polovina dužine donje menzure (donjeg šireg dela gitare).
Hedriks na klasičnoj

Možeš se još "igrati" i bojama i to neprozirnim (gde se neće videti drvo) ili prozirnim (bajcom).
Danas imas bajceve (ili bajcove

A ako baš želiš da je totalno "upropastiš" evo jednog zanimljivog linka (mada ovo ne preporučujem u smislu kvaliteta zvuka):
http://www.instructables.com/id/Homemad ... isting-one!/
Tako ljudi prave cutawey, stim što se to može raditi samo u estetske svrhe, jer će svakako unazaditi ton.
a nije ti hendrix seo bas na to ako mogu da primetim... iako moram da priznam da je kul imati jimija... ali moram priznati da ja ako bi nekog djitristu stavljao na djitru onda bi to bio ili jimi ili tocak ili makedonac onaj... kako se zvasee... uvek zaboravim... xD
ma joj , bilo mi je dosadno , nisam znao sta cu s njom , pa eto klepim jimi-a , mama je njegov fan .... bilo je ili to ili janis joplin tako da ....
inace , radjen je olovkom , HB , mrtvom iz knjizare ....
ima li jos nekih predloga , ovo sa bajcem nije lose , samo sad opet me zeza odabir boje ....
u tome je problem , ne znam kako zelim da izgleda , pa sam zato trazio neke slike da vidim kako koja varijanta izgleda ....
ajte ljudi pomozite , sad kad imam kesha da ga pametno iskoristim , nisam vican stednji .... uvek mi nekako kafana sve otme ....
znaci , jos predloga ....
inace , radjen je olovkom , HB , mrtvom iz knjizare ....
ima li jos nekih predloga , ovo sa bajcem nije lose , samo sad opet me zeza odabir boje ....
u tome je problem , ne znam kako zelim da izgleda , pa sam zato trazio neke slike da vidim kako koja varijanta izgleda ....
ajte ljudi pomozite , sad kad imam kesha da ga pametno iskoristim , nisam vican stednji .... uvek mi nekako kafana sve otme ....

Nadam se da se nećeš naljutiti na moj predlogbalanso wrote:...u tome je problem , ne znam kako zelim da izgleda , pa sam zato trazio neke slike da vidim kako koja varijanta izgleda ....
ajte ljudi pomozite , sad kad imam kesha da ga pametno iskoristim , nisam vican stednji .... uvek mi nekako kafana sve otme ....![]()

Ako ne znaš kako želiš da gitara izgleda onda bolje batali posao (bar dok ne saznaš).
Kako već imaš keša najpametnije bi bilo da ga prikupiš još malo pa onda kupiš gitaru koju nećeš morati da prerađuješ

Budi jak, suprotsavi se kafani

fora je sto sam emotivno vezan za ovu gitaru , ja sam joj drugi vlasnik , stara je oko 40 godina ..... pa sam hteo da je sredim , da ne propada .....
Sigurno mislis na Vlatka Stefanovskog iz Leb i Sol-a...Duane wrote:ali moram priznati da ja ako bi nekog djitristu stavljao na djitru onda bi to bio ili jimi ili tocak ili makedonac onaj... kako se zvasee... uvek zaboravim... xD