POMAGAJTE!!!!!
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
POMAGAJTE!!!!!
Ljudi treba mi vasa strucna pomoc. Zelim da kupim akusticnu gitaru pod hitno, trenutno sviram klasicnu i muka mi je od nje!Najvise volim da sviram pesme od Led Zeppelin - a, Pink Floyd - a i mnogih blues izvodjaca. Budzet mi ne prelazi 350 eur! Dajte neke predloge sta za te pare moze da se kupi a da je odgovarajuceg kvaliteta. Nasao sam dve gitare koje ne prelaze 350 eur a to su FINA FP-950CEQBK i Yamaha APX500 pa mi treba vase misljenje da li ove gitare valjaju stogod ili imate neki bolji predlog???? Unapred HVALA
Re: POMAGAJTE!!!!!
A da uzmes elektricnu? Ako vec hoces da sviras floyde i zeppeline, teze ce to ici na akustari. E sad, ako uzmes ozvucenu, onda bi pozeljno bilo da uz nju imas i neko pojacalo i po koji efekat i sl. A i uz elektricnu ti treba sve to.
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Pa znam da ve zvucati MNOOOOOGOOOO bolje ali ima jos puno stvari koje hocu da sviram na akusticnoj trenutno sam skoncentrisan na neki blues a mozes da zamislis kako to zvuci na klasicnoj! Sledeca kupovina ce biti elektricna ova je sada HITNA KUPOVINA! PREDLOZI?????
Nisam u toku sa modelima, ali cu ti preporuciti dve stvari: pogledaj Yamahe u Lyra-i, i Takamine u Mixu. Bilo bi idealno da u Liri zateknes Vedrana (Vekija, krupniji celav lik, dobro svira, veliki je pozitivac), i da ti on izdvoji par modela iz ponude i da ih probas. Moje iskustvo je da nikako ne bi trebao da odes u radnju sa zacrtanom gitarom koju hoces da kupis, a da ne probas druge. U Liri ce ti sigurno dati par modela razlicitih proizvodjaca da probas (npr. ortak je pazario neku Aria poluakusticnu za 200e, a gitara ubija kako dobro zvuci), slicna prica ti je i u Mixu. Za te pare mozes da pazaris sasvim finu poluakusticnu Ariu ili Takamine, a mozda i Yamahu. Otidji sutra pre podne, probaj, izaberi... Naravno- javi sta si kupio!
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Hvala na savetu, naravno da cu otici da pogledam. Nego nahvalili mi ortaci ovu FINA FP-950CEQBK iz Maricevog muzickog servisa a i ja sam je probao zvuci ok ( mada meni sve posle ove klasicne zvuci super!) pa reko da ipak proverim kod znalaca..... Samo ako mozes da mi napises gde se nalaze te muzicke prodavnice posto ja nemam pojam a iz Beograda sam? Thanks
Mix music je radnja koja se nalazi u Marshala Birjuzova broj 53, imas broj telefona i jos dosta podataka na sajtu> www.mixmusic-company.com. Lyra se nalazi kod autobuske stanice na samom autoputu, u blizini Sava Centra. Sajt je www.lyrastyle.co.yu, tamo imas i broj telefona. Okreni i trazi Vedrana na odeljenju za gitare, vidi kad je tamo, reci koliko kesa imas i sta bi svirao, i slusaj sta covek ima da ti preporuci (on ume da preporuci i instrument iz druge radnje, sto ga cini retkom vrstom medju prodavcima u srpskim music shopovima). Za tu gitaru kod Marica ne znam, prvi put cujem. Sad sam na sajtu pogledao, izgleda lepo i cool je sto je telo mahagonija (mada je spurce na ploci, a to dosta formulise zvuk), no cini mi se da bi neki Takamin ili Yamaha bili mnogo bolji izbor. Kad vec ides do mixa, svrati i u Music Trade, na Zelenom Vencu (kod okretnice 15,68, 75), mozda oni imaju nesto. Sajt im je http://control-sound.com
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
HISTORIK CARE MNOOOGOOO TI HVALA! Uclanio sam se na forum skoro i vidim da ljudi bas izlaze u susret jedni drugima.... Jos jednom, HVALA na savetima. Ako ima jos neko neki predlog ili kritiku??? P.S javljam sta sam pogledao od gitara ovih dana pa se javljam!