Histera - Oktobar

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
DrGreenthumb
MF veteran

Histera - Oktobar

Post by DrGreenthumb » 19 Sep 2008, 00:47

Khm, kao sto rece naslov, uploadovao sam na YT nedovrseni mix pesme koje sam sa drugarima snimio pre nekog vremena, nedovrsen jer je vokal grubo nasnimljen iz "prve" radi analize i daljeg rada na nj, pa ima dosta falsa, nivoi nisu korektni, neki delovi (gitare pre svega) su pobegli malo nazad u mixu, a ni produkcija, efekti i zavrzlame nisu radjeni. Dakle grub snimak, ali savrsen za analizu sta treba promeniti a sta ostaviti kako jeste. Lm, znacilo bi mi misljenje domorodaca ovog foruma :)
http://www.youtube.com/watch?v=aIcdvo0LKbE

dweezil

Re: Histera - Oktobar

Post by dweezil » 19 Sep 2008, 02:12

meni je svirka manje vise ok, a vocal bi trebalo opet da se snimi. iskreno ne svidja mi se kako lik peva, dobar pevac je ono sto odvaja dobar bend od prosecnog. Ne samo tehnicke mogucnosti pevaca nekog nacin kako je otpevao i doziveo pesmu. Pevanje na srpskom je jako da kazem ponekad nezahvalna stvar. Zato vecina bendova koji pocinju i lice svi jedan na drugi.

dweezil

Post by dweezil » 20 Sep 2008, 01:20

a ispao sad da sam strog i da sam nagrdio choveka al ozb ovo inace generalno mislim za vecinu bandova koji nesto pokushavaju da urade

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Sep 2008, 01:31

dobar pevac je ono sto odvaja dobar bend od prosecnog
Eeee... to i ja uvek kazem. :)
Jebe se publiki za bubanj, bas i gitare, pa i klavijature, ljudi prvo cuju pevanje, nazalost (ili na srecu nekih bendova). :(

Ali ovaj momak ne peva toliko lose, naprotiv. Svirka je dobra, i snimak solidno zvuci.

Ono sto meni smeta je,da budem iskren, tekst. Jbg, ne mogu da ga ignorisem, kad je na srpskom. :?

A i ova vrsta muzike jednostavno zvuci bolje kad se peva na engleskom (meni!), pa nek kazu sta 'oce ljubitelji pevanja na nasem jeziku po svaku cenu. Srpski je zajeban za pevanje, ali ekstremno, i to zna svako ko se zamlacivao pevanjem...

Najlepsi deo pesme je onaj spori od 2.38 pa do 3.00, otprilike. Tu se harma bas onako lepo razvija... :wink:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 20 Sep 2008, 01:41

dweezil wrote:meni je svirka manje vise ok, a vocal bi trebalo opet da se snimi. iskreno ne svidja mi se kako lik peva, dobar pevac je ono sto odvaja dobar bend od prosecnog. Ne samo tehnicke mogucnosti pevaca nekog nacin kako je otpevao i doziveo pesmu. Pevanje na srpskom je jako da kazem ponekad nezahvalna stvar. Zato vecina bendova koji pocinju i lice svi jedan na drugi.
Hehe, nisi nagrdio ne brini, taj je to snimio nacirkan kao mama, jos je dobro i ispalo :) Inace, pise izuzetne tekstove i opste uzev, razlicite knjizevne forme, sad mozda se nekom to ne dopada (pevanje na srpskom), ali su mu svi tekstovi zivotni a opet sa sedam slojeva - uvek tongue in cheek. Mislim da mu je najveci kvalitet boja glasa, a tehnika, hm pa recimo da je nema, ali za to sto pokusavamo da kazemo nije toliko bitno. Opet stvar ukusa... Mozda bendovi koji pocinju lice jedan na drugi ali ovaj je poceo 97-98. pa ti vidi ko na koga lici :)
Fala na komentarima, znaci mi da neko posveti paznje, a vise usiju bolje cuje :D
Cheerz!

dweezil

Post by dweezil » 20 Sep 2008, 02:01

ma ok, mislim nekad producenti vise imaju udela u finalnoj verziji pesme i pevanja nego sam band, ali to samo znaci da band nije dovoljno seo i razvio stvar kako treba. A dobro pevanje na srpskom je ipak posebna vestina jbg. zato Brejkersi, Orgazam il neznam Vlada Divjan, Oliver Mandic ili Vlado Georgijev pristojno zvuce i na sprskom, ali na tome se radi godinama. Ali ne moras da budes neki vrhunski instrumentalista da bi izbrusio neku prosecnu pesmu u hit i evergreen, ali moras da budes jako uporan i naravno i talentovan. Zato i treba slusati velike autore i pokusavati da skapiras skelet pesme, zasto je bash to na tom mestu tako otpevano i odsvirano i akcentovano.

iamdolly

Post by iamdolly » 30 Sep 2008, 16:00

Veoma dobar tekst, kao i muzika. Pogodili ste tacno sta moje usi vole da cuju :)
Pevaceva boja glasa je izvanredna, gitare odradile svoj posao, jedino bas malo slabije zvuci. Drago mi je sto neko u Srbiji pravi ovakvu vrstu muzike. No, ovo je samo moje misljenje, da ne bude zabune 8)
Jel ovaj bend svira gde gde uzivo???

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 30 Sep 2008, 16:25

iamdolly wrote:Veoma dobar tekst, kao i muzika. Pogodili ste tacno sta moje usi vole da cuju :)
Pevaceva boja glasa je izvanredna, gitare odradile svoj posao, jedino bas malo slabije zvuci. Drago mi je sto neko u Srbiji pravi ovakvu vrstu muzike. No, ovo je samo moje misljenje, da ne bude zabune 8)
Jel ovaj bend svira gde gde uzivo???
Drago mi je da ti se svidja, to je nekakav pre-mix snimak, pa su nivoi neusaglaseni (pogotovu back gitare, kojih jedva da ima) ali se cuje ono sto treba, barem za analizu zarad produkcije. Svirali smo svuda po Srbiji prethodnih godina, najcesce sa Block Out-om ili Bjesovima, jer zanrovski slicimo po malo (valjda :) ) ali vec duze vreme ne nastupamo zbog personalnih problema (basista otisao u USofA, pevac radi diljem Srbije, ja sam dosta zauzet) ali mislim da cemo smoci snage barem da zavrsimo ove snimke koje smo zapoceli... Ako bude nekih live nastupa obavesticu putem foruma, pa ko voli...
Cheerz! :D

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 30 Sep 2008, 16:58

Boga mi, Doktore, nije ovo loše. :) Samo, fali komplikovanije bubnjanje... :lol: Šalim se! :wink:

iamdolly

Post by iamdolly » 30 Sep 2008, 17:02

Nadam se da ce se sve srediti sa bendom, ipak slusati snimke nije isto sto i slusanje uzivo :D

Jezh

Post by Jezh » 03 Oct 2008, 20:42

Moram reci da mi se ovo svidja. Produkciju na stranu, pesma je sasvim dobra. Jes' da vuce na Block Out und Bjesove, ali opet ima neki svoj pecat. Sa ispoliranom produkcijom, mislim, da bi ova stvar 'ebala kevu :evil: Tekst je dobar, pevanje se svakako slaze uz pesmu a uvodni rif ne bih dirao ni za zivu glavu, jednostavno izuva. Tako da, ono, skrpite kes pa u studio da ovo zazivi kak' valja.

Just my two cents :wink:

Post Reply