Roland Cube 30x ili Vox AD30VT

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
friedman

Re: Roland Cube 30x ili Vox AD30VT

Post by friedman » 02 Sep 2008, 15:57

Mnogo mi je to skupo... Krajnji budžet mi je nekih 230e, 10 eura više manje...
jcm 800 wrote: Izvukao je Sad But True bez problema...I jos mu je ostalo rezerve gaina...
AD50VT na UK Modern amp simulaciji ima dovoljno gaina da sviras BILO STA od Metallice bez ikakve dodatne pedale.
Bez namjere da te ubjedjujem...(ne bih da dodjem u situaciju da me kunesh posle :P) ....ali...
Nemoj previse da vjerujes video clipovima...cesto mogu da daju vrlo nereferentan ton.

Pazi ja nisam probao XL seriju, pogledao sam njihov manual i vidim da su nesto prckali po dizajnu u odnosu na classic seriju.

Neke simulacije pojacala na njemu su valjda kao neke kopije onih sa neXL serije. Ono sto vidim da nedostaje na XL je Tweed 4x10, koji je po meni bio najbolji clean na neXL seriji. Ali zato su iskopirali Boutique CL i Black 2x12 koji mi bash i nisu nesto sjajno zvucali.

Medjutim, vidim da su zadrzali UK70 pod imenom Buzzsaw...Iako naziv zvuci agresivno moguce ga je koristiti kao clean...ako nisu prckali po gainu ovog voicinga
Naime UK 70 je navodno simulacija Marshallovog Plexija...Ovaj vocing na AD50VT ima itekako upotreblljiv clean na malom gainu...Stavise, ima fantasticnu dinamiku tako da i na maximalnom gainu mozes da izvuces dosta cist ton ako dovoljno lagano okidas zice. Na 60% gaina imash super clean, onako Marshallovski, pomalo tvrd i "mushki" na ivici cruncha, ali ipak clean...Samo ako pazis da ne okidas zice ko Pete Townshand.
Ovo naravno vazi pod uslovom da nisu prckali po osnovnom tonu koji je UK70 imao na AD50Vt...Malo me plasi onaj naslov...Buzzsaw

Tako da ipak ti savjetujem da ne sudish prerano. Kad podjes da kupish pojacalo, fino udjes u radnjicu pa pitash za XL, pa pitas za neXL...pa probash. Mozda ti cleanovi ti i ne budu zvucali tako loshe. A mozda neXL zadovolji i tvoje najekstremnije potrebe za gainom.

Konacno, ja mislim da glavna (jedina) prednost XL serije u odnosu na neXL je zapravo u zvucniku (jer kod 30w modela dobijes 12 umjesto 10...a u 50w dobijes 2x12 umjesto 1x12) a ne u bogatstvu distorzija. neXL serija ima sasvim dovoljno distorzija za vecinu metalurgije...ima nekih 2x hi gain zvuka (UK 80 i Boutique OD) i nekih 3 Ultra Hi Gain (UK Modern, US Hi Gain, i Recto) sto bi trebalo da bude dovoljno da svako nadje nesto za sebe...ukljucujuci i bracu Metalce.

Uostalom, vidim da ima AD50VT kod SkyMusic/a za nekih 300 eura...Valjda je to u okviru tvog budzeta ako sam dobro shvatio. Dakle ispod 300, a ima 12 u sebi...i to Celestion

Ako sam unio jos malo dileme kod tebe izvinjavam se...Ali bilo je u najboljoj namjeri.

Pozz
Nisi uneo dileme ni trunku, vec si je skoro rešio! Stvarno, taj AD50VT mi izgleda kao savršeno rešenje! Jedino šta me odvraća od njega je to što ga verovatno nikad neću iskoristiti u potpunosti, tj. otpanjiti. Šta ću kad sam rodjen na je***om selu, za svirku bih morao da ga nosim 20km. :( :cry: Ali video sam da ima onaj control snage tako da mogu da mu smanjim snagu na npr. 30w i odvrnem, ali i to bi čak mislim bilo previše za kućnu upotrebu. :|
U Artistu, AD30 je 200, a AD50 je u Sky-u 300e.
Znači, poslednje pitanje bi bilo: Da li da potrošim jos 100 eura (kojih sad nemam) za AD50VT samo zbog zvučnika? 300 eura mi je stvarno skupo za nešto što neću iskoristiti u potpunosti... Da li je ta razlika vredna zrtvovanja bespotrebne tezine, velicine, i najvaznije - cene pojacala?

Hvala puno svima koji su mi do sada davali savete!

Pozdrav!

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 02 Sep 2008, 21:33

Moje skromno misljenje je da vecina pojacala srednje i nize klase sa jednim zvucnikom manjeg od 12" ima manje-vise sindrom "boxy" kutijaskog zvuka, clean jos i moze da prodje, ali gain je onako, losh.

Kemfree
MF veteran

Post by Kemfree » 03 Sep 2008, 01:52

Ja imam Voxa AD50VT i ima vala mnogo dobre distorzije...

friedman

Post by friedman » 24 Sep 2008, 14:04

E ovako ljudi, imam mogucnost da narucim u CG Vox AD50VT po ceni od 650KM (oko 330e).
Da li je to previse za ovo pojacalo? Ako je u BG-u oko 300 ponovo mi se isplati kupovati ga ovde da ne bi nosio ogromnu kutiju cak iz BG-a. Ali ako je razlika preko 50e, onda mi bas i nije svejedno. :)

jcm 800

Post by jcm 800 » 24 Sep 2008, 18:43

friedman wrote:E ovako ljudi, imam mogucnost da narucim u CG Vox AD50VT po ceni od 650KM (oko 330e).
Da li je to previse za ovo pojacalo? Ako je u BG-u oko 300 ponovo mi se isplati kupovati ga ovde da ne bi nosio ogromnu kutiju cak iz BG-a. Ali ako je razlika preko 50e, onda mi bas i nije svejedno. :)
Ako si se odlucio za ad50vt i ako je to konacna cijena onda kupuj! Troskovi puta do bg su ti iznad 50eur ovih dana. Plus sto su carinici poceli da zajebavaju ako nosis bilo sta vece od boss pedale. Samo vidi je li tio 330 eur konacna cijena,da te ne ocarine i opedeveuju preko toga.

friedman

Post by friedman » 24 Sep 2008, 18:52

Konacna cijena, trebalo bi da narucim preko Muzickog Magazina. Cekam odgovor od njih, ali rekli su mi da mogu poruciti bilo sto sa sajta Brothers Music (ako je ovo reklamiranje izvinjavam se i slobodno izbrisite poruku). Na sajtu nema AD50VT ali sam ih kontaktirao preko mejla i rekli su mi da imaju po cijeni od 650KM, ali da sajt nije update-ovan. samo se nadam da me ovi iz Muzickog Magazina nece zajebavati oko narucivanja i cijene (rekli su mi da je cijena ista kao i kod Brothers Musica).
Jedva cekaaaam. :D

friedman

Post by friedman » 28 Sep 2008, 13:39

Samo da se zahvalim svima sto su mi pomogli savjetima. Ako sve prodje kao sto je planirano, za 15-ak dana postacu ponosni vlasnik pojacala koje se odaziva na Vox AD50VT. :D

Post Reply