Milionita tema o kupovini gitare :D

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Bodomovac

Re: Milionita tema o kupovini gitare :D

Post by Bodomovac » 26 Sep 2008, 11:46

Rocket Roll wrote:
Bodomovac wrote:Bolje zaobiđi Indijce i pali na Japance...
Neću morati i ovu temu da zaključavam, nadam se? Image
Ne vidim što bi...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 26 Sep 2008, 11:56

Bodomovac wrote:Bolje zaobiđi Indijce i pali na Japance. Ja imam indijski Jackson (JS30DK) i jako je dobar, ali Japanac jednostavno jede malu decu. Ja ti preporučujem DXMG, samo što će zamena magneta biti poželjna u nekom periodu, ali sumnjam da će ti se manje sviđati od tvojih trenutnih krš magneta. :)
Taj Jackson Kelly kojeg spominješ ako je stvarno nov (i dobar kao nov), onda je to odlična ponuda. Jedna drugarica ima japanski Kelly, i kaže da nije dobro izbalansirana gitara, pa vuče na jednu stranu, valjda tamo gde je telo, al' osim toga obožava je.
U Ibaneze se ne razumem, to prepuštam drugima.
hehe veruj mi da mi dash jolanu sa emg ili seymour duncan magnetima zvuchalo bi milion puta bolje nego moja gitara,uostalom video si je i chuo u subotu tako da shta da ti kazhem..dxmg ima te pasivne emg magnete jel da? a gledam i dkmg i to je dobra gitarica samo koliko je? dobro je josh dok telo vuche,loshije je kada ti kada vrat stalno vuche :lol:

friedman

Post by friedman » 26 Sep 2008, 13:15

Ja da sam na tvom mestu jurio bi Jacksona DK2M. Zaljubljen sam u tu gitaru, ali to je mozda samo moja licno misljenje. :D

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 26 Sep 2008, 14:24

probacu je shto da ne :) sada hocu josh da jurim i isprobavam gitare pa koja mi najbolje legne..icicu u oktobru u novi sad pa cu isprobati par jacksona i ibaneza pa vam javljam moje misljenje :)

Bodomovac

Post by Bodomovac » 26 Sep 2008, 15:01

Da, DXMG ima pasivne magnete, ali je jeftiniji za nekih 200eur ako ne i više od DKMG, a DKMG ima archtop što je po meni gadno... iz DXMG-a samo izbaciš te HZ-ove, prodaš za nekih 80eur, i kupiš Seymour Duncan Blackouts za 200eur. To je jedan od mojih snova... :( Naravno, najviše bi hteo RR1, al to je malo mnogo skupo...
friedman wrote:Ja da sam na tvom mestu jurio bi Jacksona DK2M. Zaljubljen sam u tu gitaru, ali to je mozda samo moja licno misljenje. :D
Naročito snow white...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 27 Sep 2008, 21:22

probao sam danas kelly-ja stvarno je odlichan zvuk onaj emg u bridge-u mu daje perverzija zvuk :D mada posle toga sam probao ibanez rg350dx i vrat mi je mnogo vishe legao nego kod kelly-ja rado bi pazario al chovek ima samo tu jednu bele boje,a ja bele gitare nepodnosim kad ih vidim odma se setim onih grandovaca shto tamburaju u prazno..

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 27 Sep 2008, 21:40

Moj ti je savet da preskocish RG350/370 i idesh na S ili da jurish neki polovni RG... Mozesh da probash moj RG550 i uporedish sa RG350/370, videcesh o cemu pricam... :wink:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 27 Sep 2008, 23:52

shto da ne hocu da probam shto vishe gitara i nadjem onu koja mi najvishe lezhi,za sada me najvishe interesuje jackson dkmg,dxmg i warrior mg serija(izgleda cu biti kratak za 100-150eura za nju :( ),a naravno voleo bi probati i tvog ibaneza nesumljam da je ubica :)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 28 Sep 2008, 02:27

dimmu wrote:shto da ne hocu da probam shto vishe gitara i nadjem onu koja mi najvishe lezhi,za sada me najvishe interesuje jackson dkmg,dxmg i warrior mg serija(izgleda cu biti kratak za 100-150eura za nju :( ),a naravno voleo bi probati i tvog ibaneza nesumljam da je ubica :)
Hehe... Ma to je prava stvar, probash sve zivo (ono shto si u mogucnosti) i onda imash kompletnu sliku shta i kako... :wink:

Ja sam od prvog u BG, tako da mozesh da banesh kad god 'ocesh... :)

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 29 Sep 2008, 20:04

vazhi rax ako budem svracao do bg-a cimacu te da probam tvoju mashinu :) zvao sam danas mitros i dxmg je 630eura,bome mislio sam da je negde oko 500,vrh 550 preshao sam se bash..dkmg je oko 880eura znachi on automatski otpada jer tolko novaca nemam :\ eto ostali su mi sad samo js30dk i kelly sa emg 81.obe su 350eura samo je kelly polovna ali je ochuvana kao nova,a js30dk je nov.e sad recite mi da li je pametnije da qpim kelly i dodam josh emg 85 ili je bolje da uzmem js30dk i u njega stavim seymour duncane ili emg?kontao sam ako uzmem kelly imacu ladne vode nekih 100-150eura za pojachalo(a ako uzmem js30dk nema teorije da mi ostane kinte za pojachalo) pa mi je na pamet palo line 6 spider III 15 i prijatelj mi je preporuchio roland cube 20x,koje je pojachalo bolje(za sviranje black/thrash i tu i tamo death metala) i kod nas jeftinije? zvao sam mitros danas kazhu imaju samo roland cube 15x on je 12000din,kontam da je 20x nekih 16000-17000,e sad pitanje je kolko je line 6 kod nas?

friedman

Post by friedman » 29 Sep 2008, 20:46

Ja bi definitivno isao na Kelly-a. Em sto je gitara savrseno ocuvana, em sto dobijas taj EMG 81, a 85 ja ne bi ni ugradjivao (ali to sam ja, jer samo sviram na bridge magnetu sa distorzijom), em onaj prelep oblik (Marty Friedman signature 8) )...

Da mozda nisi Mitros pitao koliko je dk2m? Bas me interesuje koliko je ta gitara...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 30 Sep 2008, 01:06

nisam,idem sutra u novi sad u mitros zapisacu sebi na ruku pa cu se setiti 100% da pitam koliko je dk2m :D (ozbiljan sam jedino cu se tako setiti :])

jcm 800

Post by jcm 800 » 30 Sep 2008, 09:40

Bodomovac wrote:Da, DXMG ima pasivne magnete, ali je jeftiniji za nekih 200eur ako ne i više od DKMG, a DKMG ima archtop što je po meni gadno... iz DXMG-a samo izbaciš te HZ-ove, prodaš za nekih 80eur, i kupiš Seymour Duncan Blackouts za 200eur. To je jedan od mojih snova... :( Naravno, najviše bi hteo RR1, al to je malo mnogo skupo...
friedman wrote:Ja da sam na tvom mestu jurio bi Jacksona DK2M. Zaljubljen sam u tu gitaru, ali to je mozda samo moja licno misljenje. :D
Naročito snow white...
Jel' ovako neshto...

Image

Image

Veliki ljubitelj dinky/soloist serije...
Jednog dana bice i soloist sl-3...neck through...sa duncanima...
a mozda jednog dana i neki San Dimas Charvel naleti...eh pusti snovi...

Zasad ovaj DK2m zavrshava posao...

jcm 800

Post by jcm 800 » 30 Sep 2008, 10:53

friedman wrote:Ja bi definitivno isao na Kelly-a. Em sto je gitara savrseno ocuvana, em sto dobijas taj EMG 81, a 85 ja ne bi ni ugradjivao (ali to sam ja, jer samo sviram na bridge magnetu sa distorzijom), em onaj prelep oblik (Marty Friedman signature 8) )...

Da mozda nisi Mitros pitao koliko je dk2m? Bas me interesuje koliko je ta gitara...

Eh, da...600 eura u Mitrosu...
Skupo, ali ko josh zali da potroshi na svoje snove...U principu gitara je odlicno uradjena. Meni savrsheno odgovara. Ibanezove vratove ne volEm...previshe tanki...ovaj je savrsheno izbalansiran. Bash prava mjera. Shiri i tanji nego kod strata, a deblji nego ibanezove palacinke od vratova.

Dodushe, morao sam malo da ga doradim nakon kupovine.
1. Doshao je sa fabricku ugradjenim Duncanovim magnetima JB na bridge i Jazz na necku. Posto je meni JB vishe hot vintage pickup nego neki hot rod bila je nuzna zamjena. JB je inace dosta krestav pickup, nekako je too bright...a posto ova gitara ima tijelo od (dosta laganog) aldera pa joj to daje dosta otvoren zvuk, i maple fretboard koji dodaje ostrinu...dobila se dosta kreshtava i vristeca kombinacija. Onako bash dobra za schredding...A posto ja ne volEm shredding...Sa druge strane Jazz Model na necku je bio suvishe nalickan, suvishe njezan za ovu gitru
Da skratim...nabudzio sam je sa DiMarziovim Super Distortion na bridge i PAF Pro na neck poziciji. E tad je gitara propjevala
SDist mu je gitari dala onaj neophodni fat tone..a paf PRO agresivnost i ujed na neck poziciji.

2. Blokirao sam mu floyd rose da ne moze da se zateze tj nije vishe floating. Pritegao sam mu opruge prilicno tako da je dosta tvrd (sto meni i odgovara) i ubacio sam mu drveni blok izmedju brdge bloka i tijela tako da nema problema sa stimanjem (kao kod "nemodifikovanih" floydova) niti sa zatezanjem zica kad se ruka nasloni na bridge prilikom palm mutinga...Rezultat: bolji sustain, stabilniji ton, lakse stimanje, i stabilniji bridge...Drugim rijecima gitara se ponasha kao da nema floyd...A ima ga...radi sve divebombing i sl...samo ne moze da zateze zice...ali za to imam prste...

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 30 Sep 2008, 11:06

a mozda jednog dana i neki San Dimas Charvel naleti
Oooooooooooooo daaaaaaaaaa..... Btw, ponovo su poceli da ih proizvode, ali ne znam kakvi su u odnosu na one stare modele.

Sto se tice dk2m, zvao sam mitros pre nekih mesec dana i lik mi rece 51.000 rsd. Pljacka. Za te pare bi trebali i kofer da daju.

Post Reply