Najbolja Gibson Les Paul Kopija?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Najbolja Gibson Les Paul Kopija?
Jedino mozes da suzis izbor na dve tri firme koje imaju te modele..
- mislim_stvarno
Da u pravu si. Ja sam to probao pre 3 godine, pa sam malo zaboravio sta mi je onaj bradonja pricao...Rocket Roll wrote: ...samo što taj od 300 evra nije ni od mahagonija, a brat-bratu nije ni od javora.Mada simpatično zvuči, i sve to. Malo su "mršave" te HP gitare za moj ukus - plaćaš k'o da dobijaš osam kila mahagonija i dve kile javora, a daju ti samo dvesta grama i jednog i drugog.
Sad sam pogledao u katalogu, i telo je od agatisa, a prednja ploca je od "javorovog furnira" (ne znam sta im to znaci, jel' to sperploca od javora ili nesto tako?)...
Juuu rockete sto me napusi
pa naravno da ja googlam i trazim, i po forumu sam trazio i skontao sam iz mnogih prica da su u inostranstvu jeftinije gitare. I da moj stric je svirao u svoje vreme gitaru i zna da prepozna "dobro" i "lose"
evo Dejane suzio sam izbor na dva proizvodjaca...
Epiphone i Ibanez
E sad epiphone ima standard i studio seriju, po cemu je ova studio serija jeftinija, citao sam i video sam da je telo i vrat istog materijala kao i standard
O Ibanezu sam cuo sve najbolje, jeste da je sve do zvuka gitare ali ja bas hocu izgled Les Paula tako da mi je epiphone do sada na prvom mestu...

evo Dejane suzio sam izbor na dva proizvodjaca...
Epiphone i Ibanez
E sad epiphone ima standard i studio seriju, po cemu je ova studio serija jeftinija, citao sam i video sam da je telo i vrat istog materijala kao i standard

O Ibanezu sam cuo sve najbolje, jeste da je sve do zvuka gitare ali ja bas hocu izgled Les Paula tako da mi je epiphone do sada na prvom mestu...
Ne, samo je gornja povrsina ukrasena javorovim furnirom. Kod skupih gitara je to sloj od 1 do 1,5 cm rebrastog javora, a kod jeftinih samo furnir onako za ukras.mislim_stvarno wrote:telo je od agatisa, a prednja ploca je od "javorovog furnira" (ne znam sta im to znaci, jel' to sperploca od javora ili nesto tako?)...
- mislim_stvarno
Nisam znao sta je furnir... Pomislio sam da je to malo deblji sloj(1-1.5cm
) neke sperploce od javora, ili nesto tako slicno.
To je znaci, kao neki list koji lici na rebrasti javor, a ne ceo komad od par cm-a...

To je znaci, kao neki list koji lici na rebrasti javor, a ne ceo komad od par cm-a...
- Rocket Roll
Ne, samo par milimetara debela javorova šperka. Toliko javora ne utiče na zvuk. Ali to zaista nije bitno, bitno je kakav je mahagoni odnosno agathis ispod te šperke. Ako je mahagoni, i to dobar komad, zvuk će biti vrlo "lespoliki".mislim_stvarno wrote:To je znaci, kao neki list koji lici na rebrasti javor, a ne ceo komad od par cm-a...

Izvinjavam se, ali mislio sam da će ti pomoći ako ti iskreno kažem gde grešiš. A grešiš, da ponovim, što suviše "čitaš" internet a premalo ideš po radnjama da stekneš sopstveni utisak. Prvo stiči utisak, a onda na forumu proveravaj da li je i koliko usklađen sa utiscima drugih! Inače u radnju ideš sa predrasudama - "Neznanko Neznanić mi je rekao da je taj Epiphone loš, neću zato ni da ga probam" - a predrasude su opasne stvari koje se svete i na duži i na kraći rok.Goja wrote:Juuu rockete...
Rockete respect...

- Rocket Roll
Veruj mi da je iz najbolje namere. To što čovek pod svojim rukama oseti, to mu je... 

A i to moze biti varljivo. Sve u svemu, tesko je kupiti gitaru, cak i kad imas pare.Rocket Roll wrote:Veruj mi da je iz najbolje namere. To što čovek pod svojim rukama oseti, to mu je...

epiphone je bulja.
vintage mozda nije od mahagonija a ima svejedno dobro ,tesko drvo i dere epifon. a zvuk je najmanje drvo-magneti su stvar.
nemoj da se opterecujes drvetom
vintage mozda nije od mahagonija a ima svejedno dobro ,tesko drvo i dere epifon. a zvuk je najmanje drvo-magneti su stvar.
Otkud sad pa toSantana wrote: a zvuk je najmanje drvo-magneti su stvar.

Pre će biti da je obrnuto.
ja isto nerazumem sta je hteo da kaze...
a sto se tice kopija, pa rekao bi da je epiphone neki kao cherni, neznam tacno model i detalje, od jednog cike sam ga zajmio na nedelj dana i bio je skroz kult...
a sto se tice kopija, pa rekao bi da je epiphone neki kao cherni, neznam tacno model i detalje, od jednog cike sam ga zajmio na nedelj dana i bio je skroz kult...
pa sta mi vi onda preporucujete???
Santana neam ja para za Vintage koji je skuplji pa oko 100evra od epiphone-a!!!
Santana neam ja para za Vintage koji je skuplji pa oko 100evra od epiphone-a!!!
pazi kad se radi o gitarama koje se prave kao kopija necege, tu nema pravila, znaci moze cak i da nezvuci uopste kao les paul a da je nesto za privlacenje musterija, tako da ti je najbolje da odes do par radnji i probas sve zivo i sta ti se najvise dopadne to pazaris, a ovo postovi nasi nek ti sluze za orijentir, jer je to sve maltene subjektivno(npr. mozda se nekom svira krsh zvuk xD salim se)...
hahahaha...Duane wrote:(npr. mozda se nekom svira krsh zvuk xD salim se)...
Drug me je vodio kod nekog njegovog frenda i probao sam epiphone, e sad neznam da li je studio ili standard jbg pitacu ga, ali gitara mi je extra zvucala, na cleanu i nije ostavila bas neki velik utisak(neznam kako da opisem zvuk), ali kad mi je ukljucio distorziju VRH...
Meni se licno gitara svidela, iako mi je na cleanu lose zvucala (bolje mi je zvucala pacifica duplo)...
E jbg sad sam u dilemi...