Omiljeni gitaristi?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Omiljeni gitaristi?
torima zipa malo tu vugla, nije taj dzi bas tako kanme... xD
Po meni najbolji je Steve Vai,to je moje misljenje..
Angus Young,ne znam da li je najbolji,ali sigurno ga je najzanimljivije gledati..kad krene headbanging
Vlatko Stefanovski je odlican,btw ima sestog koncert u bg-u..
Angus Young,ne znam da li je najbolji,ali sigurno ga je najzanimljivije gledati..kad krene headbanging

Vlatko Stefanovski je odlican,btw ima sestog koncert u bg-u..
Po meni - koliko god se moje misljenje ne bodovalo nigde - ne postoji najbolji gitarista.
Mozda najbolji classic blues gitarista je BB King, mozda nije, mozda je najbolji Power (rock) blues gitarista Gary Moore- mozda nije, mozda je najbolji instrumentalista Satriani, mozda nije... kako kome..
a ko je najveci utisak imao na mene - Gary Moore, Bata Kostic (ex YU Grupa- kao moj ucitelj), Eric Clapton - Cream Era, Angus Young, David Gilmour, Brian Robertson & Scott Gohram...
Mozda najbolji classic blues gitarista je BB King, mozda nije, mozda je najbolji Power (rock) blues gitarista Gary Moore- mozda nije, mozda je najbolji instrumentalista Satriani, mozda nije... kako kome..
a ko je najveci utisak imao na mene - Gary Moore, Bata Kostic (ex YU Grupa- kao moj ucitelj), Eric Clapton - Cream Era, Angus Young, David Gilmour, Brian Robertson & Scott Gohram...
omiljeniiiiiiiiiiiiiiiii.............hmmmmmmmmmmmmmmm
Stiv Lukater,narafski,na prvom mestu....
pa deset mesta prazno....
Jimi Hendrix, Santana, Satriani, Mark Nofler, Vai, Blekmur, Slesh.....
sve se to danas ogleda u tehniKi
sto bi rek`o jedan stari muzicar, mislim da je dzezer bio : "Sve sto je izmisljeno u vezi sa gitarom, izmisljeno je jos
50-tih godina...i to je to..." Naravno, nije sad Chuck Berry najbolji gitarista ikad, ali... Hendrix je car, on je tata bio za
dzitru... Posle njega jos samo mozda Blekmur, Malmsteen, Satriani i Santana su uspeli da izmisle neshto iole novo...
da ne lupetam ja mnogo, odox na klopu..

Stiv Lukater,narafski,na prvom mestu....

pa deset mesta prazno....
Jimi Hendrix, Santana, Satriani, Mark Nofler, Vai, Blekmur, Slesh.....
sve se to danas ogleda u tehniKi

sto bi rek`o jedan stari muzicar, mislim da je dzezer bio : "Sve sto je izmisljeno u vezi sa gitarom, izmisljeno je jos
50-tih godina...i to je to..." Naravno, nije sad Chuck Berry najbolji gitarista ikad, ali... Hendrix je car, on je tata bio za
dzitru... Posle njega jos samo mozda Blekmur, Malmsteen, Satriani i Santana su uspeli da izmisle neshto iole novo...

da ne lupetam ja mnogo, odox na klopu..

ako se sve ogleda u "tehniki" onda je lukater verovatno na 45 mestu...ali steva je odlican gitarista...a prvo treba videti onog lika sto svira bumbarov let na 380 bpm ili slicno pa onda donositi zakljucke kao ovaj...
a dodao bi jos jednog gitaristu na ovu listu a to je Les Paul... jeeebote... bas sam juce skontao kako covek cepa... i melodija i sve, ali tehnikaaaa... vanvremenska...
http://www.youtube.com/watch?v=7iGXP_UBog4 - nece ono youtube link pa da ga pokaze u prozorcetu, pa evo ga ovako, za osobe celicnije zivaca...
pesma je snimljena 1949 xD
a dodao bi jos jednog gitaristu na ovu listu a to je Les Paul... jeeebote... bas sam juce skontao kako covek cepa... i melodija i sve, ali tehnikaaaa... vanvremenska...
http://www.youtube.com/watch?v=7iGXP_UBog4 - nece ono youtube link pa da ga pokaze u prozorcetu, pa evo ga ovako, za osobe celicnije zivaca...
pesma je snimljena 1949 xD
Znao sam da cesh postovati 
Da nije mene bilo, ne bi ni doznao da je Les fakin' RAZBIJAC u svakom pogledu...

Da nije mene bilo, ne bi ni doznao da je Les fakin' RAZBIJAC u svakom pogledu...

morao sam... i hvala ti na tomu... ali stvarno je covek genijalac... ja sam mislio da je on bio onako solidan gitarista nista posebno, znam samo da je dosta eksperimentisao sa snimanjem u vise "track"-a i slicno, a da je ubica kao sto jes... ali najace su mi harmonije njegove... haos onako totalno su melodicne... tooootalno... xD
Oooooo da... Tad su nam bile "posebno" melodicne... 

"Omiljeni gitarista" je relativan pojam, bar sto se mene tice, ali ako je za mene to neko to su Radomir Mihajlovic Tocak, Vlatko Stefanovski i Slash. Pod ovim ne mislim ni na tehniku ni na zvuk i ne tvrdim da su najbolji, ali su meni omiljeni.
Inace za Les Pola sam cuo samo da je po njemu gitara dobila ime, nikad ga nisam cuo kako svira, pa hvala Duane-u i Rax13-u. Covek je fenomenalan.
Inace za Les Pola sam cuo samo da je po njemu gitara dobila ime, nikad ga nisam cuo kako svira, pa hvala Duane-u i Rax13-u. Covek je fenomenalan.
hvala tebi dobri covece sto si poslusao... za razliku od ostatka foruma koji i dalje misle da je to samo gitara... salim se.. ziv'o forum! xD
Treba napraviti razliku izmedju gitarista popularnih kod neizivljenih klinaca koji znaju samo za metallicu,koji misle da su u fazonu ako nose majcu Kill em all! i gitarista poularnih kod ljudih "zdravih" u mozak ,koji ne gledaju da li svira ESP ili Fender pa da proceni na osnovu toga da li je sranje ili ne!
Ne moze da bude Kirk Hammet da bude bolji od Satch-a pa da se ponovo rodi.
Ovde se vode disqsije o kvalitetu gitarista , a pola likova ne vidi dalje od METALLICE i ko zna kakvih neinovativnih bendova.
Meni omiljeni gitaristi:Blackmore,Yngwie,Vai,Satch,SRV,Magnus Carlsson.Mike Romeo.!(nisu poredjani po redu nabolji -najslabiji!!!)
Ne moze da bude Kirk Hammet da bude bolji od Satch-a pa da se ponovo rodi.
Ovde se vode disqsije o kvalitetu gitarista , a pola likova ne vidi dalje od METALLICE i ko zna kakvih neinovativnih bendova.

Meni omiljeni gitaristi:Blackmore,Yngwie,Vai,Satch,SRV,Magnus Carlsson.Mike Romeo.!(nisu poredjani po redu nabolji -najslabiji!!!)
Ne moze ni jedan gitarista biti bolji od drugog! Svako dozivljava muziku subjektivno... Razlog je totalno nebitan... Nekome ce Slash biti WOW, a Mike Shtern fuj...Melnar_89 wrote:Ne moze da bude Kirk Hammet da bude bolji od Satch-a pa da se ponovo rodi.
A pojam nalozenih klinaca je svima nama blizak...

sad metalika ispala kesa, a malmsteen virtuozni slavuj... come on... pa ako cemo realno meni je metalika i sad mnogo muzikalnija od up-and-down-harmonic-minora... sve je to stvar ukusa... zato pazi malo kad nazivas siru masu ljudi nalozenima, jer zadnji put kad sam ja proverio metalika je imala 40 puta vise fanova nego johann i verujem da johannu ne dodje na koncert 1% zemske populacije...
Da, da, totalno neinventivan bend koji uopste nije pokrenuo citav jedan ogromni pravac.Melnar_89 wrote: Ovde se vode disqsije o kvalitetu gitarista , a pola likova ne vidi dalje od METALLICE i ko zna kakvih neinovativnih bendova.![]()