Ne znam,on je sjajan gitarista, svira odlicno.Gitara mu ima lep zvuk,emotivno svira i meni je skroz ok!Meni se svidja,rado ga slusam.
  Ne znam,on je sjajan gitarista, svira odlicno.Gitara mu ima lep zvuk,emotivno svira i meni je skroz ok!Meni se svidja,rado ga slusam.Najveći Blues Uticaji?
Moderators: dejankuki, Trooper
Re: Najveci Blues uticaji
Ovde bre svi protiv Gary Moore-a   Ne znam,on je sjajan gitarista, svira odlicno.Gitara mu ima lep zvuk,emotivno svira i meni je skroz ok!Meni se svidja,rado ga slusam.
  Ne znam,on je sjajan gitarista, svira odlicno.Gitara mu ima lep zvuk,emotivno svira i meni je skroz ok!Meni se svidja,rado ga slusam.

Ne znam,on je sjajan gitarista, svira odlicno.Gitara mu ima lep zvuk,emotivno svira i meni je skroz ok!Meni se svidja,rado ga slusam.Re: Najveci Blues uticaji
ali ja njega nekako nemogu da posmatram kao blues gitaristu kako mogu da posmatram rej vona i galagera ili robera johnsona... nekako mi je gary moore mnogo varirao u stilovima cak mozete da ga cujete kako przhi metal solaze kako ih je on nazvao... a i njegova muzika je previse "mejnstrim" za good ole blues... ok jeste bluz ali nije good ole' blues a i vise vuce na neki rock hard rock nego na bluz... a ovde se po bluz temama bar ceni taj stari bluz feel i solo od "moz na prste nabrojati" tonova XD salim se za ovo zadnje XD

- LazaRocker
Clapton, B.B. King, J.J. Cale pomalo i SRV.

- 
				nenadnenad
uh al cu da skidam muzike sada
@rocket - gary moore treba da vrati fakin gitaru peter greenu :]
edit:
Ja sam nesto malo slusao bluz, uglavnom nesto starije i generalno mi se dopada siroviji zvuk, ne volim preproduciranost..valjda me neko konta.
nazalost samo ovo imam na kompu od bluzera :
Big joe Williams
Sonny Boy Williamson
Sonny Terry

@rocket - gary moore treba da vrati fakin gitaru peter greenu :]
edit:
Ja sam nesto malo slusao bluz, uglavnom nesto starije i generalno mi se dopada siroviji zvuk, ne volim preproduciranost..valjda me neko konta.
nazalost samo ovo imam na kompu od bluzera :
Big joe Williams
Sonny Boy Williamson
Sonny Terry
Robert Johnson,Blind Willie Johnson,Son House, Skip James, Blind Lemon jefferson, Bukka White,Leadbelly,Big Joe Wiliams,Sony Boy Williamson,Howling Wolf,John Lee Hooker,Muddy Waters,J.B. Lenoir,Bo Deddley...Malo li je??? 

- DrGreenthumb
- MF veteran
Samo moderniji blues-rock, jbg-a   , Bonamassa, Carlton i Ford, fullstop.
 , Bonamassa, Carlton i Ford, fullstop.

, Bonamassa, Carlton i Ford, fullstop.
 , Bonamassa, Carlton i Ford, fullstop.Re: Najveci Blues uticaji
Delta je mama, mada i od ovih  novijih ima nesto!  Ko voli garage blues preporucujem Black keys,Black eyed snakes,Soledad brothers,Tarbox ramblers, R.L.Burnside,Detroit cobras,Mr. Airplane man ...
 Ko voli garage blues preporucujem Black keys,Black eyed snakes,Soledad brothers,Tarbox ramblers, R.L.Burnside,Detroit cobras,Mr. Airplane man ...

Ko voli garage blues preporucujem Black keys,Black eyed snakes,Soledad brothers,Tarbox ramblers, R.L.Burnside,Detroit cobras,Mr. Airplane man ...
 Ko voli garage blues preporucujem Black keys,Black eyed snakes,Soledad brothers,Tarbox ramblers, R.L.Burnside,Detroit cobras,Mr. Airplane man ...- 
				Enterprise
Buddy Guy,B. B. King(malo sam tanak,ali prosirice se lista,vremenom)

-----------------------------------------------Enterprise wrote:Buddy Guy,B. B. King(malo sam tanak,ali prosirice se lista,vremenom)
Enterprise ogledaj moja poslednja dva posta na ovu temu...mozda ti pomognu!

- 
				Enterprise
Uh,nisam ni obratio paznju,malo sam neispavan.Sad ce malo youtube da radi.Hvala puno!xspaceman wrote:-----------------------------------------------Enterprise wrote:Buddy Guy,B. B. King(malo sam tanak,ali prosirice se lista,vremenom)
Enterprise ogledaj moja poslednja dva posta na ovu temu...mozda ti pomognu!
Drago mi je da ima ovoliko bluesera na forumu, očigledno sam živeo u pogrešnom uverenju da su ovde samo metalci. Verujem da se srećemo u Voxu, Kuglašu, SKC-u samo se ne poznajemo lično. Takođe sam ubeđen da ćemo svi biti na svirci Johny Wintera (zapravo ja možda i neću, drugi dan mi je slave, ali videću da umaknem). Ipak je to blues istorija, a on je jedan od tata i dolazi nam na noge (pardon, donose nam ga pred noge!).

Re: Najveći Blues Uticaji?
Sinoc sam odslušao slovenački Mojo band.....
opasni su a devojke pevaju za medalju.......
bilo je tu svirke od SRV-a do Arete Frenklin......sjajno......... 

p.s.Winter ce večeras biti hodočašće bluzera ovoga grada......a i šire.........

opasni su a devojke pevaju za medalju.......
bilo je tu svirke od SRV-a do Arete Frenklin......sjajno.........

p.s.Winter ce večeras biti hodočašće bluzera ovoga grada......a i šire.........

Ajmo izveštaj sa Wintera, slike takođe. Nažalost i sinoć sam imao goste pa nisam mogao da odem na koncert.

Osecanja su mi podeljena....od srece do tuge........
srecan sto sam video i cuo velikog majstora.......tuzan zbog njegovog fizickog stanja.......
svirao je sa puno energije u svom prepoznatljivom stilu, i to nikako nisam mogao da povezem
sa covekom koji je jedva izasao na scenu.........svirao je nesto jace od sat vremena
i videlo se da je to za njega veliki napor..........Highway 61 je definitivno bio vrh........
dugo cu pamtiti ovaj koncert............

srecan sto sam video i cuo velikog majstora.......tuzan zbog njegovog fizickog stanja.......
svirao je sa puno energije u svom prepoznatljivom stilu, i to nikako nisam mogao da povezem
sa covekom koji je jedva izasao na scenu.........svirao je nesto jace od sat vremena
i videlo se da je to za njega veliki napor..........Highway 61 je definitivno bio vrh........
dugo cu pamtiti ovaj koncert............