Pomoc oko kupovine Elektricne Gitare i Pojacala

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Scream Bloody Gore

Pomoc oko kupovine Elektricne Gitare i Pojacala

Post by Scream Bloody Gore » 27 Aug 2006, 17:59

Posle sviranja na akustari(jakoooo dugo s'obzirom na moje godine) resio sam da kupim El. Gitaru(i naravno neko pojacalo)-evo nekih predloga pa mi vi pomozite molim vas :D :D :D

Pojacala - 1. marshall MG10CD combo - snaga 40W,3 kanala,reverb,lampe u pretpojacanju 4xECC 83,lampe u pojacanju 4xEL84,footswitch.( 85e )
-2. marshall MG15CD combo - jacina 15W,2 kanala,CD input,emuliran linijski izlaz,emulirankonektor za slusalice,zvucnik 1x8(100e)

Gitare - 1. Apollo DPG-1350 - telo-americka lipa,kobilica-standard(BS-006),hardver-hrom,magneti-2 pojedinacna+jedan dupli magnet(403H),Broj pragova-24

- 2. Apollo DPG-1550 - Isto kao Apollo DPG-1350 jedino magneti-1 pojedinacni+2 dupla magneta(403H)

Unapred se zahvaljujem svima i izvinjavam se zbog nepreglednosti i nedostatka informacija :wink:

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 27 Aug 2006, 18:23

Naravno,ako neko ima jos predloga za pojacalo( do 120e ), i gitaru ( do 180e ) bice super ali vas molim da ako je ikako moguce ostavite i slike

Hvala Vam

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 27 Aug 2006, 20:42

Mg10cd nije 40 nego 10 W , i kakva tri kanala ?
Pa bolje je mg15, i skuplje :) . E sad opet ja da smorim sa BrandX pojacalom. Paralelno sam isprobavao Marshall mg10cd i BrandX 15-R. Prednost Marshalla je sto je MARSHALL, a BrandX-a sto ima 15W i reverb efekat. I marshall ima samo "tone" a brandx ima "trebble", "middle" i "bass".
Vrlo slicno zvuce a brandX je skuplji 200, 300 dinara.
Marshall je ipak marshall, mozda sam se zeznuo sto sam kupio ovo drugo, al nek ide zivot :) .
Evo i slike ovde http://www.brandxamps.com/ .
Apollo gitare pojma nemam kakve su ... i za te pare ne znam sta bih ti preporucio a da te ne *****.

Imas ovde slicnu temu, tu su se spominjale razne gitare i pojacala (e da ima i neko jeftinije vox pojacalo) pa vidi : http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... 84&start=0

A cekaj Foxa i ostale da se pojave :)

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 27 Aug 2006, 21:14

Sto se pojacala tice, bolje kupi Fendera, mozda je malko losiji od Marshalla, ali je dosta jeftiniji. Ja imam Frontman 15G i sasvim sam zadovoljan.

Za gitaru, po meni najbolji odnos cena/kvalitet imaju Stagg gitare, uz zaista veliki izbor modela.

Pogledaj u Mitrosu, em su najbolje snabdeveni, em stalno imaju neki popust.

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 27 Aug 2006, 21:33

@KnightOfDoom bio sam na sajtu http://www.skymusic.co.yu i prepisao sve sto pise tamo o MG10CD na papir,pa napisao na ovaj sajt,

Tamo pise snaga-40W,3 kanala......(ostalo sto sam naveo)
bilo mi je cudno sto je pojacalo od 40W tako jeftino pa sam odlucio da pitam vas posto ste svi vi iskusniji (sta mislis koja je gitara bolja od one dve navedene?)

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 28 Aug 2006, 00:00

Ne bih da ispadne kako ja tu nešto sad "prosipam pamet" ali marshall MG10CD je definitivno pojačalo od 10W. E, sad to ne znači da je to pojačalo loše al opet ni cifra za takvo pojačalo nije mala pa razmisli i o VOX Pathfinder pojačalima. U suštini ti je najbolje da sve prvo probaš pa vidiš šta ti najbolje leži (ne znam po koji put sam ovo već ponovio).

Što se gitare tiče... ne mogu se pohvaliti da sam čuo/video/probao/svirao Apollo gitare :oops: (možda bi trebalo da jesam?)...

Svakako bi ti moj savet bio da ne ulećeš odmah u kupovinu nečeg preskupog nego da prvo i pre svega uzmeš nešto jeftinije pa ćeš posle lako menjati ako ti se ne svidi zvuk (u 99% slučajeva je tako) za nešto drugo. Kontam da ti za početak ne bi bio loš neki Squier koji je nije tako skup a ima solidne performanse i solidno je građena. E, sad ta gitara nema 24 praga pa razmisli da li ti to treba tj. da li su ti još dva praga više nešto bez čega ne možeš da živiš.
Stagg gitare sam probao i svirao i mogu reći da mene baš nisu nešto naročito dojmile. Mislim sve je to OK jeftina gitara i to... ali vidi se da baš nije mnogo uloženo truda u nju. Možda te ovo i ne interesuje ali kod mene i još par ljudi koje poznajem vlada mišljenje da od Stagga treba kupovati samo kablove i stalke za giitare (i to ne baš sve).

Eto toliko od mene pa ako te bude još nešto konkretnije zanimalo ti javi...

Ajd uzdravlje.

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 28 Aug 2006, 00:28

Ej @Fox hvala ti na ovome,koja je po tebi najbolja gitara do 200e (ali samo gitara bez pojacala)

Naravno da ovo pitanje vredi i za sve ostale,slobodno iznesite svoje misljenje

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 28 Aug 2006, 01:06

Sad će ispasti ko da sam im neki promoter al govorim iz ličnog iskustva...

Nije baš da se kunem u nju ali Aria MAC-40 uopšte nije loša. Evo ja sam je kupio ovog proleća i za sada me jako lepo služi. Valja napomenuti da je FloydRose poprilično loš i posle samo par zamena žica će ti se rupa za šraf na onoj "kolevci" što drži žicu "oblaznuti" pa nećeš moći da zavrneš šraf do kraja a samim tim ni da montiraš žicu kako treba. Ja sam pre par meseci zamenio ceo FloydRose mehanizam za originalni FR Fastloader (ništa se ne šrafi) pošto sam bio sick & tired od pojedenih šrafova i rupa za iste. Tako da znaš... ako uzimaš tu gitaru... odmah joj menjaj FloydRose i nemoj se ni truditi oko postojećeg (ušteda živaca).
Od ostatka opreme na gitari dodao bih da su magneti Humbucker/Single/Humbucker. Humbuckeri vrište propisno i jako lepo rade dok je (barem meni) single višak. Takođe imaš i splitter za humbuckere tj. možeš da ih razdvojiš da rade u single modu (kome to još treba??? :lol: ). Fretboard je rosewood i ima 24 praga.

Eto to ti je moja preporuka za u tom nekom cenovnom rangu.

Takođe vredi razmisliti i o Yamaha Pacifica (ako si skloniji "fenderastom" zvuku) ali je ona malo skuplja. O njenim performansama možeš pročitati na viewtopic.php?t=84&start=0&postdays=0&p ... highlight=
a tu imaš i dosta saveta pošto smo još jednom momku pomagali oko odabira gitare pa ako nisi pročitao... napred i navali (ima i o pojačalima).

Eto.

Ajd uzdravlje!

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 28 Aug 2006, 02:58

E uspeo sam da nadjem nesto o tim Apollo gitarama, deluju ok. Ali fala Bogu moras prvo da vidis kakav je zvuk i da li ti odgovara ceo taj osecaj. Moze da bude dobra al' ne mora znaci.Mislim, prepoznaces krs kad je uzmes u ruke :) .Ako deluje kao da nije krs, onda cuknes u pojacalo pa vidis da li je zvuk krs.Ako ni zvuk nije krs onda kupis :) .
U principu su potpuno iste (doduse napisao si i sam u prvoj poruci) s' tom razlikom sto DPG-1350 ima dva singla i jedan hum a ova druga dva hum-a i single. Kontam da bi ti ova druga bolje dosla za neki metal ili tako nesto.
Tremolo je ono....ali mozda moze da posluzi :) .
Ako te zanima nesto u fazonu stratocastera imas Apollo DST-100 . On je i jeftiniji - 145 evra, a ove dve su 175.
E sad nemam pojma gde si se informisao (ja sam skontao da je skymusic u pitanju) ako je ovo slucajno povoljnije dacu ti ime radnje na PP, da bas ne pravim reklamu :) .Ali mislim da je doticna firma i zastupnik za apollo.Drze te gitare godinama ali se ja nikad nisam interesovao ( 'ebo me ibanez).

E da sad kad je Fox pomenuo Mac-40...vidim da ima za 200 evra. Bilo bi pametnije da das 25 evra vise i da uzmes tu Ariu.Pa se strpi malo za pojacalo.

edit:
Vidim da ima i neka Aria XL-DLX. Po opisu (ako je tacan posto smo svi videli da im je 40W i 10W isto :) ) je ista kao Mac-40 samo je oblik malo u Jackson fazonu (znaci :metal: ) i jeftinija je - 185 e .

Mozda sam i nesto pametno rekao sada, ali ne verujem....spava mi se :) .

@ Fox po avataru bi rekao da si se juce zapalio na koncertu :mrgreen: . Nisi valjda prosao ko James Hetfield :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrav

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 28 Aug 2006, 10:38

Matori DEFINITIVNO Aria!!! Nemoj uopste da razmisljas o apollo gitarama.

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 28 Aug 2006, 13:06

Sta mislite (realno) na neki malo bolji Ibanez (koliko ja znam svi kazu da su njihove gitare zakon :metal6: )

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 28 Aug 2006, 13:37

Za tako neke pare imas Ibanez grx140 (210 evra)
Image

Imas i gax30, mislim da je slicna cena proveri negde. Samo sto ima fixed bridge i malo ruzan oblik(bar meni).

Image

Meni se nisu svidele one Arie od 100 evra,ali ovaj mac-40 je totalno kul. I preporucio bi ti ga, ako ni zbog ceka drugog onda zbog floyda.

Ja sam Ibanez kupio zbog mog perverznog odnosa prema toj firmi :mrgreen: Ako ti nisi u tom fazonu onda uzmi ariu.

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 28 Aug 2006, 14:00

Meni su najjace gitare uvek bile Ibanez(bez sale) uvek mi se svidjao njihov oblik a i masa ljudi se kune u zvuk,ali sam uvek mislio da nemam para za neki dobar Ibanez.

video sam tvoj gsa60 i bas mi se svidja,koliko kosta i ima li neki takav (samo da nije oblika kao gax30) za 220,240e

Nabaci jos slika Ibanez gitara koje su do 240e :twisted: :twisted:

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 28 Aug 2006, 14:02

zaboravio sam da dodam - po mogucnosti da imaju 24 praga

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 28 Aug 2006, 14:31

Gsa je 260 evra (u sky-u je 300) ali ima 22 praga.
Gsa60 u odnosu na grx140 je malo bolje izrade i nekako mi je lepsa. Mislim da imaju iste magnete, mozda ima razlike u drvetu... ne znam.
Vidi ovde ostale pa ih okreni i pitaj za cenu http://www.mixmusic-company.com/ .
Mislim da GRG-170 ima 24 praga ali ne znam koliko kosta.
Ibanez do 240e sa floydom neces naci (jedino onaj "standardni tremolo"), pa se opet vracamo na ariu :) .

off topic: Jel zna neko kako se na Srpskom zove Agathis? Koje je to drvo? Muci me vec neko vreme :)

Post Reply