Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Vas lanac gitarskih efekata
Sad otvara stranicu ali nece da skine fajlove...
Sto ih jednostavno ne stavljas na box?
Hteo sam ja, al mi je profil na boxu nesto s.ao pa sam probao ovo drugo go.no...Funkomat wrote:Sad otvara stranicu ali nece da skine fajlove...

Evo trenutnog stanja:

ako cesto koristis Wah, trebao bi da ti cuchi odmah iza compressora.
Ai, funkomat, pa ovo je bas onako, lepo...
Uvek me je zanimalo kako ljudi koji imaju pred/pod sobom toliko pedala uspevaju da na svirci nagaze pravu, u pravom trenutku (bez zezanja).
Meni je ponekad tesko i sa ovom mojom DS1 i Zumom, ***** se, ne iskljucim na Zoomu efekat, a ukljucim dist, i onda to stvarno opako zvuci...
Kontam da bi za nogovanje pedalama trebalo imati posebne vezbe.
Uvek me je zanimalo kako ljudi koji imaju pred/pod sobom toliko pedala uspevaju da na svirci nagaze pravu, u pravom trenutku (bez zezanja).

Meni je ponekad tesko i sa ovom mojom DS1 i Zumom, ***** se, ne iskljucim na Zoomu efekat, a ukljucim dist, i onda to stvarno opako zvuci...

Kontam da bi za nogovanje pedalama trebalo imati posebne vezbe.

auuuuuuu funkomat... upala ti sikira u med... pa kad pre povata sve to? all i got is this lousy jimi hendrix exp procesor(salim se ja... lepi moj mali... cuvacu te pazicu te i zvacu te... jimi hendrix experience digitech pedala) xD
Znam i uvek je tako na kom god pojacalu da sviram ali na ovom mom mi se vise svidja ovako kako je...dweezil wrote:ako cesto koristis Wah, trebao bi da ti cuchi odmah iza compressora.

Hvala, hvala.sinisake wrote:Ai, funkomat, pa ovo je bas onako, lepo...
Uvek me je zanimalo kako ljudi koji imaju pred/pod sobom toliko pedala uspevaju da na svirci nagaze pravu, u pravom trenutku (bez zezanja).![]()
Meni je ponekad tesko i sa ovom mojom DS1 i Zumom, ***** se, ne iskljucim na Zoomu efekat, a ukljucim dist, i onda to stvarno opako zvuci...![]()
Pa nemam pojma...

Cesto mi se desava da zaboravim da ugasim efekat ali retko kad nagazim pogresnu pedalu a i nikad ne nosim sve pedale sa sobom.

Pa eto... Skupile se...Duane wrote:auuuuuuu funkomat... upala ti sikira u med... pa kad pre povata sve to? all i got is this lousy jimi hendrix exp procesor(salim se ja... lepi moj mali... cuvacu te pazicu te i zvacu te... jimi hendrix experience digitech pedala) xD

Wah ti stoji zadnji u lancu, po meni to je losa opcija u svakom slucaju, a posebno sto je iza digitalnih spravica to ne valja. Mislim kapiram da ti je zgodno da ti bude na desnoj strani zbog gazenja i svega ali ono... anyway to je samo moje misljenje.
dweezil wrote:Wah ti stoji zadnji u lancu, po meni to je losa opcija u svakom slucaju, a posebno sto je iza digitalnih spravica to ne valja. Mislim kapiram da ti je zgodno da ti bude na desnoj strani zbog gazenja i svega ali ono... anyway to je samo moje misljenje.
Funkomat wrote:Znam i uvek je tako na kom god pojacalu da sviram ali na ovom mom mi se vise svidja ovako kako je...
za sta ti je naj digitech futsfich
Za jamman-a.
Za listanje kroz loopove...
Za listanje kroz loopove...
Moj lanac je citav smjesten u Roland VG-99.
Spino wrote:Moj lanac je citav smjesten u Roland VG-99.
I jel vredi toliko para?
Za šta koristiš Phase 90?Funkomat wrote:Evo trenutnog stanja:
Ne znam zašto, ali verujem da bi mogao da radi neku tu-i-tamo VIBE simulaciju, pa ako ga "gaziš" u tu svrhu, ajd' molim te reč-dve o tvojim utiscima.

Koristim ga uglavnom na tim sporijim podesavanjima za neke opustene funk melodije i redje sa distorzijom...
Mnogo je lep zvuk samo je problem u tome sto malo ali primetno pojacava i distorzira signal kad je upaljen pa mi to malo smeta kad je pojacalo jako pojacano.
Jako mi se svidja zvuk kad se splituje signal ispred njega pa se cuje i clean i efekat.
U kombinaciji sa delayom i drugim efektima mogu bas zanimljivi zvukovi da se dobiju...
Mnogo je lep zvuk samo je problem u tome sto malo ali primetno pojacava i distorzira signal kad je upaljen pa mi to malo smeta kad je pojacalo jako pojacano.
Jako mi se svidja zvuk kad se splituje signal ispred njega pa se cuje i clean i efekat.
U kombinaciji sa delayom i drugim efektima mogu bas zanimljivi zvukovi da se dobiju...