Kako ste odabrali bash bass?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Re: Kako ste odabrali bash bass?

Post by sirac-šunka » 25 Jun 2008, 13:07

Pa ovako, bash bass sam odabrao zato sto je sto je to mnogo kool i zato sto sam stvarno shmeker kada stavim kacket i ukipim se, evo ovako:
Image
Naposletku i simultano okidanje sa 2 prsta stvarno i nije mnogo tesko...

dejankuki wrote:Ej bre... ne dirajte mi Jolanu... prvu ljubav zivota mog...
Jolana se potpisala sa NEBOJSA, pa ne znam sta si ti to hteo u stvari da nam priznas... :mrgreen:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Jun 2008, 13:15

Hmmm, ne priznajem ja nista... nee necete me navesti... necete me slomiti... ja i dalje drzim cas...

revolucija je borba koja traje neee ni mucenje vam nece pomoci... ne priznajem!!!!

Eno ih u sumi pored potoka, al nemojte da im kazete da sam vam ja rek'o..

BTW, ajmo da se vratimo na temu....

duxi90

Post by duxi90 » 25 Jun 2008, 13:19

Cela ekipa je odgledala film "The school of rock" i onda se naložimo da napravimo bend. Drug je već svirao gitaru, jedan je seo za klavijaturu, a ja se dohvatih za bass (jok, nego ću za bubnjeve?!). Bass sam prvo svirao na jednom sintisajzeru, pa na akustičnoj i na kraju sam kupio mog prvenca. Ponosan sam na činjenicu da se nikad u životu nisam izjasnio kao gitarista i ono "bass" uvek naglašavao s ponosom!

jolana

Post by jolana » 25 Jun 2008, 13:31

pozz za sirca shunku i hahaha ,sorry u bessu sam se pogresno izrazio nema nista lose u kacketu i tome,nego sam mislio da ima more losih basista a malo dobrih

a nick mi je jolana zato sto posedujem jednu lepu jolanu rubin

poizz svima

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 20 Jul 2008, 10:48

изабро сам бас јер кад свирам могу да зверам уоколо и да ме боли пиша, и да изгледам као да знам да свирам, иако насумично крљам по пентатонској скали...
као што рече сирацшунка изгледам коол :lol:

The Mask AE

Post by The Mask AE » 20 Jul 2008, 17:02

sirac-šunka wrote:Image
Omg Tom Morello presao na bass guitar? :lol:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Jul 2008, 03:18

Pa dobro, fala, ako je to bio kompliment... :)
Mada, nisam bash toliko kooooool... :?

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 04 Sep 2008, 18:43

ishao sam sa drugovima na svirke ovako lokalnih bendova...gledao kako sviraju...onda sam razmisljao da uzmem da sviram gitaru jer sam se bash nalozio...ali nisam iz razloga zato sto je par mojih drugova vec sviralo...e onda sam se opredjelio za bass...eto zelio sam da se razlikujem od njih...kad sam ga kupio...tu MOĆ vam ne mogu opisati...nije to bilo samo razlikovanje nego sasvim nesto drugo...naravno to sam skontao posle...definitivno moj instrument :D

sifumarko

Post by sifumarko » 07 Sep 2008, 19:42

Prosto... burazer je lead gitarista i to mnogo bolji od mene. Ritam gitarista vise ne treba nikom i tako sam morao da se prebacim na bass. Probao bubnjeve kratko ali kad sam shvatio da nikad necu imati dobar instrument bez da pljunem 1000 evra i da kad hocu na svirku moram da unajmim kombi i da nijedna riba nece da se odusevi kad me vidi kako lupetam u pozadini i niko me ne vidi, resio da batalim.

Sad pokusavam da uvaljam fendera i pazarim neki pristojan bass i konacno preuzmem ulogu koja mi odgovara.

A i sem toga, cak i dok sam svirao gitaru uvek sam odvrtao bass potenciometar na max a i nekako mi bass najvise lezi. Probao skoro i vidim da mi ide lepo :) iako nisam svirao pre. Mislim da sam jednostavno bass-ista po prirodi :)

Routasydan

Post by Routasydan » 07 Sep 2008, 23:12

Cuo sam Steve Harrisa i totalno odlepio za bass gitarom. Naravno posle sam slusao i mnogo vece majstore, ali zahvaljujuci cika Stevi Harisu zam zavoleo taj instrument :)

U prvom razredu srednje sam celu godinu stedeo pare od uzine, istovarao povremeno kod druga slepere plastike (bila su to teska vremena '90-ih) i jedva sam uspeo da skrpim za polovnu Jolani Iris bass, koja je pri tom bila rucno farbana nekom cetkom, i to ocajno, dleke od cetke su bile na sve strane, kao i kapljice farbe, ali gitara je radila :)

smrt_co

Post by smrt_co » 09 Sep 2008, 10:33

Sviram gitaru 7 godina or so, a bass manje od godinu dana. Cini mi se da sam se zainteresovao za isti (daklem, nalozio :) ) kada sam video i cuo Stu Hamm-ov solo na nekom Satrianijevom koncertu. Covece! Odsvirao je Mesecevu Sonatu tapingom, a posle neku svoju slap/country kompoziciju. Nakon toga, znao sam da cu jednog dana nauciti da slap-ujem. I dalje znam da hocu. :D

Drugi razlog bi bio sumanuti deficit basista. Skoro nikoga od mojih poznanika nije zanimao ovaj instrument, gajeci uverenje da su suvise dobri gitaristi da bi "presli" na bass. Za neke to i dalje vazi, ali vecina je samo bacala fekalije u ventilator. Ovako se svako jam-ovanje svelo na besmisleno tamburisanje u smenama. Zeleo sam da sviram muziku koja dobro zvuci, nevezano za intrument koji mi je u rukama.

Vecina gitarsta potcenjuje bas kao nezanimljiv instrument, ali ja nalazim savrsen balans pri sviranju oba. I naravno, nije ga lako svirati ako zelite da ga zaista dobro svirate.

Toliko. :)

VeNoM

Post by VeNoM » 14 Oct 2008, 18:08

Bass ima muda!! :P

sixstring

Post by sixstring » 14 Oct 2008, 20:51

beše novembar mesec...đole mi reče kako oće pravi raw black metal bend,i ja bi tu ''pevao'',al nema gitariste i basiste,onda me isti primi kako je bas prost i da uzmem nešto,i samo počnem,distorzija sa basom i urlanje i bubanj,pa naći će se možda i neki gitarista.i tako,sedam dana prođe,prva sedmica decembra je,i meni ti neki čiča uvali jolanu za 60e...i tako,u suštini zbog mešavine tadašnjeg tripa, neke lične satisfakcije, i savatavanja riba xD

migor8

Post by migor8 » 14 Oct 2008, 22:46

Шмајсер wrote:изабро сам бас јер кад свирам могу да зверам уоколо и да ме боли пиша, и да изгледам као да знам да свирам, иако насумично крљам по пентатонској скали...
:D Taj rad!

EsoX

Post by EsoX » 15 Oct 2008, 03:33

Secam se da sam u osnovnoj skoli najvise mrzeo muzicko, ustvari bila je mrtva trka izmedju likovnog, muzickog i ucenja bilo kakvih pesmica napamet ( jer sam ih zaboravljao vec na putu do skole).. :) Uzimajuci ovo u obzir nemam pojma kako mi je palo na pamet da se pocnem da sviram bilo sta.. sta li je tad bilo u mojoj glavi :?: :?: Pre bass-a sam jedino svirao neki sintisajzer jer sam morao. Znam da sam jednom prilikom probao da sviram neku staru jolanu dok su drugari imali probu , pa mi se valjda svidelo... nesto kasnije je bas ta gitara bila moj prvi bass koji smam kupio. Prvo sto sam naucio gde je koji ton na i kako se citaju tablature ( bar ono osnovno, pritisni tu i tu lol), a onda skidao tablature sa neta i vezbao... Jedna od prvih upecatljivijih linija kojih se secam da sam svirao je Money od Pink Floyda ( a kako je to tad zvucalo ne zelim da znam :lol: :lol: ). Ono za pesmice nisam dzabe spomenuo jer i sad tako pamtim sta sviram :)

Inace bass je za mene zaista lep instrument... jeste da ima "sirov" zvuk, i cini osnovu zajedno sa bubnjem tako da se uglavnom ne istice u prvi plan ali i pored toga moze mnogo toga da oboji i doda jos jednu dimenziju, a bez njega je sve cesto nekako prazno. I preko samo 4 zice moze se izraziti dosta emocija...

Post Reply