Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Re: Oprema Koju Imate

Post by sirac-šunka » 15 Oct 2008, 11:50

Mogu ja da pogadjam, mogu ja... :)

Prvo ide octav-mendolina (ili buzuki, nisam siguran), ondak ono sa iskidanim zicama je lauta i konacno ono crno, najverovatnje gitara...
A jel sam pogodio, sam pogodio :D

@HillyBilly: Koja ti je poslednja gitara, ona akusticna?
Inace, vrlo lepa kolekcija, ja sam mislio da imas samo jednog gretcha... :)

viden

Post by viden » 15 Oct 2008, 11:56

sirac-šunka wrote:@HillyBilly: Koja ti je poslednja gitara, ona akusticna?
Rekao bih da je u pitanju el.akustična Takamine s najlon žicama.
I nadam se da mu nije poslednja :) .

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 15 Oct 2008, 12:11

To sam i ja pomislio, samo nekako mi ne ide uz ostatak kolekcije :?

Hillybilly

Post by Hillybilly » 15 Oct 2008, 12:52

Ona poslednja je Takamine najlonka TAN30C sa Cool Tube preampom (verovali ili ne ima lampu u preampu). Mnogo volim tu napravu jer ima radius na fretboardu za razliku od drugih klasičnih gitara tako da mogu sa sviram fingerpicking na njoj sa lakoćom!
Inace Epiphone nije više moj. Njega sam prodao i kupio Strat , vidi se na fotkama sa Jama.

Inače odlepio sam kad sav video Videnovu solidbody najlonku! Naročito izbor drveta. I ja sam radio sa kruškom neke maske za moja Hi-Fi Pojačala. Predivno drvo. To bi voleo da probam ako je izvodljivo! Odavno tažim nešto tako!

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 15 Oct 2008, 12:58

pa sirche to sam i ja mislio da su buzuki i lauta, al reko necu da lupam jer sam buzukije video razne, a nekako me najvise vuklo na buzukija al opet moze biti nesto skroz trece, a isto sam kontao da je lauta ali do sad takvu nisam video, ima telo laute ali neznam nekako vuce na neki orijentalni instrument bar mene neznam zasto... ja sam uglavnom vidjao one zapadnjacke rensansne laute sa po mlogo zica, npr sto edin karamazov svira...
gitar trile, svaka cast buraz! taj crni misteriozni instrument mi nesto poznat, al ***** li ga, nas onaj osecaj "kao da taj instrument sviram svaki dan, al nemogu da se setim koji je tacno" XD

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 15 Oct 2008, 14:58

Možda grešim, ali ono bi takođe mogao da bude instrument koji je bio preteča laute, a u Evropu je stigao zajedno sa Arapima. Instrument se zove ud, i dosta se koristi i danas u Egiptu, Tunisu... E sad još samo Buca da se javi, pa da razreši misteriju!

HillyBilly, ovde sam video svašta od opreme, ali moram da priznam da sam najviše fasciniran tvojom kolekcijom. O, srećni čoveče...

buca gitarista

Post by buca gitarista » 15 Oct 2008, 16:25

Kristijan wrote:Možda grešim, ali ono bi takođe mogao da bude instrument koji je bio preteča laute, a u Evropu je stigao zajedno sa Arapima. Instrument se zove ud, i dosta se koristi i danas u Egiptu, Tunisu... E sad još samo Buca da se javi, pa da razreši misteriju!
Sorry, Buca radi nocu i spava do kasno :D

Prvi instrument je grcki buzuki, sa 4 zice (tetrahordo) (postoje i sa 3, ali se drugacije sviraju, ovaj se stimuje D A F C, dakle, stepen nize od gitare)

Drugi je arapski UD, Kristijan je bio u pravu. Nema pragove, i u tome se razlikuje od laute (mozda i u jos necemu, nisam imao lautu nikad). Postoji i turski ud (Oud). Muka je nastimovati ga, i odsvirati neku melodiju koja nije sa tog podneblja (obicno neki producenti koji ne poznaju mogucnosti nekog instrumenta imaju nadobudne ideje o melodiji koju moras snimiti na nekom instrumentu, te komponuju srpsku skalu za indijski ili tursku skalu za grcki instrument) . Iz tog razloga sam napravio fretless gitaru.

Treci instrument jeste gitara, akusticna, Stagg (od prvih Stagg-ova koji je stigao u Mitros), low budget guitar, koja je sluzila za sviranje na svadbama pre podne; mada, sa novim zicama, posluzila je za snimanje 10ak pesama u studiju, kad Ovation nije bio dostupan. I to je vrlo licilo na nesto :D

a ovo je turski SAZ, baglama saz, duzi vrat:
Image

Hillybilly

Post by Hillybilly » 16 Oct 2008, 02:21

Kristijan wrote:HillyBilly, ovde sam video svašta od opreme, ali moram da priznam da sam najviše fasciniran tvojom kolekcijom. O, srećni čoveče...
Thanks, pa trudio sam se! Još kad bih imao više vremena da uživam u svemu tome.
Možda jednom prilikom okačim slike svih gitara koje nisam mogao da zadržim u svojoj kolekciji.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Oct 2008, 18:28

Meni je u poslednje vreme zhivotni san da makar samo jednom zasviram Oud, UD, ili kako vec :D

Taj instrument je 1000 puta za mene kulji od akustichne gitare, ma milion puta...i to arapski naravno. Mada bih voleo i turski da probam, shto da ne...

Koliko koshta otprilike i gde se mozhe nabaviti? Znam da odgovor nece biti "U Mitros-u, 345 evra" :D ali please ako neko ima neki info, bio bih zahvalan. :)

I josh neshto! Odushevio sam se kada sam video da HillyBilly ima akvarijum! :D Ja sam veeeeliki fan akvaristike i dugo sam se time bavio, od kada dodjoh u BG prestah... To Peco! :)

buca gitarista

Post by buca gitarista » 16 Oct 2008, 19:38

Cortex wrote:Meni je u poslednje vreme zhivotni san da makar samo jednom zasviram Oud, UD, ili kako vec :D

Koliko koshta otprilike i gde se mozhe nabaviti? Znam da odgovor nece biti "U Mitros-u, 345 evra" :D ali please ako neko ima neki info, bio bih zahvalan. :)
Jedino ako neko tvoj ide u Tursku ili Egipat. Ovaj na slici je iz Egipta, imam na raspolaganju i jedan manji, turski. Od sve moje zelje da na njima nesto pametno i masovno sviram, ispalo je da sam za 3 godine snimio na njima 3,5 pesama!!!
Ovo sto ja imam nije visoka profi klasa tih instrumenata (daleko su od suvenira, ali sam vidjao i bolje). Neko bi to licno morao da ti donese, nezgodan je za transport, kao i saz i buzuki i svi ti instrumenti oblika "tikve".
Cudi me da bi voleo to da sviras, niko nije izdrzao duze od 2 minuta da ga isprobava. Trenutno mi nije ovde, sto se mene tice, mozes da probas ovaj saz sa gornje slike, ili fretless gitaru.

Blingo

Post by Blingo » 17 Oct 2008, 00:09

Izvinjavam se na off-u,ali sam morao da odreagujem...
Cortex wrote:I josh neshto! Odushevio sam se kada sam video da HillyBilly ima akvarijum! :D Ja sam veeeeliki fan akvaristike i dugo sam se time bavio, od kada dodjoh u BG prestah... To Peco! :)
I ja se dosta dugo bavim akvaristikom....Mnogo lep hobi...Pozdrav za sve ljude s akvarijumima! :D :D :D

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 Oct 2008, 05:32

Joooooj zemljo Srbijo...

ja smem da se opkladim da na ovom forumu ima procentualno vise "odlicnih gitarista" nego na stranim forumima. Razlika je u tome sto tamo na temi Oprema Koju imate na svakoj strani ima po jedan Soldano SLO, Marshall iz '71, Gibson Les Paul Custom, Strat iz 70-e, razni Jem-ovi, Bogneri i sta ti ja znam... a pola tih sto ima tu opremu zna 3 akorda i vezbaju barre hvatove...
Mozda imaju bolju opremu ali nemaju bolje svirace!!! :twisted:

elem,
oprema:

Edwards Les Paul E-LP-130LTS/Relic
2005 Fender USA Stratocaster Standard (maple neck)
Epiphone Les Paul Standard (uskoro na prodaju poprilicno jeftino)

1979 Marshall Superbass 100w
cca 1961 KLEMT Echolette M-40
DIY Fender 5F2-A Champ (Celestion Greenback)
Fender Champion600

Dunlop Crybaby
Xotic BB Plus Overdrive
Digitech Bad Monkey
Boss DS-1 Keeley Mod
Marshall Guv'nor 2
Boss CH-1 Super Chorus
Boss RV-5 Digital Reverb

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 18 Oct 2008, 15:27

Bulatovic wrote: cca 1961 KLEMT Echolette M-40

Xotic BB Plus Overdrive
Super oprema, al za ove dve stvari...stvarno, svaka cast :mrgreen:

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 Oct 2008, 17:37

Hvala :)

evo i slicica echolette-a a da, zaboravio sam da napomenem da je neki nas majstor to preradjivao unutra, ali idalje je ista shema samo sto je echo izcucen

dakle, slike:

http://img165.imageshack.us/my.php?imag ... 587th3.jpg
http://img140.imageshack.us/my.php?imag ... 588ib4.jpg
http://img155.imageshack.us/my.php?imag ... 589sz4.jpg
http://img504.imageshack.us/my.php?imag ... 597ec7.jpg
http://img81.imageshack.us/my.php?image=p1000600nt5.jpg

ovo je izvadjeno iz "sasije" znaci ima poklopac i sve, samo sam zaboravio tako da slikam!
MRAK SPRAVA!

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 Oct 2008, 17:40

Jos samo da nabavim 1960B (ravni) boks... to se nadam na zimu kad dodjem kuci...
(i sada bi ja trebalo da kazem: I onda sam zavrsio sa jurenjem opreme, ali svi znamo da bi to bila notorna laz!... verovatno ce onda da padne neki clone JTM45 u combo izdanju - ali to su neke ideje u satima dokolice :))

Post Reply