Bajaga na tapetu

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Zlo

Re: Bajaga na tapetu

Post by Zlo » 20 Jun 2008, 10:03

Ja bih rekao da je Corba BIO dobar dok nije pesme pretvorio u zanat i sklapanje rima.I dan danas se vratim nekim pesmama koje su vanvremenske."Rekla je" je meni tako dobra non-ljigava ljubavna pesma !!!
Bajaga je tra-la-la od kad postoji na sceni.

ac10

Post by ac10 » 20 Jun 2008, 10:47

Zlo wrote:Ja bih rekao da je Corba BIO dobar dok nije pesme pretvorio u zanat i sklapanje rima.I dan danas se vratim nekim pesmama koje su vanvremenske."Rekla je" je meni tako dobra non-ljigava ljubavna pesma !!!
Bajaga je tra-la-la od kad postoji na sceni.
sto jes jes.potpuno si upravu :mrgreen:

LazaRocker

Post by LazaRocker » 20 Jun 2008, 15:51

Bora je savrseno odgovara tvom opisu Dejane... Ali svi njegovi tekstovi su pali u vodu kada se pojavio na Kostunicinom mitingu... Jebote, al' me je tad bilo sramota sto slusam Riblju Corbu... Inace sad nastavljam da ih slusam po izgovoru da su u bankrotu, i da svako poludi pod stare dane :mrgreen: .
O da, i dane bi bilo offtopic: Bajagu sam slusao od pet do sedam godina ( kad i Bjelo Dugme, stim sto sam se Dugmetu jedno vreme vratio) jer su mu pesme primenjene tom uzrazstu, i svako stariji i zreliji shvata da on nije nista posebno. Ima neke dobre pesme, ali su one tipa Moji su drugovi i Lepa Janja ribareva kci zivo sranje.
Last edited by LazaRocker on 20 Jun 2008, 16:10, edited 1 time in total.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Jun 2008, 16:05

Ahhh, da.. nijednom nisam rek'o da ove njegove nove rado nekako previdim. Kad kazem Riblja Corba, stvarno i majke mi mislim na sve albume PRE politickih albuma!! Znaci zavrsno sa Zbogom Srbijo!!

Sve ostalo posle toga smatram za albume Bore Djordjevica i prateci bend!!!Jer ... da li je umislio da je institucija ili jednostavno neka druga stvar je u pitanju... tek svi albumi nakoh pomenutog nemju onaj "timski duh" koji je se nekako provlacio do tada!!!

No ovde prestajem sa OT i pricom o B.DJ. i R.C.

Ivinci

Post by Ivinci » 23 Jun 2008, 13:32

Gospoda Zlo i Dejankuki mi govore iz duse...

ja sam se zacudio kad je corba izdao novi album, jedina i stvarno dobra pesma po meni je "ljubav ovde vise ne stanuje" a ostale su manje vise sranje

ali zato sve stare albume mogu da slusam dok se ne pokvari tranzistor, a onda uzmem drugi pa nastavim dalje :D

ali bajagine pesme su recitacije, moj cale kad god ga vidi svaki put postavlja isto pitanje "sta bre ovaj recituje tamo..." mada ^kako kaze zlo svima bi nam bilo i lepse i bolje kad bi se na TV-u vratile pesme tog tipa umesto "stikle na noge, noge kroz prozor siri u kola i tetovaza preko dupeta gola"

Dushan S

Post by Dushan S » 02 Jul 2008, 01:14

Sama činjenica da Bajaga ima minuli rad, i to kakav minuli rad, navodi me na to da, kad već ne bih znao u čemu je stvar s njim, i ako bih mislio da to nije to, ne znači da je nešto pogrešno sa Bajagom a svi ostali su glupi. Tj, ja ne volim Nirvanu, ne odgovara mi, ali to ne znači da ne mogu da RAZUMEM zašto je Curt bio važan kao umetnik.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Jul 2008, 16:58

a jel ima corba svoju temu?

Santana

Post by Santana » 14 Oct 2008, 13:34

idotski je pljuvati po coveku.
on ima lepe tekstove.izuzevsi neke stvarne bisere kao lepa janja.
a to za ,,motorolo policijsko kolo'' je pisao za profesionalca .
on ima specifican glas -dubok glas samo mi smeta sto recituje dosta.
i bebi dol mu nije potrebna definitivno.

Highway One

Post by Highway One » 15 Oct 2008, 22:26

Ja mislim da je bajaga super , dok sam bio mali znao sam sve njegove pesme napamet , i smatram da za pesmu nije bitno koliko ima akorda i kakav je glas pevaca ,
aj sad da kazemo da je yngwie malmsteen bolji od ritchie-a blackmore-a zato shto brze svira
ili da je jazz bolji od roka zato shto je slozeniji
shta je falilo mark knopfleru shto nije imao glas kao gillan al je imao odlichne pesme i soloe a nije svirao kao batio

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 15 Oct 2008, 22:31

sut' ba... sut' nemoj mi marka knopflera dirat'... xD

Highway One

Post by Highway One » 15 Oct 2008, 22:35

Duane wrote:sut' ba... sut' nemoj mi marka knopflera dirat'... xD
Ko kaze da je ne obozavam Dire Straits , :|
Pa oni su mi jedna od omiljenih grupa , zapravo odma su ispod deep purple 8)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 16 Oct 2008, 01:41

Bajaga, kao što neki ovde kažu, mi je izazivao osećanja kada sam bio klinac i zaista mi je bilo lepo.Danas ga poslušam sporadično i čini mi se da je u pitanju više Pavlovljev efekat nego što je to ovako realno umetničko ushićenje(mislim što bi uvek i moralo biti).Čovek je u nekoj sredini što se tiče muzike...ima i lošijih ima i boljih....ništa posebno i definitivno duh prošlih vremena koji živi na konto toga što je tada bilo lepše nego sada (opet Pavlov),pa da se ne ponavljam.....jedino mi je iskreno žao što Žika (onaj lik što drlja akustičnu gitaru) iz njegovog benda nije nastavio svoju priču sa bendom Babe....Zaista mislim da je bio ravan Štuliću na neki svoj uvrnut način...potpuno je originalan i to malo pesama što je izbacio svaka mi je super,muzički raznovrstan,tesktovi su mi bili super....ma bre sjajan....možda ovde negde u ovoj zemlji ima još i boljih ali nismo čuli za iste ko zna šta se sve smuca po zemlji Balkanu,ali eto i sam Žika je odlučio da je Bajaga prioritet pa nije nastavio,čak ni na netu ne mogu da nađem nešto o tom bendu....tužno zaista :(

....a možda je to opet neka moja faza i neko moje trenutno mišljenje,vidimo se za 10 godina po ovom pitanju....

Bluesko

Post by Bluesko » 22 Oct 2008, 15:55

Ja ga gotivim,ima dobre txtice....opstepoznata stvar je da Bajaga na zna da peva,ali ne znaju ni Dzoni Stulic,Jura Stublic,onaj iz Divljih jagoda,Bora Corba.....ali kakve to veze ima...mozde je i bolje na neki nacin sto ne zna... :mrgreen: :mrgreen:
muzika mu nije da umres,ali nije ni da ga ubijes,ima i gorih od njega... :D

luka000

Post by luka000 » 22 Oct 2008, 23:50

Bajaga mi je odgovarao za slusanje i sa 5 godina i sad sa svojih 16, to sto mu je muzika prosta par akorda, po neki solo, ne uzimam u ocenjivanje, jer se trudim da uvek ocenim kako sve to skupa ispadne, bilo to kompleksno il ne za sviranje i pevanje. A ispadne veoma fino za slusanje sa karakteristicnim tekstovima i prepoznatljivim bajaginim dubokim glasom. Bajaga definitivno nije neki veliki umetnik, al cela zamisao pesama su mu veoma originalne.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 23 Oct 2008, 01:25

ssmc:
da, ali nijedan covek nije sposoban da odvoji taj pavlovljev refleks kad radi neku 'recenziju', tako da i ne znas sta je tu pavlov, a sta 'prava stvar', da se tako izrazim. barem ja tako mislim. recimo, ja se skenjam kad cujem neku skenj pesmu od crvene jabuke, ja verujem da tu ima mnogo pavlova, prirodno, ali opet, mozda su oni imali neke isntinktivno-tribalne deonice, tekstove i aranzman koji tako uticu na coveka koji dopusti sebi da ih poslusa. hocu da kazem da mislim da nista nije skroz crno ili skroz belo...

Post Reply