a izdaju i novi album (koji imam zahvaljujući blagodatima poznanstava)

dakle - švedski math metal bend, osnovan 1987 u Ulmeu, i snimaju prvi demo "Psykiks testbild" dvije godine kasnije u originalnom postavu Thorendala na gitari, Petera Nordina na basu i Jensa Kidmana na gitari i vokalu.
Prvi demo je vukao dosta na bayarea thrash ali su već počeli ubacivati neke prepoznatljive elemente kao što su poliritmičke strukture i atmosferične solo dionice Thorenadala.
Prije snimanja prvog albuma "Contradictions collapse" u bend ulazi Haake na mjesto bubnjara, Kidman se posvećuje isključivo vokalnim dionicama i na mjesto ritam gitariste ulazi Marten Hagstrom, inače Haakeov susvirač još iz osnovne škole...
"Contradictions.." izlazi 1991. za Nuclear Blast, slijede EP "None" 94 -te i EP "Selfcaged" iste godine (uz ostalo je bilo malo zastoja u svirkama i pripremi novog albuma jer je Thorendal otfikario jagodicu srednjeg prsta postavljajući tepih !?!) da bi uslijedio "DestroyEraseImprove" izdan 1995.
slijedi tour sa Machine Headom i Clawfingerom da bi band napustio Nordin zbog problema sa zdravljem (upala unutarnjeg dijela uha), Fredrik Thorendal izdaje solo album "Sol niger within", kao novi basista u bend dolazi Gustav Hielm, inače njhov tour basista i bend snima EP "True human design" iza kojeg slijedi LP "Chaosphere".
Slijedi turneja sa Slayerom i Tool tijekom 1999/2000, izdavanje "raretraxx" albuma gdje se uz sotalo mogu čuti i stvari sa demoa da bi 2001 Hielm napustio bend. iako je nastavio svirati bendom.
Slijedi album "Nothing", EP "I" (jedna pjesma od 20-tak minuta podijeljena u sedam dijelova) i LP "Catch 33" iz 2005.
I naravno - friški "obZen". koji upravo guštam.
za detaljnije informacije - službeni sajt
http://www.meshuggah.net/
i video live za "future breed machine"...koji ne mogu postati kao embed...help?
http://www.youtube.com/watch?v=8kKLQp2BqXE
inače meni osobno jedan od omiljenih bendova i vječni favorit u playeru...odličan za nabijanje kompleksa muzičarima svih vrsta.
i da - nisam išao na koncert u NS. soro sam pukao od muke.
p.s. o ludim švedima dovoljno govori slučaj frajera koji je za diplomski na glazbenoj akademiji u Ulmeu odabrao analizu "D.E.I." albuma..