Samo mala ispravka, naravno radi se o debljini od 5 mm, a ne od 0.5 mm jer naravno to bi malo bilo neupotrebljivo. Shto se tiche Dzipova i komerca, tamo se prodaje, k'o shto reche jedan kolega, zica, ali od obichnog chelika, koji je, koliko sam shvatio od jednog bravara, podlozan krivljenju, tj. nije predvidjen za akcije kao shto je truss rod, tako da sam od istog dobio informaciju da je svetlo vucheni chelik prava stvar za nas koji imamo nameru da se bakcemo sa izradom gore pomenutog trussa

, takodje sam video da je jedan nash kolega pomenuo da pravi truss rod od tog svetlo vuchenog cheliKa.
Shto se tiche tih shipki sa navojima, pa ne znam bash, pregledao sam na netu oko 300 sajtova majstora gitara i bas gitara i ne videh da bilo ko od njih koristi tako neshto, osim toga meni kao potpunom laiku shto se tiche metala boja te legure od koje je napravljena ta shipka sa navojima mi bash neshto i ne uliva poverenje shto se tiche chvrstine i funkcionalnosti, vishe sam za onaj klasichni doubleway truss rod od chelika i to mu dodje to

, uostalom da se ne bih neshto smarao kontaktirao sam Mike Tobiasa, jednog od najboljih graditelja bas gitara ( Tobias, MTD design) i on mi je dao link gde kupuje shipke za njegove bassove. E sad ce neko pda se pita, "pa kad vec imash link shto ne kupish brate dragi:)", pa i jesam, i ok je cena, al' kad se doda carina, shpediter, onda i nije bash veselje, apsolutno sam u tripu da ovde to moze da odradi neki normalan bravar bez po muke, za neke mnogo manje love, normalno ovo vazi za nas koji nemamo para da troshimo nego smo chamotinja pa gledamo da ushtedimo

:):), bez zezanja, nema potrebe da se cimamo sa kupovinom preko neta za neke stvari koje stvarno mogu da se i kod nas odrade vrlo jeftino, a istog kvaliteta, "pa ima nas Chvorovica majku mu, pa da se udruzimo....

:):)
Eni vej, koga interesuje da naruchuje shipke i ko zna shta josh od potrepshtina, eve vam link, moja preporuka, jeftiniji su od StewMac-a,
http://www.alliedlutherie.com/.
Kga interesuje kako izgleda taj truss rod koji bi ja pravio eve linka
http://www.alliedlutherie.com/truss_rods.htm, pa ajde ako neko zna nekog dobrog bravara dajte kontakt pa da sebacimo na pos'o

Veliki pozdrav i samo napred