Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
guv'nor

Re: Vas lanac gitarskih efekata

Post by guv'nor » 14 Oct 2008, 21:55

Ok, znači ipak ga koristiš onako kako je predvidjeno, a ne onako kako bih ja to pokusao. :mrgreen:
Funkomat wrote:malo ali primetno pojacava i distorzira signal kad je upaljen
To sam cuo da hoće da radi, ali to valjda treba da bude glavna razlika izmedju njega i onog Scrip Logo reizdanja. (ta agresivnost)
Zato gi ljudovi i vole. :)
Hvala!

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 14 Oct 2008, 22:13

Mozes da ga modujes da nemas taj dist. Stavis mu switch i prebacujes ga iz jednog stanja u drugo.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Oct 2008, 22:53

sub_zer0 wrote:Mozes da ga modujes da nemas taj dist. Stavis mu switch i prebacujes ga iz jednog stanja u drugo.
Aj daj nesto detaljnije.

xspaceman

Post by xspaceman » 14 Oct 2008, 23:08

Pogledaj ovaj link...mozda ti pomogne!
http://www.erikhansen.net/?page_id=31

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 14 Oct 2008, 23:11

Izvol'te

http://www.erikhansen.net/?page_id=31

Ovaj lik je valjda sve objasnio kako treba. Ako ti nesto nije jasno, google je tvoj najbolji prijatelj. Postoje jos neki modovi, tipa da od njega napravis univibe i tako to...

EDIT - Ako nekom smeta ovaj post, moze i da ga obrise, posto je isti link u pitanju

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 Oct 2008, 06:19

pedale - to su djavoli! Uvek ima nesto novo za probati i kupiti - 100 po 100 - 5000 evra! uzas!

elem, nadam se da posle digitalnog delay-a i tuner-a mogu da obustavim moje trosenje para na pedale i skockam jedan fini pedalboard (jaooo kablovi...i to kosta)
to bi izgledalo ovako:

Gitara :arrow: Boss TU-2 Tuner :arrow: Dunlop Crybaby :arrow: Xotic Effects BB Plus DualOverdrive :arrow: Boss DS-1 Distorsion (keeley seeing eye mod) :arrow: Boss CH-1 Chorus :arrow: Boss DD-3 Delay :arrow: Boss RV-5 Reverb :arrow: pojacalo

iz lanca su do sada ispali:
-Digitech Bad Monkey - fina sprava, za te pare uopste nije lose, ali nista preko toga,
-Marshall Guv'nor2 - hmmm ok, ali previse mumla i tutnji kada je na jacem gain-u,
-80' Marshall Guv'nor - Fantastican na Marshall DSL100, ali na Echolette M-40 i Marshall Superbass-u ocaj... previse zujava, zrnasta distorzija, a tako sam hteo da mi se svidja...
-Ibanez AD9 - Analogni dilej, super pedala ko hoce malo echa u tonu ili onaj "slap" sound. Meni treba nesto sto ima preko 300ms delay i sto ce da zvuci mocno kad sviram Empty Rooms solo, sa AD-9 sam se osecao kao sa igrackom da se igram

Nyarlathotep
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Nyarlathotep » 18 Oct 2008, 12:20

Xotic Effects BB Plus DualOverdrive

druze, zanima me kako radi ovo cudo?
pretpostavljam da si prezadovoljan. :mrgreen:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 18 Oct 2008, 12:25

moj je jako jednostavan :) gitara :arrow: boss od-3 :arrow: ibanez wau fuzz :arrow: pojacalo :? ali planiram da se ponovim za jedan delay ili fuzz cim bude novaca :D

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 Oct 2008, 13:35

Iskren da budem, ne znam u potpunosti. Trenutno sam u Engleskoj gde studiram, poslednja godina, zivim u domu gde su zidovi napravljenji od sira (dobro, bar nije mladi, a ni budjavi pa ne smrde) i jedino imam Fender Champion600 koji jako lepo zvuci na clean-u ali za bilo kakvu distorziju je katastrofalan jer je zvucnik odvratan i zuji i bruji. Ali sta mogu da ti kazem je sledece - kombinacije su beskrajne! I to je ono sto sam i trazio - jedan mod za crunch - ritam i kad ubodem drugi preko (koji je vise kao boost) da dobijem ton za solazu, ili samo drugi mod da malo podignem signal... Ono sto je mozda najbolje na pedali je onaj A/B B/A switch - to bira koja ce od "dve" pedale unutra ili bolje reci modula biti prva, posto nisu identicne, B modul ima vise distorzije i vise je -glupa rec, ali ne mogu da smislim bolju- zasicena, znaci jaca- gusca, dok je druga vise kao recimo tubescreamer. Dakle biras sta ce ti biti baza a kad su obe ukljucene koja ide preko ove baze ako se ista razume iz ovoga sto sam napisao... Takodje i Soft/Hard switch je jaakooo koristan, stvarno utice na ton. Strat na Hard switchu sa boostom je fantastican...
Pravi review mogu da napisem tek u Decembru kad dodjem u BG, kad probam to na Marshall-u, do tada mozda kod nekog drugara sa malo ozbiljnijim pojacalom probam al to je to...

(inace ako je neko zainteresovan, video sam na HR. forumu, neko prodaje za 200 evra tu pedalu. Recicu da na kutiji ove pise da je cena u engleskoj £200 - ja nabavio na ebay-u za 130 :D)

nadam se da sam pomogao :)

pozdrav drustvo!

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 28 Oct 2008, 12:25

a kakva je ta 3. gitara ?

rider

Post by rider » 28 Oct 2008, 12:26

Evo napokon i mojih bebica :)
Gitare : Gibson Les Paul Classic 1960
Image
Yamaha
Image
Ibanez GSA60
Image
DD6 Boss Digital Delay
Image
DS1 Boss Distortion
Image
Dunlop Cry Baby Wah
Image
Najnoviij clan porodice, plod uspesne saradnje sa Z*Z*Z : Little Big Muff
Image

Za 7 dana pridruzuje nam se i glava MARSHALL JCM2000 :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Oct 2008, 16:48

Lepo lepo... :)
Samo taj DD malo bode oci. :D

rider

Post by rider » 28 Oct 2008, 18:06

po meni je DD6 super delay... Ja sam ga isprva kopio zbog GIVE IT AWAY solo-a, ali sada ga koristim non stop :)
samo jos ova glava i polychorus i to je to :)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 28 Oct 2008, 18:14

rider wrote: samo jos ova glava i polychorus i to je to :)
Nikad nema prestanka, nikada neces stati na samo dve stvari, samo ces kupovati, i prodavati... :)

xspaceman

Post by xspaceman » 28 Oct 2008, 18:29

rider wrote:po meni je DD6 super delay... Ja sam ga isprva kopio zbog GIVE IT AWAY solo-a, ali sada ga koristim non stop :)
samo jos ova glava i polychorus i to je to :)
DD6... brrrrrrrrrrr! Stone cold! :) Ima bar 3 bolja i dosta jeftinija delaya na nasem trzistu!Ako ne i 4! :lol:

Locked