Povecanje raspona glasa za 1 oktavu?! Istina ili laz?!
Povecanje raspona glasa za 1 oktavu?! Istina ili laz?!
Hey Tenebra, dugo nisam bio na forumu i evo me, opet!!!!
Prvo zelim da ti se izvinim zbog onog ''incidenta'' koji je bio na fgorumu kada si mipustila poruku da ne postupam tako....
Sorry jos jednom!!!!!!
E sad ovako..
Trazio sam po netu neke vezbice za pevanje i naidjem na sajt nekog americkog pevaca, koji na sajtu prodaje svoje vezbe za pevanje, DVD izdanja!!!
E sada, on tvrdi da je povecao raspon glasa za citave 2 oktave, a imao je raspon 1 i po oktavu!!
Kaze da je te vezbice za prosirenje raspona naucio od nekog starog ''Yoda'' majstora za pevanje i da mu se za mali vremenski period raspon prosirio za dve oktave!!!!
Postoji jedna vezba za prosirenje opsega, zove se ''' SHIFTING GEARS''' ili '' ZIP UP VOCAL CORDS'', kao kad se to ispraktikuje povecava se raspon, u pitanju su glas iz grudi i glas iz glave, a izmedju njih postoji i neki mesani glas ( MIXED VOICE), e znaci ta vezba kao pomaze da se valjda spoje glasne zice kad pevamo visoke tonove, neznam tacno sta u prevodu znaci SHIFTING GEARS, ali kad se to primeni, pevas visoke tonove bez imalo naprezanja i povecas raspon za 2 oktave...
Da li je to stvarno moguce i istina, i objasni mi malo vise o ovome ako znas, molim te K'o BOGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I jos jednom, velikooooo izviniiiiiiiii!!!!!
Cekam tvoj odgovor!!!!!
Prvo zelim da ti se izvinim zbog onog ''incidenta'' koji je bio na fgorumu kada si mipustila poruku da ne postupam tako....
Sorry jos jednom!!!!!!
E sad ovako..
Trazio sam po netu neke vezbice za pevanje i naidjem na sajt nekog americkog pevaca, koji na sajtu prodaje svoje vezbe za pevanje, DVD izdanja!!!
E sada, on tvrdi da je povecao raspon glasa za citave 2 oktave, a imao je raspon 1 i po oktavu!!
Kaze da je te vezbice za prosirenje raspona naucio od nekog starog ''Yoda'' majstora za pevanje i da mu se za mali vremenski period raspon prosirio za dve oktave!!!!
Postoji jedna vezba za prosirenje opsega, zove se ''' SHIFTING GEARS''' ili '' ZIP UP VOCAL CORDS'', kao kad se to ispraktikuje povecava se raspon, u pitanju su glas iz grudi i glas iz glave, a izmedju njih postoji i neki mesani glas ( MIXED VOICE), e znaci ta vezba kao pomaze da se valjda spoje glasne zice kad pevamo visoke tonove, neznam tacno sta u prevodu znaci SHIFTING GEARS, ali kad se to primeni, pevas visoke tonove bez imalo naprezanja i povecas raspon za 2 oktave...
Da li je to stvarno moguce i istina, i objasni mi malo vise o ovome ako znas, molim te K'o BOGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I jos jednom, velikooooo izviniiiiiiiii!!!!!
Cekam tvoj odgovor!!!!!
Re: Povecanje raspona glasa za 1 oktavu?! Istina ili laz?!
Jednu stvar ocigledno ne znas ,Tenebri treba da se klanjas izvinjavao se ili samo normalno pricao ,tako da ono
A i mene zanimaju ove metode "menjanja brzina"

A i mene zanimaju ove metode "menjanja brzina"

Napishi kako se zovu dvd vezbe i taj pevac pa ti mozda mozemo pomoci. I nabaviti te vezbe. 

kritikale, da nije to onaj tvoj sto si mi ga linkovao, zaboravih ime, onaj nigga?
E, pevac se zove Brett Mainning, a sajt www.singingsuccess.com al nisam siguran na Google-u ukucas njegovo ime i on ti prikaze njegov sajt, ali nema na sajtu vezbeza skidanje, samo da se kupi DVD!!! Ta metoda pevanja se zove speech level singing, i zasniva se na tome da pevamo valjda i registrom glave i registrom grudi....
koliko ja znam, a ne znam mnogo, ovaj kritikalov crnjo:) isto to prica, kreces valjda od stomaka, preko grudi pa do vugle...
Pa da ovaj Crnja na YouTube bas lepo i temeljno objasnjava kako i sta samo pratis klipove redom (bas je super odradio
).
On je kao neki baja ucitelj/profesor pevanja bla bla ali posto je dobar bacio je svoje snimke na YT

On je kao neki baja ucitelj/profesor pevanja bla bla ali posto je dobar bacio je svoje snimke na YT

-
Povecavanje raspona glasa je jako sirok pojam kao i raspon glasa. Ja sam dramski tenor sa rasponom od 2 oktave i 3 tona nesto vise i to je moj prirodni opseg ge mogu da pevam otvorenog grla i da se zemlja trese. Glas sam pocecao sa jedne okrave i 2 tona na 2 oktave i 3 tona mukotrpnim vezbanjem. Zapravo ti vec moras da ti je majka priroda dala to znaci predispozicije a onda da naucis kako da dises, kako se drzi otvoreno grlo, kako se otvaraju usta. Znaci taj raspon od 2 oktave je u tebi ali ne znas to da izvedes. Ako neko nema anatomske predispozicije on nece moca da to izvede. Ja mogu da krestim, da pevam i na 4 oktave ali to nije to, to bi unistilo moj glas, napravilo bi mi polipe na grlu i ne zvuci lepo.
Znas kako, ja sam, pre nego sto sam usao u pubertet, pevao dosta visoko, a sada, cini mi se da mi je glas toliko '' propao'', da ne mogu, aqli veruj mi, nijednu pesmu da otpevam, a da ne udjem u falsetto!!!!!
Inace imam 16. god. i verovatno mi glas jos uvek mutira!!!!
Evo, reci cu ti, mogu da otpevam, kad sam maximalno raspevan, malo ispod A1, pa sad ti proceni da li je to dovoljno dobar opseg, a uzmi u vidu to da ne umem jos uvek pravilno da disem,i jos nemam dobru postavku glasa!!!!
?????
Sta kazes na to, ima li nade za mene?!
Evo, reci cu ti, mogu da otpevam, kad sam maximalno raspevan, malo ispod A1, pa sad ti proceni da li je to dovoljno dobar opseg, a uzmi u vidu to da ne umem jos uvek pravilno da disem,i jos nemam dobru postavku glasa!!!!
?????
Da li neko zna nekog dobrog i ozbiljnog ko drzi casove pevanja u Beogrdu?! HVALA.
-
Normalno je da se glas smanjuje od ulaska u pubertet postaje damniji dobija klasicnu musku boju sem ako ne dodje do feminizacije iz nekog razloga. To je normalan fizioloski proces. 16 godina bez panike jos si ti mlad. Ne da imas vremena nego i ha. Narano sve zavisi od fizioloskih predispozicija.Acke wrote:Znas kako, ja sam, pre nego sto sam usao u pubertet, pevao dosta visoko, a sada, cini mi se da mi je glas toliko '' propao'', da ne mogu, aqli veruj mi, nijednu pesmu da otpevam, a da ne udjem u falsetto!!!!!
?????
E fala na utesnim recima....
Kakve feminizacije, majke ti??????
Mislis da glas ima veliki raspon, tj. raspon kao kod zene?????????
NEDAO BOG!!!!!!!!
Kakve feminizacije, majke ti??????
Mislis da glas ima veliki raspon, tj. raspon kao kod zene?????????
NEDAO BOG!!!!!!!!
Taj Brett Mainning je jako kvalitetan pevac, skinuo sam negde sa interneta njegov kurs pevanja.Tamo imaju neke njegove demonstracije i decko ima raspon od pet oktava, znaci da se najezis. 

Pa momce jedna oktava i nije nesto ,ako racunas 4 tona u nizoj poziciji i 3 u visokoj to je jedna oktava to je 7 tonova,ili 14 polutonova to je moguce ali samo uz dobrog pedagoga,moze se to dostignuti bez tog bretta,pozdrav
Trenutno nemam vremena da pogledam video, ali mogu ti nesto reci ovako o "prosirenju opsega". To je nista drugo, nego povecanje elaticnosti glasnica. Kao i svaki gimnasticar, da bi uspeo da se uvije ovako i onako, i ti moras redovno da vezbas svoje glasnice kako bi bile pokretljivije i elasticnije. Prosirenje opsega je definitivno ako redovno vezbas - u pocetku je mozda malo brze, ali kasnije se povecava polako ali sigurno..
Naravno, na koju stranu ce ti se opseg prosiriti zavisi od tvojih glasnih zica i toga kako su "napravljene". Neki su predisponirani da pevaju dublje tonove jer su im vlakna na glasnicama deblja i vise su pokretljive kada je u pitanju pevanje dubokih tonova. Kod visokih glasova glasnice su tanke i vise se spajaju, a njihova debljina vlakana rezultira bojom i visinom otpevanog tona.
Ja kada sam krenula da pevam imala sam oseg skoro dve oktave.. od a do f2. Kasnije mi se povecalo do e3 i tu sam stala. Mogla sam da izvucem dublje od a, ali ne i da pevam.
U telu imas 3 registra pevanja - odnosno mesta gde osecas rezoniranje tona koji pevas - grudni, grleni i glaveni. Grleni ti je taj sto ti kazes "mixed", gurdni rezonira kada pevas duboke tonove, a visoki kada pevas visoke tonove i falset.
Od tvojih predispozicija zavisi koji ce ti se registar najvise razviti.
na kraju, da potreban je pedagog, ali nikako samo on..najbolje je ako nadjes dobrog profesora koji je u isto vreme i pedagog..
i jos..vezba vezba vezba!!!! samo se nemojte preforsirati - pevaci u proseku treba da vezbaju 1h dnevno.
Naravno, na koju stranu ce ti se opseg prosiriti zavisi od tvojih glasnih zica i toga kako su "napravljene". Neki su predisponirani da pevaju dublje tonove jer su im vlakna na glasnicama deblja i vise su pokretljive kada je u pitanju pevanje dubokih tonova. Kod visokih glasova glasnice su tanke i vise se spajaju, a njihova debljina vlakana rezultira bojom i visinom otpevanog tona.
Ja kada sam krenula da pevam imala sam oseg skoro dve oktave.. od a do f2. Kasnije mi se povecalo do e3 i tu sam stala. Mogla sam da izvucem dublje od a, ali ne i da pevam.
U telu imas 3 registra pevanja - odnosno mesta gde osecas rezoniranje tona koji pevas - grudni, grleni i glaveni. Grleni ti je taj sto ti kazes "mixed", gurdni rezonira kada pevas duboke tonove, a visoki kada pevas visoke tonove i falset.
Od tvojih predispozicija zavisi koji ce ti se registar najvise razviti.
na kraju, da potreban je pedagog, ali nikako samo on..najbolje je ako nadjes dobrog profesora koji je u isto vreme i pedagog..
i jos..vezba vezba vezba!!!! samo se nemojte preforsirati - pevaci u proseku treba da vezbaju 1h dnevno.