Projekat za izradu zvučne kutije za bas pojačala?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Stevan NImcevic
Projekat za izradu zvučne kutije za bas pojačala?
Poshtovane kolege, da li neko mozda ima ili zna gde moze da se nadje neki dobar projekat za izradu zvuchne kutije za bass pojachalo!!!
- Stevan NImcevic
Re: Projekat za izradu zvučne kutije za bas pojačala?
jel moze bar neko da mi odgovori da li sam promasio rubriku ili niko nema nikakve ideje?
- Rocket Roll
Nisi promašio rubriku ali nećeš ni dobiti odgovor - gitaristi mogu da sklepaju bilo kakav kabinet i da zvuče barem pristojno, ali basisti moraju da istom projektu priđu "naučno": proračunavanje litraže, proračunavanje frekventnog odziva, usklađivanje dizajna sa odabranim zvučnicima, izbor skretnice.
pravljenje kutije,to ti je mracan tunel...
ni dobar zvucnik ti nije garant uspeha,ako promasis litrazu.ili potrefis litrazu a zeznes basrefleks otvor...
a i sta je danas dobar zvucnik?po meni je eminens najgori zvucnik na trzistu a kad otvoris fendera,trejs eliota...
jedino sto to nisu oni eminensi sto ih mi kupujemo za 50e
prvo odluci da li bi kutiju sa 1x15,2x10,4x10...moja je preporuka 2x10 emi delta10 bez visokotonaca,briju oni visoko,
imam ih ja...pa prekopiras nemesis kutiju,ili njihovu kopiju Beringer...a zapreminu pokupis sa emi sajta za delta10
ili ako imas oces jos vecu kut onda 2x12 deta LF
imas jeftin P audio 15 s 200 ako oces 15"...
ni dobar zvucnik ti nije garant uspeha,ako promasis litrazu.ili potrefis litrazu a zeznes basrefleks otvor...
a i sta je danas dobar zvucnik?po meni je eminens najgori zvucnik na trzistu a kad otvoris fendera,trejs eliota...
jedino sto to nisu oni eminensi sto ih mi kupujemo za 50e
prvo odluci da li bi kutiju sa 1x15,2x10,4x10...moja je preporuka 2x10 emi delta10 bez visokotonaca,briju oni visoko,
imam ih ja...pa prekopiras nemesis kutiju,ili njihovu kopiju Beringer...a zapreminu pokupis sa emi sajta za delta10
ili ako imas oces jos vecu kut onda 2x12 deta LF
imas jeftin P audio 15 s 200 ako oces 15"...